ROLE MULINETA COMENTATI

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

ROLE MULINETA COMENTATI

Mesaj de JONES » 22 Feb 2011, 13:28

Am stat pe ganduri daca sa postez sau nu acest topic.
Ma astept ca numai pescari cu greutate sa stie la ce ma refer.
Postez niste poze cu role taiate de firul textil. Toate 5 role sunt taiate din bronz care a fost apoi cromat sau titanizat. Nici macar o acoperire nu a rezistat la actiunea abraziva a firului textil in amestec cu apa murdara.
Aveti in poze si o rola facuta cu raza mare care nu a fost afectata. Din PUNCTUL MEU DE VEDERE PROFILUL ROLEI ESTE PROBLEMA. Adica este simplu tronconic sau dublu tronconic fapt care duce la o conducere excelenta a firului dar limiteaza puternic zona de actiune a firului care duce la erodarea fizica a rolei. Da-ti va si voi cu parerea.
Imagine
Imagine

Uploaded with ImageShack.us
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

the angler is catching xxx, not by the lure

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Feb 2011, 13:30

Vedeti Sir...?! Baitcasting! :wink: S-au zgarcit la titan aia... pe ce mulinete erau?
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 22 Feb 2011, 13:42

okuma VSystem 20 titanizata
Okuma Avenger 40a, cromata,
Ceea care a rezistat Cormonan Corsar

Acuma vreau sa imi tai din otel dar nu stiu inca ce profil sa aleg?

greerevl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de greerevl » 22 Feb 2011, 14:15

off topic cu ce ai facut zoomul(poza cu zoom) asa mare ? :shock:
on topic
acum cativa ani am avut aceeasi problema la un d.a.m am apelat la un preten strungar mi-a facut rola/galetul din inox multinea intre timp sa dus dreacu galetul a supravietuit :roll: :roll: :roll:
nu foloseam textil atunci dar efectul mono-ului a fost acelasi :cry:
ca fapt divers am un shimano de vreo 6 7 ani obosit de spinning, mono vreo 4 ani textil vreo 3 si inca nu a facut sant :roll:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 22 Feb 2011, 14:19

Jones, eu am un galet la care s-a taiat toata carnea de la un Shimano Tehnium, taiat in 2 zile de pescuit. Mi-am dat seama dupa ce a pocnit firul cand mulinam din dreptul muinetei...dadeam pe suvoi, si nu mi-am dat seama ca mulineta merge mai greu....se blocase galetul...dadeam cu Ripcord de 20lb...
Parerea mea, poate fi facut si din titan...daca nu se invarte, se taie.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 22 Feb 2011, 14:21

La fel cred si eu, nu forma galetului conteaza neaparat cat materialul din care e confectionat. Beleaua e ca majoritatea sunt alama acoperita cu un strat de titan sau alte balarii. S-a dus stratul ala, pa-pa galet. Cel mai bun e clar cel SIC, zic eu, sau macar un metal mai tare, inox macar. Cat despre profiluri, cele de la daiwa mi se par de departe cele mai eficace.
Urasc atarnatorii!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 22 Feb 2011, 14:32

[quote="greerevl"]off topic cu ce ai facut zoomul(poza cu zoom) asa mare ? :shock:
daca iti spun pici in ***. Microscop USB DNT - semiprofesional 200x optical zoom

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 22 Feb 2011, 14:41

Mergea si cu un aparat normal cu functia MACRO. ;)

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 22 Feb 2011, 14:43

un pic de off....
poate cineva sa-mi spuna, de ce reperele asa zis , titanizate , de la mulinete au culoare aurie ? eu stiu ca titanul e un argintiu spre culoarea aluminiului. :roll:

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 22 Feb 2011, 16:24

Ma Jones de cand te stiu te tot plangi de galeti...daca vrei sa nu mai ai probleme de genu' asta nu mai folosi mulinete mici cand dai la stiuca cu linguroaie pe apa neagra ....baga si tu un 3000 acolo.
Nu cred ca rezolvi mare lucru cu galetul taiat in otel...eventual iti f....i firele daca strungarul nu-l scoate bine.
Cumpara niste galeti noi si da cu astea la clean cu mono si ia-ti una mare cu galet pe masura, rulment in interior si eftina pt stiuca.
Vezi ca gasesti Exceler 3000 la 200 ron (am vazut pe aici noua) si n-ai treaba....sau sau mai pui o tara si baga un Zauber...10 ani nu mai faci poze la galeti, da' ai vreme sa-i faci lu' Ruxi

Oricum..felicitari pt. poze !

Mere una de proba sambata?...stiu un loc fara gheata

Scrie răspuns