rigging vs jigging
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
rigging vs jigging
Salutare tuturor!
Am o nelamurire: am vazut ca anumiti producatori de lansete de spinning au lansete dedicate pentru "rigging" dar si pentru "jigging". La ce se refera "rigging"? O lanseta de "rigging" poate fi folosita si la pescuit cu jiguri?
Multumesc!
Am o nelamurire: am vazut ca anumiti producatori de lansete de spinning au lansete dedicate pentru "rigging" dar si pentru "jigging". La ce se refera "rigging"? O lanseta de "rigging" poate fi folosita si la pescuit cu jiguri?
Multumesc!
Rigging se refera la monturi Texas, Carolina, ca aici...
http://www.bassfishingusa.com/Rigging/rigging1.html
Lansetele se pot folosi si la jigging, acuma depinde de lansete si cu ce gramaj vrei sa le folosesti...
De exemplu eu folosesc la pescuit cu jiguri o lansete specializata pe atilul drop shot si se comporta foarte bine a jiguri
http://www.bassfishingusa.com/Rigging/rigging1.html
Lansetele se pot folosi si la jigging, acuma depinde de lansete si cu ce gramaj vrei sa le folosesti...
De exemplu eu folosesc la pescuit cu jiguri o lansete specializata pe atilul drop shot si se comporta foarte bine a jiguri
E cam aceeasi treaba doar ca plumbul e culisant la rig (montura). Daca pescuiesti la salau de exemplu si tehnica e aproximativ aceaasi deci lanseta poate fi cu exact aceleasi caracteristici. Daca pescuiesti la alti pesti, la somn sa zic si lestezi greu (pui un plumb mare) si pui si o naluca mare din silicon sau la stiuca in ierburi, nuferi si structuri moi dar mai dense unde pui plumb mic, e posibil sa te descurci mai bine cu lansete diferite de cele bune la jig. Dar la jig VS rig cum ai spus, aceeasi lanseta, daca merge la jig merge si la rig, cum am spus, in special la salau.
- andriipopa75
- veteran
de obicei lansetele pt rigging sunt bete mai puternice ce permit utilizarea momelilor uni-carlig (offset, jig) , garantand o intepare puternica.
in cazul in care vrei sa pescuiesti la salau cu fineturi sau cu naluci multi carlig (voblere, linguri) s-ar putea sa fie prea tare si sa-ti sara pesti din ancora.
in cazul in care vrei sa pescuiesti la salau cu fineturi sau cu naluci multi carlig (voblere, linguri) s-ar putea sa fie prea tare si sa-ti sara pesti din ancora.
Faptul ca e o naluca armata offset, nu am observat sa scada sansele de intepare a pestelui, din contra, deschizatura larga a carligului permite intepari adanci si adesea cu iesirea carligului prin peretele gurii. Pescuiesc cu montura texas si folosesc numai lansete ML pentru ca nu am avut nevoie de lestari mai mari de 14 grame si ma descurc excalent. Cred ca am avut mai multe ratari pe voblere, salaul avand gura tare si tinand-o inclestata, cu triplele nr. 6-8 de pe voblerele pana in 6-7-8 cm... iti dai seama ca desi tripla are aparent avantajul ca inteapa din orice parte, nu poate patrunde adanc si adesea apropierea a doua carlige din aceasta tripla sa obstructioneze si ea o intepare buna. Voblerele sunt bune la pesti cu gura mai moale (merg bine la clean, avat, pastrav...), sau daca sunt de dimensiuni mari 12-20 > cm atunci au triple cu deschizatura mare dar se ramane doar la stiuca si somn prin selectarea unei asemenea dimensiuni a nalucii. deci parerea mea, nu-ti fa probleme cu inteparea din cauza ca e offset.