Rod Building Kits

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 23 Sep 2005, 14:12

Cu XML-ul ai dreptate plus ca varianta lor are garantie 25 ani si tub de protectie...
Rainforest-ul e destul de ok si ca pret.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 23 Sep 2005, 14:17

well...spor la cautari man!

cristian.ene
veteran
veteran

XML si altele

Mesaj de cristian.ene » 23 Sep 2005, 14:48

XML 703 e o lanseta bestiala eu am prins ceva pastravi din care doi de 3 kg. cleni , salai si ceva stiuci(aici e cam subdimensionata) peste toate astea e unul din cele mai versatile blank-uri din cate am vazut si asta la un pret prietenos. Mai e FE2 703 care e un pic mai greu dar mai solid, totusi nu la fel de sensibil dar e 25$ in USA . Tre sa-mi vina ceva Rainforest de fly si spinn dar sunt sigur ca sunt sub XML , clar( XML e un amestec de IMX cu ceva GLX la un pret mai mult decat popular) .Atentie la salau nu merge dacat pe ape mai mici de 4 mhai 5 metrii, si in plus nu arunca cat supun domnii de la Cabela`s, 5/8 oz., mai degraba e un 1/2 oz.

XML nu prea are concurenta daca e sa compari cu Loomis, un GL3 e de 2 ori si ceva mai scump.
Atentie la cele de firma matisajele nu au tensiunea suficienta + ata e prea groasa si la pesti mari ( stiuca de 4, somn de 8 sau ami mari) toate matisajele s-au fisurat si pun in pericol integritatea blank-ului. MAi bine o faci tu.
Lanseta de fabrica arata bine dar poti sa scoti un maner cu 5 cm mai scurt ceea ce conteaza . Modelul XML 762 nu e bun comparativ cu 703.

Daca nu o vrei special de salau eu sincer as recomanda FE2, care e aproape la fel de bun pt. soft-uri si foarte bun la naluci tractate.
mai esi IM7 care are o fibra sensibila si e acealsi concept ca si XML. si sub jumate de pret.

XML blank e peste Avid totusi lanseta finita Avid e mai bine facuta decat XML in mod evident.

Scrie răspuns