Sa tai din varf?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Sa tai din varf?
Am cumparat o lanseta Energoteam Excalibur Spin de 3m actiune 40-80 http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... -7848.html ,am fost doar odata la pescuit cu ea ,pe dunare si mi se pare un pic prea "light" adica sunt 100% sigur ca peste 70 gr daca incerc sa arunc cu ea o rup.....Ma gandeam sa ii tai din varf,oare se mai rigidizeaza,creste puterea de aruncare sau.....?
-
- veteran
nu cunosc excalibur ;daca tai ,taie de la inelul urmator .pare o solutie idioata,dar eu am pescuit cu lansete accidentate si am avut surprize placute .lanseta e compromisa doar la un blank de firma ,nu e cazul lui energoteam .
daca vrei sa te convingi ,fa cateva lansari scotand firul prin inelul unde operezi amputarea ,obtii o actiune aproximativa a viitorului blank .
daca vrei sa te convingi ,fa cateva lansari scotand firul prin inelul unde operezi amputarea ,obtii o actiune aproximativa a viitorului blank .
walleye
Sigur ca se schimba situatia daca tai din varf . Dar unde folosesti tu jig mai mare de 70g ?
Si inca ceva . Dai de pe mal ?
Pentru ca e foarte greu de pe mal sa tii fundul chiar cu greutati mai mari . Pana la urma tot in prag iti baga jigul ,dar undeva mai la vale . Din barca e altceva , e alt unghi . Important ar fi si ce forma de shad alegi . Pe locuri cu curent , mai bune cele gen Bass sau Kopito .
Daca vrei sa tai din varf , taie pana la primul inel si fa-l pe ala de varf . Eu asa am facut la un Maver si da , a devenit mai puternica .
Incearca !!
Si inca ceva . Dai de pe mal ?
Pentru ca e foarte greu de pe mal sa tii fundul chiar cu greutati mai mari . Pana la urma tot in prag iti baga jigul ,dar undeva mai la vale . Din barca e altceva , e alt unghi . Important ar fi si ce forma de shad alegi . Pe locuri cu curent , mai bune cele gen Bass sau Kopito .
Daca vrei sa tai din varf , taie pana la primul inel si fa-l pe ala de varf . Eu asa am facut la un Maver si da , a devenit mai puternica .
Incearca !!
E o prostie . Imi pare rau blackmamba dar vorbesc din experienta. Am pescuit ceva cu o lanseta scurta accidental de o portiera de masina. Pana mi s-a rupt. Era mai rigida dar dispunerea inelelor conteaza. Si mai ales distanta dintre ele. Daca nu schimb si celelalte inele nu se merita.
Blankul este conic din constructie. Tu cand scurtezi in faci trunchi de con.
Parerea mea las-o asa iar daca nu iti place vinde-o si ia una mai rigida./
Lanseta mea mea scurtata s-a rupt sub sarcina relativ mica dupa un sezon de pescuit (sectionare pur si simplu) in drept cu un piciorul la un inel.
Blankuri se pot scurta de la maner dar ramane aceeasi problema cu schimbatul inelelor. Fara sa schimb TOATE inele pur si simplu nu cred ca se poate.
Blankul este conic din constructie. Tu cand scurtezi in faci trunchi de con.
Parerea mea las-o asa iar daca nu iti place vinde-o si ia una mai rigida./
Lanseta mea mea scurtata s-a rupt sub sarcina relativ mica dupa un sezon de pescuit (sectionare pur si simplu) in drept cu un piciorul la un inel.
Blankuri se pot scurta de la maner dar ramane aceeasi problema cu schimbatul inelelor. Fara sa schimb TOATE inele pur si simplu nu cred ca se poate.
the angler is catching xxx, not by the lure
- kuin tauti
- veteran
In niciun caz nu vei obtine o lanseta mai puternica daca tai din ea.
Rezerva de puterea a lansetei este in zona butt-ului. Degeaba tai din varf ca lanseta nu devine mai puternica, ci va ramane asa cum e. Daca tai insa din butt, pierzi din putere.
Taind un blanc nu faci decat sa ii modifici actiunea. Daca ii tai din varf, blancul devine mai rapid. Daca tai din coada, devine mai lent. Atat.
Rezerva de puterea a lansetei este in zona butt-ului. Degeaba tai din varf ca lanseta nu devine mai puternica, ci va ramane asa cum e. Daca tai insa din butt, pierzi din putere.
Taind un blanc nu faci decat sa ii modifici actiunea. Daca ii tai din varf, blancul devine mai rapid. Daca tai din coada, devine mai lent. Atat.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.