Seaguar InvizX Fluorocarbon

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Seaguar InvizX Fluorocarbon

Mesaj de THE-_CROW » 08 Apr 2007, 02:42

...Ce parere aveti despre acest fir.... :?: ...vreau sa-l folosesc ca si linie principala.. :!: ..e adevarat ca e transparent in apa... :?: ....

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 08 Apr 2007, 03:51

Foarte bun fir. Il folosesc atat ca linie principala, cat si ca inaintas. E suplu, aproape fara memorie. Ca orice fluorocarbon, are un indice de refractie apropiat cu cel al apei, ceea ce il face greu de vazut.

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 08 Apr 2007, 04:59

....Inteleg ....vreau sa-mi iau de 6lbs pentru voblere pana in 12 grame ....adica un o.20mm....a da...Poti lansa bine cu el.... :?: :?: :?: .....

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 08 Apr 2007, 07:49

Da, se lanseaza bine (si eu il folosesc exact pe cel de 6lbs). Lipsa memoriei si faptul ca nu e deloc sarmos il face sa se deruleze foarte bine prin inele. Dealtfel producatorul scrie pe ambalaj ca e special tratat pentru mulineta. Nu minte. De asemenea, faptul ca nu are o elasticitate mare il recomanda pentru spinning. Eu unul sunt multumit de el. E adevarat ca folosesc mai rar fire mono, preferand firele textile (dar cu inaintas din acelasi Seaguar). Atunci cand o fac, de regula iarna cand e frig si textilul ingheata, Seaguar-ul InvizX 6lbs este cel ales de mine pt. clean, avat, salau. La stiuca dau cu Yo-zuri Hybrid 4lbs. Asta nu e flurocarbon curat, avand doar un strat superficial din acest material, dar are calitati asemanatoare Seaguar-ului. Motivul pentru care il prefer la stiuca este faptul ca e mai rezistent decat Seaguar-ul. Sa nu te pacaleasca inscriptionarea rezistentei 6lbs la Seaguar si 4lbs la Yo-zuri. Acesta din urma este mai rezistent, dar si mai gros, avand un diametru de 0,23mm (fata de cei 0,20mm ai Seaguar-ului). In teste pe dinamometru (am facut niste masuratori cu mai multe fire multifilament si mono, la rugamintea unui coleg de forum) ambele fire au o rezistenta superioara celor 6lbs. Normal, Yo-zuri, fiind mai gros, e si ceva mai rezistent.

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 08 Apr 2007, 15:58

....Multumesc mult... :!:

Scrie răspuns