Rezultate foarte bune
Pe bune! Cand pescuiesc la stiuca in ape cu ierburi, de cele mai multe ori folosesc spinnerbaituri - am o diversitate de solutzii constructive cu 1-4 palete de diferite profiluri, culori, etc. Pt mine e important sa gasesc greutatea potrivita pt a evolua la adancimea dorita. O recuperez continuu, la viteza minima la care lucreaza corect. Un atu pt mine e ca, folosind spinnerbaituri cu carlige de calitate -Owner, Gamakatsu, VMC- de dimensiuni mari, rateurile sunt extrem de rare si eliberarea pestelui e foarte usoara.
Un alt avantaj e ca sunt nenumarate combinatzii de profiluri,marimi si culori de palete care produc vibratzii diferite mai discrete sau mai puternice. Deasemenea, spre deosebire de lingurile rotative, spinnerbaiturile nu rasucesc firul, ceea ce e din nou un plus.
Ideea-i ca, chiar daca nu sunt niste naluci traditzionale pt apele in Romania, merita incercate, macar for fun.
Am prins, as putea zice, foarte multe stiuci si SMB cu spinnerbait si deasemenea cu Slug'n'Go de 6" pe carlig offset 5/0. Dar meritul e in principal al densitatzii de peste din locurile unde pescuiesc. Daca la tine nu va merge intotdeauna foarte bine cred ca vina nu e neaparat a spinnerbaitului itself.