schimbare inel lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
citizenics
utilizator constant
utilizator constant

schimbare inel lanseta

Mesaj de citizenics » 01 Iun 2013, 07:47

Am reusit din nou sa-mi rup varful lansetei cam 4.5 cm. (un UL de 210). Am mutat inelul din varf dar al doilea inel (de sus in jos) este prea aproape de varf acum si plus este deteriorat, prin urmare as vrea sa-l schimb si sa-l pun un pic mai jos.(ideal ar fi sa-l schimbe cineva care se pricepe dar nu cunosc pe nimeni in zona). Ma ajutati va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez? Multumesc.

dumi_id
veteran
veteran

Re: schimbare inel lanseta

Mesaj de dumi_id » 01 Iun 2013, 22:15

Si care ar fi zona?
Simplu este daca iti completezi toate datele din profil.

citizenics
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de citizenics » 02 Iun 2013, 06:34

As fi incercat sa-l schimb singur. Banuiesc ca se procedeaza cam la fel si la Reghin si la Bucuresti.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Iun 2013, 08:35

Pai simplu si complicat in acelasi timp,daca nu ai mai facut asa ceva,pt.ca risti sa strici blank-ul..In principiu faci cam asa..

1.Un cuter.Tai matisajul vechi,tinind taisul cuterului pe piciorul inelului.Impingi incet,de inde incepe piciorul de metal pina la pastila.Scoti inelul si decojesti ce a mai ramas din matisaj si epoxy.O sa ramina o portiune circulara de matisaj,acolo trebuie maxima atentie ,si folosesti o lama care nu e ascutita bine,indepartind cu grija epoxi-ul..La final,smirgheluiesti cu smirghel de 800..Urmareste video-ul de mai jos,pt. matisare..

http://www.youtube.com/watch?v=jjXQRTpARg4
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 02 Iun 2013, 08:49

Daca nu vrei sa practici acest hobby de reparatii sau construire lansete, cauta pe cineva cine se pricepe in zona ta.
Daca cumperi toate accesoriile necesare pentru reparatie, te costa cat o lanseta noua!

citizenics
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de citizenics » 02 Iun 2013, 19:53

Multumesc pt raspunsuri.
Azi am folosit asa lanseta, parca nu mai este asa de senzitiva , totusi am prins 4 cleni, 2 avatei si un biban-pestii s-au intors la locul lor. ( o fi cu noroc ca i-am rupt varful).
Vazand filmuletul pe youtube, parca m-as apuca sa o fac eu. Din pacate in zona (Reghin) nici inele (de calitate) nu prea gasesc. Pentru matisaj ce fel de ata se foloseste? Se folosesc si ceva lacuri?
Daca vreau sa o repare un "mester" se ofera cineva? Practic trebuie schimbat un inel si verificat cel de pe varf care l-am pus eu. (ma gandesc ca as putea sa o trimit cu colet prin posta) :mrgreen:

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 03 Iun 2013, 21:28

citizenics scrie:Pentru matisaj ce fel de ata se foloseste? Se folosesc si ceva lacuri?
De obicei nylon. Se foloseste rasina epoxy.
In timpul uscarii trebuie rotit batul.

fisherman1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fisherman1 » 03 Iun 2013, 22:10

Du-te la cineva care a mai facut asta, iese lucrarea frumoasa si iesi si mai ieftin te asigur. Cauta pe net si gasesti pe cineva si prin zona ta.

citizenics
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de citizenics » 04 Iun 2013, 09:53

O sa apelez la ajutor specializat. Multumesc.

Scrie răspuns