scule si iar scule
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- lucian_flo
- senior
daiwa
Acuma na, parerile difera, depinde si inaltimea care o ai. Depinde cu ce te impaci mai bine. Cu care te-ai obisnuit.
- Mugurstefan
- veteran
Re: daiwa

Vezi Lucian, pana la urma ai gasit informatia completa .

Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
Lucian, ce model de Daiwa ai: Heartland, Firewolf, Procyon...etc? Exista "n" modele. Ce actziune are?
In general, lungimea si puterea lansetei tale mi se par OK. Totu-i sa tzi se potriveasca si tzie in conditziile in care pescuiesti tu.
Unii s-ar putea sa-tzi spuna ca pt oscilante itzi va trebui ceva mai moale iar pt jiguri ceva mai fast, dar cred ca asta ar trebui sa descoperi tu pescuind cu ea si descoperindu-i plusurile si minusurile.
Numai bine!
In general, lungimea si puterea lansetei tale mi se par OK. Totu-i sa tzi se potriveasca si tzie in conditziile in care pescuiesti tu.
Unii s-ar putea sa-tzi spuna ca pt oscilante itzi va trebui ceva mai moale iar pt jiguri ceva mai fast, dar cred ca asta ar trebui sa descoperi tu pescuind cu ea si descoperindu-i plusurile si minusurile.
Numai bine!
-
- veteran
Ca si lungime e recomandata pentru barca. Daca malul e liber sau poti intra pana in apa sau la apa nu e neaparat scurta. Ca si putere e suficienta pentru lingura sau jig desi se poate si mai mica. Ca si actiune, intr-adevar, mai moale la lingura mai rigida la jig, dar una fast merge la amandoua... Chiar, ce model e?
Nu.Tristian scrie:Dear mr.Onesti, am vrea noi sa avem ceva modele americane sau canadiene... nu ne trimiti?![]()
Ca si lungime e recomandata pentru barca.
Cine si de ce recomanda aceste lungimi pt barca, daca nu-s prea indraznetz?
Adrian: folosesc de 20 si 30 lbs. Pana acum nu mi-a taiat stiuca. Dupa ce prind sau scap cate una, verific leaderul si daca e ciupit il schimb.
Daca te referi la scoicile zebrate, sunt intr-adevar foarte taioase. Dand la crap am scapat cateva bucatzi mari din cauza lor. Dar asta in conditzii de drill cu fir mono foarte tensionat. Ulterior am trecut pe textile de 50-80 si am rezolvat problema.
Ca lungime de leader fluorocarbon folosesc cam intre 50-100 cm, aprox. Oricum nu vreau sa aduc nodul ala "finutz" dincolo de inelulu de top. Am vazut unii pescari ce folosesc leaderul respectiv ca la crap: vreo doua lungimi de lanseta plus vreo doua ture pe tambur. Dar nu-i prea funy cand itzi ia nodul toate inelele la rand.
Nu esti prea indraznet. Recomanda cine a prins peste mare din barca, si nu din barca cu motoare chrysler, din barca cu motoare de 4 cai sau din lotca. Daca ai bat de 3,0 nu de 2,10 pui mai greu mana pe stiuca si o aduci cam greu pana langa barca. E chestie de control si manevrabilitate. Cum la fel, cand primii doi-trei metri de apa sunt plini de stuf sau tufe si se termina cismele ca iei apa, 2.10 nici nu te asigura ca poti scoate lingura din apa. Altceva nu se intampla. Poti pescui si cu bologneze daca vrei, pestele musca, apoi pescarul se descurca.
Stiu ca nu poti sa ne trimiti. Mie imi place Daiwa V.I.P. Walleye
Stiu ca nu poti sa ne trimiti. Mie imi place Daiwa V.I.P. Walleye
Cu asa argument solid, nu-mi ramane decat sa -mi comand un Lund, daca betzele scurte deja le am.[/quote]
Nu-i vorba de argumente sau recomandari, putem sa facem un sondaj inainte de a ne lua peste picior, printre cei care pescuiesc si cu bete lungi si cu bete scurte, nu printre cei care isi dau cu parerea. Tu poti pescui cu ce vrei, asa cum fac si eu. Fir intins!
Nu-i vorba de argumente sau recomandari, putem sa facem un sondaj inainte de a ne lua peste picior, printre cei care pescuiesc si cu bete lungi si cu bete scurte, nu printre cei care isi dau cu parerea. Tu poti pescui cu ce vrei, asa cum fac si eu. Fir intins!