Scule americane sau europene la jigging?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Fratele
utilizator nou
utilizator nou

Scule americane sau europene la jigging?

Mesaj de Fratele » 03 Noi 2014, 21:33

Salutare,
Am de gand sa investesc intr un echipament de pescuit la jig, pt stiuca si salau. As vrea un echipament de casting pe care il voi folosi din barca in delta, pe ghioluri, lacuri, poate si dunare. As vrea sa stiu ce parere aveti despre lansetele Wright & Mcgill SR Jig & Worm si Rapture Artista Cast Jig & Worm. Astea sunt optiunile pe care le aveam in vedere, dar sunt deschis si la parerile voastre. Am uitat sa precizez dar doresc o lanseta dintr o singura bucata.
Merci!

Fratele
utilizator nou
utilizator nou

Re: Scule americane sau europene la jigging?

Mesaj de Fratele » 03 Noi 2014, 22:50

Sugestii? Pareri? :P

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 04 Noi 2014, 00:14

Discutia incepe de la buget,cati banii ai alocati pt investitie si in fuctie de asta e posibil sa primesti recomandari chiar daca pescarii pe inverns sunt in minoritate in Ro
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Fratele
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Fratele » 04 Noi 2014, 07:58

Adevarat. Am un buget de 350-450 lei pentru lanseta. Mulineta va fi abu garcia orra sx, dar asta e alta discutie...

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 06 Noi 2014, 22:23

W&M-ul respectiv il am si eu si pot sa spun ca e super ranga, dau cu ea exclusiv la Dunare cu jiguri de la 14 la 70 gr fara sa imi fie frica. Cum pui mana pe ea se simte ca este mai solida decat orice lanseta de pe piata, si mi-au trecut multe prin mana ca sa pot face afirmatia asta. Mie imi place extraordinar de tare desi cred ca voi schimba cat de curand inelele cu fuji k.

Obletele
veteran
veteran

Mesaj de Obletele » 07 Noi 2014, 20:38

Fratele scrie:Salutare,
Am de gand sa investesc intr un echipament de pescuit la jig, pt stiuca si salau. As vrea un echipament de casting pe care il voi folosi din barca in delta, pe ghioluri, lacuri, poate si dunare. As vrea sa stiu ce parere aveti despre lansetele Wright & Mcgill SR Jig & Worm si Rapture Artista Cast Jig & Worm. Astea sunt optiunile pe care le aveam in vedere, dar sunt deschis si la parerile voastre. Am uitat sa precizez dar doresc o lanseta dintr o singura bucata.
Merci!
Fereste te de artista ca e o trompeta de lanseta. W&m sunt faine
Dar.... daca vrei sa dai la salau ai nevoie de ceva senzitiv. Arunca te pe un major craft solpara 10-35 grame au la abrevis la 400 ron si ai sa vezi diferenta intre japoneze si "americane"

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 11 Noi 2014, 22:26

nu e nevoie sa mearga chiar atat de departe pt senzitivitate. W&M sta foarte bine la capitolul asta, cand am trecut la cast, foloseam la dunare un Berkley Pulse 15-50 care e arhicunoscut si toata lumea poate spune cat de senzitiv este. W&M e de doua ori mai senzitiv, atata de senzitiv incat la prima iesire pe dunare am intepat in gol la fiecare cadere a jigului pe fund in primele 10 lanseuri :)))

Fratele
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Fratele » 04 Ian 2015, 15:29

Am inteles, deci toate bune sunt in favoarea w&m ului :) la energofish stiu ca nu l mai au pe stoc si nu stiu sigur sa mi zica daca mai au de gand sa aduca anul asta...aveti idee unde as mai putea gasi sau daca aduce vreun magazin la comanda? Merci (si La multi ani!)

Scrie răspuns