mersi mult dar din pacate dar am schimbat rulmentul si tot suna...(in zona in care ruleaza firul)Glad_I scrie:http://www.sierra.ro/Rulmenti-D6-x-d3-x ... 1611p.html
si nu va mai complicati sa desfaceti tulmentii incapsulati. Odata desfacuti nu ii mai incapsulati ca inainte.
ryobi zauber
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: ryobi zauber
Cum suna? Inseamna ca e o frecare undeva intre 2 elemente. Rulmentul in mod normal nu suna si daca ar suna rulmentul s-ar simti ca si niste vibratii. Poate nu e ala. Incercati sa nu mai decapsulati rulmentii ca nu se decapsuleaza. Tocmai de-aia sunt incapsulati ca sa nu intre mizerie in ei. Iar cand ii desfaceti se teterioreaza placile laterale (sigiliile). Ei sunt gresati si nu trebuie sa mai fie gresati ca nu se duce unsoarea (vaselina) asa repede.
Spor la treaba.
Spor la treaba.
deci suna...sunetu ala care il au mai multe mulinete cand ruleaza firul,enervant oricum si nu am desfacut nici un rulment...
referitor la rulmentii de la zauber...
- cei mici de la capetele wormshaft-ului i-am tinut cufundati in ulei siliconic pe tot timpul cat am curatat piesele si din timp in timp i-am rotit in acel ulei pt a putea intra uleiul in interior;
- celor mari, de la axul central si de la partea stanga spre "manivela", le-am dat jos doar capacele laterale, fara a scoate bilele din ei. In continuare, i-am curata de vaselina veche (da, vaselina era in ei) cu o scobitoare, dupa care i-am gresat nu foarte tare cu vaselina pentru mulinete (nu folositi vaselina cu textura groasa pentru ca vor merge greu. Folositi doar vaselina pt mulinete pt ca este mai subtire);
- rulmentului mijlociu, de pe partea dreapta, i-am dat jos capacele laterale si l-am curatat tot cu scobitoarea, dupa care l-am umplut cu un amestec de ulei siliconic si vaselina cu teflon (amestec pe care l-am facut separat si la care am avut ceva activitate fizica pana s-au amestecat...);
NU recomand curatarea rulmentilor cu nicio substanta degresanta, idecat daca sunt chiar plini de mizerie (ceea ce este cam exclus la cei cu camasi de protectie, prcum in cazul de fata).
Referitor la zgomotele semnalate de colegul de mai sus, am doua variante:
- poate fi de la distanta necorespunzatoare (lipsa sau prea multe saibe) intre roata dintata principala si rulmentul din stanga spre manivela; Aceasta roata dintata trebuie gresata si pe partea exterioara, adica spre capac!
- poate fi de la lipsa gresarii corespunsatoare a partii de jos a carcasei principale, precum si a partii de jos (inclusiv partea de imbinare) a capacului carcasei, intrucat acel oscilator (care se misca pe wormshaft) in miscare, culiseaza pe aceste parti si da un zgomot de frecare uscata.
- cei mici de la capetele wormshaft-ului i-am tinut cufundati in ulei siliconic pe tot timpul cat am curatat piesele si din timp in timp i-am rotit in acel ulei pt a putea intra uleiul in interior;
- celor mari, de la axul central si de la partea stanga spre "manivela", le-am dat jos doar capacele laterale, fara a scoate bilele din ei. In continuare, i-am curata de vaselina veche (da, vaselina era in ei) cu o scobitoare, dupa care i-am gresat nu foarte tare cu vaselina pentru mulinete (nu folositi vaselina cu textura groasa pentru ca vor merge greu. Folositi doar vaselina pt mulinete pt ca este mai subtire);
- rulmentului mijlociu, de pe partea dreapta, i-am dat jos capacele laterale si l-am curatat tot cu scobitoarea, dupa care l-am umplut cu un amestec de ulei siliconic si vaselina cu teflon (amestec pe care l-am facut separat si la care am avut ceva activitate fizica pana s-au amestecat...);
NU recomand curatarea rulmentilor cu nicio substanta degresanta, idecat daca sunt chiar plini de mizerie (ceea ce este cam exclus la cei cu camasi de protectie, prcum in cazul de fata).
Referitor la zgomotele semnalate de colegul de mai sus, am doua variante:
- poate fi de la distanta necorespunzatoare (lipsa sau prea multe saibe) intre roata dintata principala si rulmentul din stanga spre manivela; Aceasta roata dintata trebuie gresata si pe partea exterioara, adica spre capac!
- poate fi de la lipsa gresarii corespunsatoare a partii de jos a carcasei principale, precum si a partii de jos (inclusiv partea de imbinare) a capacului carcasei, intrucat acel oscilator (care se misca pe wormshaft) in miscare, culiseaza pe aceste parti si da un zgomot de frecare uscata.
- edi_curiosul
- veteran
aceasta operatiune trebuie facuta in deplina curatenie, precum in foto de mai sus, intrucat daca odata cu vaselina mai bagi si ceva mizerie sau diferite corpuri mici dar dure, ai sanse sa mai desfaci odata mulineta pt a curata din nou rulmentul!
edi, mocioflashca din rulment este cumva red sauce?

Am gresit... quantum hot sauce...?player4 scrie:aceasta operatiune trebuie facuta in deplina curatenie, precum in foto de mai sus, intrucat daca odata cu vaselina mai bagi si ceva mizerie sau diferite corpuri mici dar dure, ai sanse sa mai desfaci odata mulineta pt a curata din nou rulmentul!
- edi_curiosul
- veteran
da ala e, doar ca la lumina asta nu are culoarea realaplayer4 scrie:Am gresit... quantum hot sauce...?player4 scrie:aceasta operatiune trebuie facuta in deplina curatenie, precum in foto de mai sus, intrucat daca odata cu vaselina mai bagi si ceva mizerie sau diferite corpuri mici dar dure, ai sanse sa mai desfaci odata mulineta pt a curata din nou rulmentul!
repet...am schimbat rulmentul am pus ulei, am pus vaselina-incinsa si tot suna si tot in zona galetului!