Schimbare ancora la rotativa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Schimbare ancora la rotativa

Mesaj de misulian » 28 Sep 2009, 22:21

a incercat cineva?
in afara de faptul ca o rupi de la ochet pe cea veche si atasezi alta cu inel despicat mai este vre-o solutie ? (inca nu am incercat metoda asta dar e singura care imi trece prin cap)
Raspunsul de genul "iti cumperi alta" il stiu deja

Numa bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

Sebicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sebicu » 29 Sep 2009, 02:24

Se poate schimba destul de usor. Nu stiu daca la toate modelele dar cred ca la majoritatea merge. Sarma care are rol de ax trece prin lestul rotativei, formeaza ochetul in care e prinsa ancora, se intoarce prin lest iar la iesire are un capat scurt indoit. Ala trebuie indreptat, tragi lestul in sus spre paleta pana se elibereaza capatul de sarma si poti scoate ancora. Pui alta, tragi lestul inapoi si indoi iar capatul care tine lestul fix. Gata! :D
Viata este grea. Avem noroc ca se termina repede...

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 29 Sep 2009, 06:12

Sebicu are dreptate. Am schimbat la multe rotative ancorele. Dar as mai avea o precizare sa te uiti atent dupa ce schimbi ancora la urechea care tine paleta de multe ori ea se stramba si trebuie ajustata. :wink: .

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 29 Sep 2009, 12:40

despre rotativele astea este vorba,
http://www.fishshop.ro/Products/CustomL ... ategory=33
lestul nu-l pot trage in sus ca nu am loc unde
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 29 Sep 2009, 13:09

La astea nu ma bag ca nu stiu. Eu ma refeream la Mapps. Care zic eu ca sunt cele mai uzuale si buneeeeeee.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Sep 2009, 19:41

pune ancora noua cu un inel despicat,este acelasi lucru
eu asa am procedat si nu exista nic un impediment.
cat despre Phanterulile alea in afara de faptul ca se lanseaza bine la marimea fiindca au acel corp de plumb,de prins peste tot Meppsul ,Damul si autohtonele Berti merti banii
asta in cazul in care nu ti le faci singur ceea ce ar fi mult mai indicat

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 29 Sep 2009, 20:13

adiwolf scrie: cat despre Phanterulile alea in afara de faptul ca se lanseaza bine la marimea fiindca au acel corp de plumb,de prins peste tot Meppsul ,Damul si autohtonele Berti merti banii
cam asa, nici eu nu prea am avut rezultate notabile cu panther, desi am cateva prin trusa de ceva ani, tot mai bine prind mepps.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 29 Sep 2009, 20:31

pantherurile sunt mult peste echivalentele lor de la meps(xd-uri) care is cam de toata jena

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 29 Sep 2009, 20:48

:lol: :lol:

pana la urma e o chestie relativa... am prins clean mai bine cu XD de la Mepps decat cu Panther Martin. La pastrav nu ma pot pronunta.
A, si XD-urile se lanseaza mai bine decat pantherurile, la acceasi marime au corpurile mai grele. Nici eu nu le suportam... la inceput... si plangeam dupa seria veche de la Mepps, Elix.... rotative cu care mi-am facut ucenicia la clean.. si care din pacate nu se mai fabrica, si nici nu mai am nici o bucata in trusa.

Si ca sa revin on-topic, daca chiar a trebuit sa schimb vre-odata carligul triplu la vre-o rotativa, si eu tot solutia cu inel despicat am folosit-o. Insa rar se intampla ca o rotativa sa supravietuiasca suficient in trusa ca sa ajunga cu triplele tocite :lol: :lol:
Imagine

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 29 Sep 2009, 20:59

Cel putin la effzett-urile de 0 la care am incercat eu faza schimbarea amcorei le-a alterat actiunea. Nu s-a meritat fiindca le-am pierdut oricum repede.

Scrie răspuns