Round jig head vs football jig head....
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Round jig head vs football jig head....
De cele mai multe ori.
Numai bine...
Numai bine...
- piktoru_84
- utilizator constant
eu am pescuit cu erie si in agatatura,mai exact intr-o zona cu pietre si se agata foarte tare ,plus senzatia cu substratul era foarte ciudata.Cu football e la fel ca round!
born to xxx forced to work
se pare ca nu pescuiesc multi cu modelul asta si ce-i care o fac ( oooo fack ; cum sa ma abtin?AdrianHD scrie:Care ar fi "calitatile" football jig-ului? Eu ma gandeam sa-mi iau o matrita dar nu stiu daca se pot folosi Gamakatsu HW in ele....sau macar Owner....Pe site la Do-it sunt recomandate Eagle Claw pentru ele...rine scrie:calitatile foot-balului le-am descoperit acum 2 toamne. pana atunci n-am folosit decat erie si round.
de asta vara am renuntat la astea. mai dau cu bila doar in curent puternic, intre ape dupa avat. cand folosesc guma.

in primul rand Adi ,i-ati cateva bucati si pescuieste-le. dupa aia matrita. modelul e cam "neconventional". s-ar putea sa nu te impaci cu el.
erie iese din discutie cu toate ca-i imbatabil pe substrat tare si neted(argila,nisip). la piatra stie sa sape, sub ea.
cand vorbesc de piatra nu ma refer la prundisul raurilor...neted si uniform. ma refer la piatra aia colturoasa ,neuniforma, asezata de-a valma,unde cautam noi dintosi(mai vin si mrene) si lasam ceva banuti sub forma de jiguri si gume.
deci round vs. footbal. round Il stie toata lumea.
ce face footbal in plus: cade tot timpul cu carligul in sus. nu se lasa pe o parte ,nu se rostogoleste.mare lucru din punctul meu de vedere .poti sa pescuiesti si oblic pe curent fara sa se rostogoleasca. argument: majoritatea covarsitoare a inteparilor a fost in falca . nici una in mandibula , foarte rare in branhii sau coltul gurii.nu intra in crapaturi dintr-e pietre cum intra bila. am masurat la repezeala un football de 1o grame. are cam 19mm in lungime. o bila are 10mm diametru.. deci dublu.
nu prea poti sa-l pescuiesti rectiliniu sau taras, in potriva curentului.mai ales curent puternic. opune destula rezistenta din cauza formei. la greutati de 1 oz incarca tare ,lanseta.
daca guma e trasa excentric pe jig,( folosesc numai shad)are tendinta ca intre ape sa cada pe " un colt" . chestia aia cu minima rezistenta.
e un ucigator de strapi. le da gaura prin ochi sau creier. din cauza asta eu folosesc carlige long shank si gume peste 3". daca am o culoare preferata sau model ,la gume de 3" sau mai mici le bricolez adaugand 1" de la o guma veche( am invatat sa nu arunc gumele fara coada ).
parerea mea este ca-i facut pentru locurile cu relief accidentat de genul pe care l-am prezentat si am avut semnificativ mai putine pierderi.dupa ce am capatat incredere l-am folosit si din barca intre buturugi la jigging. e ok.
faptul ca,nu se rostogoleste,si nu-l baga curentul unde vrea, e spilul.
astept si alte pareri sau observatii obiective.
dupa expunerea lui rine nu prea mai am ce sa adaug, decat faptul ca il folosesc de ceva timp (2-3ani) in mod exclusiv
si asta cred ca spune totul.
p.s. pescuiesc numai pe rauri
si asta cred ca spune totul.
p.s. pescuiesc numai pe rauri
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Adi,ai putea sa mai spui una alta! Azi am primit de la un pescar (
si mii de multumiri daca este pe acest forum) vreo 3-4 buc....Am dat de cateva ori cu el(Mures) si ce am observat e ca nu se agata asa de usor intre pietre ca si cel round! Am mai observat ca cade tot timpul cu carligul in sus ...dar..... de cateva ori a cazut si cu carligul in jos!Dar niciodata nu a cazut pe o parte...

Until next time....Tight Lines!
interesant nu am pescuit cu football pana acu,stau cu urechile chiulite....
Le-am comandat, au venit si abia astept sa le folosesc... pentru concluzii si alte alea.. peste o saptamana douasteff scrie:95 % am folosit erie, 5 % round.
Anul asta mi-am propus sa incerc si football. Sa vedem si cu ce rezultate....

Steff ai probat football jig-urile? Impresii,pareri? Cum ti s-au parut fata de clasicele roundhead?steff scrie:Le-am comandat, au venit si abia astept sa le folosesc... pentru concluzii si alte alea.. peste o saptamana douasteff scrie:95 % am folosit erie, 5 % round.
Anul asta mi-am propus sa incerc si football. Sa vedem si cu ce rezultate....
.
Until next time....Tight Lines!
- moneytehnik
- veteran
Ma intereseaza daca timpul lor de cadere pe substrat este mai mare fata de round?
Idea era daca planeaza mai mult prin fata rapitorului ?
Idea era daca planeaza mai mult prin fata rapitorului ?
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)