Seaguar InvizX: concluzii

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
aditud
senior
senior

Seaguar InvizX: concluzii

Mesaj de aditud » 07 Iun 2009, 21:14

Am promis acum cateva luni ca voi reveni cu impresii dupa ce voi incerca Fluorocarbonul din titlu la clean in RO. Am pescuit azi vreo 4 ore la microwobbler, in curent. Am laudat mult calitatile firului dupa ce l-am cumparat, dar mi s-a atras atentia atunci c-ar fi bine sa vorbesc dupa ce-l incerc. Sunt gata cu niste prime impresii despre Seaguar InvizX 4lb:

1. Rezistenta liniara si la nod: absolut incredibila! Am agatat wobbler-ul in cativa arini, unul dintre ei fiindu-mi inaccesibil. Impacadu-ma cu ideea ca voi pierde naluca, am tras si tras de fir pana cand, spre uluirea mea totala s-au rupt crengutele si-am recuperat totul. Remarcasem ceva asemanator cand am incercat firul la pastrav, in Wisconsin. Am mai avut, tot azi, o agatare serioasa la fundul apei unde iar am recuperat tot. Nu stiu exact cum reactioneaza la soc, eu am tras de el in mod liniar.

2. Stretch mic, dar nu neglijabil. Toti clenii s-au agatat singuri.

3. Nu numai ca firul nu absoarbe apa aproape deloc (cel mai bun mono nu se poate lauda cu asta), dar il mulinam inapoi pe tambur aproape uscat.

4. Inca sunt probleme cu memoria; aici am fost putin dezamagit. Poate ca si din cauza tamburului de diametru mic (mulineta UL), pe care firul a fost pus inca din iarna. Am avut doua "bird nests" serioase in care am pierdut vreo 10m de fir, fiind nevoit sa-l tai de ambele dati. Totusi, am avut impresia ca o persoana mai rabdatoare ar avea mai mult succes sa le desfaca decat in cazul unui mono de calitate.

5. Invizibilitate: ABSOLUT INCANTATOR, firul e demn de denumirea InvizX! Urmarind de aproape linia pana la contactul cu apa, mi-a fost imposibil sa-l mai disting sub apa limpede. Ca urmare, faptul ca are 0.165mm grosime nu-l face in niciun caz prea gros pentru clean. De altfel, sunt convins ca multe trasaturi fine pe care le-am simtit se datorau lovirii unor pesti de fir.

6. Firul se scufunda, intr-adevar, aproape instantaneu la contactul cu apa.

7. Distanta de lansare: nu prea m-am lamurit. Desi mi-e clar ca nu duce cat un multifilament de acelasi diametru, pare ca s-ar lua la-ntrecere cu un mono decent. Pe o mulineta cu tambur mai mare cred c-ar fi mai performant. Am reusit in jur de 25m cu wobbler de 2g si lanseta UL (0.8g-7g actiune). Dar, recunosc ca nu prea am avut interes s-arunc departe si nici n-am exersat asta.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 09 Iun 2009, 08:46

Toate bune si frumoase numai ca in Romania este inaccesibil. Am mai auzit multe lucruri bune si frumoase de spre acesta si despre fratele sau AbrazX. Am incercat sa fac o comanda in state dar s-a terminat lamentabil in privinta modului de plata si a transportului. Se pare ca nici un importator din Romania nu aduce aceasta marca de fluorocarbon.

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 09 Iun 2009, 11:52

danone scrie:Toate bune si frumoase numai ca in Romania este inaccesibil. Am mai auzit multe lucruri bune si frumoase de spre acesta si despre fratele sau AbrazX. Am incercat sa fac o comanda in state dar s-a terminat lamentabil in privinta modului de plata si a transportului. Se pare ca nici un importator din Romania nu aduce aceasta marca de fluorocarbon.
Am luat de pe ebay o rola de 200m cu $18. Era cel mai avantajos pret de asta iarna. Incearca, poate gasesti pe cineva care sa livreze in RO.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 09 Iun 2009, 14:37

singurul de pe forum care mi-a recomandat seaguar a fost
Jean Scurtu .in rest toti o dadeau in diverse ,ba yozuri ,ba ailalta .
acum pescuiesc cu invizx si abrazx 15,20,25 lb.
ca leader e bun ,rezolva in mare parte problema scoicilor si a chestiilor abrazive .
am mai folosit in vreme de criza un waterqueen de 0,40 ,bun si ala .
prezenta in piata a acestui produs tine de inteligenta si probabil carpanosenia importatorilor .adica se aduc in principal produsele la care se obtine profit MARE!
seaguar este in portofoliul firmei COLMIC cu reprezentanta in rom ;decat sa comanzi la ei, mai bine pe cabelas .
walleye

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 10 Iun 2009, 06:53

adrian frunza scrie:singurul de pe forum care mi-a recomandat seaguar a fost
Jean Scurtu .in rest toti o dadeau in diverse ,ba yozuri ,ba ailalta .
acum pescuiesc cu invizx si abrazx 15,20,25 lb.
ca leader e bun ,rezolva in mare parte problema scoicilor si a chestiilor abrazive .
am mai folosit in vreme de criza un waterqueen de 0,40 ,bun si ala .
prezenta in piata a acestui produs tine de inteligenta si probabil carpanosenia importatorilor .adica se aduc in principal produsele la care se obtine profit MARE!
seaguar este in portofoliul firmei COLMIC cu reprezentanta in rom ;decat sa comanzi la ei, mai bine pe cabelas .

Bun, am inteles. Dar eu vorbeam de alta utilizare, la diametru mic, ca linie principala pentru clean.

tavi4400
utilizator nou
utilizator nou

salutare

Mesaj de tavi4400 » 16 Iun 2009, 07:12

Il folosesc de aprox.3 luni ca linie principala la clean,cel de 4 lb. 0.16 mm,si pot spune urmatoarele: am ramas uimit de cat de suplu si invizibil e in apa,se scufunda rapid,nodurile se leaga superb,foarte multumit in prima faza.dupa vreo 2 saptamani de spin,am observat deformari ale calitatii suprafetei firului,iar la cate o agatatura face peruci,fiind nevoit sa tai cate 3-4 metri de linie.Rasuciri ale firului doar o data am avut in conditii de vant,in rest nu am avut probleme.Lansarile sunt la fel de lungi ca si cu alte monofilamente de calitate.tin sa precizez ca pescuiesc pe un lac de munte iar rata succesului e aproximativ aceasi in care folosesc un fir de diametru mai redus la aceasi rezistenta,ce e de laudat ca nu am ratat nici un peste pana acum.are elongatie mica,dar rezistenta la nod mi se pare mai mica decat al unui monofilament de acelasi diametru de calitate.Daca adaug pretul,tind sa cred ca nu o sa il mai folosesc pe viitor deoarece acesta poate fi inlocuit si cu alte monofilamente de diametre mai reduse,pretul find un factor foarte important in toata povestea.

rcorbu
veteran
veteran

Re: Seaguar InvizX: concluzii

Mesaj de rcorbu » 01 Noi 2013, 09:17

Ma intereseaza si pe mine acest Seaguar InvizX, a reusit cineva sa-l aduca la preturi mai decente ?, ma refer la transport.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 01 Noi 2013, 15:35

Am Invizix 8 lb -0,235 diam pe care-l folosesc ca leader si e ok,l-am folosit ca linie principala initial pe o mulineta de spin si nu era o.k., era sarmos si am avut si peruci. In schimb am fol. si Invizix de 0,20 si am fost multumit de el , la jig si la pastrav pe lac.Acum folosesc Sunline FC Sniper 0,19 (5 lb) si 0,20 (6 lb) ca linie principala pe lac de munte si mi se par putin peste Seaguar.De asemenea mai folosesc Sunline Shooter 0,22 (7 lb) care e cel mai laudat florocarbon si e intr-adevar bun dar totusi de la diam asta (0,22) in sus un mono de calitate e mai indicat/bun daca nu trebuie invizibilitate f. mare.Pt. ca toate firele florcarbon indiferent de producator au aceasta constanta mai accentuata o data cu cresterea diam. si anume SARMOZITATEA :) :lol:

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 02 Noi 2013, 13:28

Fluorocarbon de la anumite diametre (22-40) e recomandat pt. casting,pt.spining mai bun e mono sau polimerul,chiar si in diametre mai mici se fac peluci mai des ca si la un mono...ca leder nici o problema.

Scrie răspuns