rod wrapper/dryer
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
rod wrapper/dryer
As dori si eu o recomandare de motor electric pentru asa ceva. Nu ma intereseaza in mod deosebit pentru wrapping cat pentru uscare asa ca doresc o recomandare din partea celor care si-au facut unul acasa si tipurile de motoare folosite.
Multzam!
Multzam!
Re: rod wrapper/dryer
Incearca un motor de la o masina de spalat. Ii poti face si un variator de turatie sau il poti cumpara.
nu e cam mare? eu ma gandeam la ceva in gen motor pt cuptor cu microunde avand un 5/6 rpm e suficient pt uscare.... zic eu...dumi_id scrie:Incearca un motor de la o masina de spalat. Ii poti face si un variator de turatie sau il poti cumpara.
Pai acum fiecare de ce poate face rost, oricum gasesti duminica dimineata in targ tot felul de motoare.
Nu, e prea mic si nu are destula forta...Un jet engine la second e tot ce ai nevoie.dumi_id scrie:Incearca un motor de la o masina de spalat. Ii poti face si un variator de turatie sau il poti cumpara.

Motor de microunde binenteles. Pentru epoxi high(regular)cel mai ok este sa fie uscat undeva pe la 4-8rpm,la cele Light ideal e undeva la 16-20. Dar un 18 rpm cica este cel mai universal...pentru toate tipurile de epoxi.
-
- veteran
ULK zice bine
o turatie de 12-18 rpm/ min este ideala si pentru uscare si pentru aplicarea rasinii.
Ideal este sa ai turatei variabila care te ajuta in functie de vascozitatea rasinii care variaza si cu temperatura si timpul dupa care a fost pusa pe matisaje.
o turatie de 12-18 rpm/ min este ideala si pentru uscare si pentru aplicarea rasinii.
Ideal este sa ai turatei variabila care te ajuta in functie de vascozitatea rasinii care variaza si cu temperatura si timpul dupa care a fost pusa pe matisaje.
ULK scrie:Nu, e prea mic si nu are destula forta...Un jet engine la second e tot ce ai nevoie.dumi_id scrie:Incearca un motor de la o masina de spalat. Ii poti face si un variator de turatie sau il poti cumpara..

george, eu am unul Pacific Bay, din ala simplu, a fost vreo 80$... la momentul respectiv n-aveam nici un electrocasnic la rezmembrari asa ca... a fost mai ieftin decat sa-mi cumpar un cuptor cu microunde pe care sa-l dezasamblez...
. La asta s-a adaugat un transformator pentru 220. Merge pe la 11-12 turatii pe minut parca...e dat la 9 dar mie-mi ies mai multe
am dat epoxiuri lite si incalzite... n-am avut probleme.
http://www.anglersworkshop.com/rod-buil ... dryer.html

http://www.anglersworkshop.com/rod-buil ... dryer.html
pomana curata ! 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...