Reparatie Team Daiwa S 2000

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

liviu68
senior
senior

Reparatie Team Daiwa S 2000

Mesaj de liviu68 » 28 Dec 2008, 14:42

Am o problema la rulmentul de la pickap, nu stiu cum se numeste exact partea aceea.
Practic nu se invarte rulmentul fiindca surubul care il sustine nu se centreaza bine, astfel incat, strans nu foarte tare nu ii permite rulmentului sa-si faca treaba.
Pot sa intru in detalii tehnice pentru cine are rabdarea sa le auda dar, daca nu gresesc, cred ca e nevoie de alt brat al pickap-ului [cel care sustine sururbul pe care e fixat rulmentul].

Daca aveti vrea mulineta TDS 2000 defecta, sau stiti pe cineva care poate face reparatia, va rog sa ma ajutati.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 28 Dec 2008, 14:45

eu cred ca ai pierdut o bucsa, care este fixata exact intre rulment si pickup

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 28 Dec 2008, 14:58

cauta schema pe net daca nu o ai de la mulineta, desfa piesele din galet si vezi daca lipseste ceva sau nu e pus bine.

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 28 Dec 2008, 22:23

Nu e de la bucsa fiindca am incercat cu alta bucsa de la o mulineta identica.
Incerc sa explic care este fenomenul, sper sa ma fac inteles:
surubul care sustine rulmentul, odata strans in pozitia corecta, are o pozitie inclinata fata de normal, motiv pentru care galetul atinge o parte a pickup-ului.
Acest lucru pare sa aiba drept cauze ori un oarecare joc in locasul surubului ori o imperfectiune la turnare care face ca la stringerea surubului aproape de pozitia maxima acesta sa se incline.

Daca am dreptate nu vad alta solutie decat sa schimb pickupul fiindca mulineta este practic nefolosita (probabil din cauza asta) si este japan.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 28 Dec 2008, 22:51

Daca zici ca-i noua si nefolosita,inclin sa cred ca a fost accidentata, poate in timpul transportului.Daca-i zdrelit filetul interior e o problema destul de grea.Daca infiletezi doar surubul ,fara nimic altceva,tot strimb este?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 28 Dec 2008, 23:25

Se infileteaza noarmal dar cand ajunge la capatul cursei, fara sa-l strang tare, se inclina.
Este posibil ca scaunul surubului sa fie turnat gresit, ceea ce ar putea inclina surubul la capatul cursei.
In orice caz solutia pare sa fie alt pick-up.

As incerca chiar sa sacrific un prodigy de 2000 daca as sti ca se potriveste, dar parca ii strica aspectul.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 28 Dec 2008, 23:45

Nu stiu la ce zici tu scaunul surubului.Daca tai 1-2 mm din surub tot o sa se incline spre finalul infiletarii?.Sau mai mult dar sa apuce sa se infileteze totusi putin.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 29 Dec 2008, 01:05

Incearca la sediul Arrow,( la reparatii in garantie)e acolo un tip ok

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Dec 2008, 10:20

cred ca mai degraba ai pierdut o saiba minuscula care se aseaza pe camasa interioara a rulmentului
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

cosmin81
veteran
veteran

Mesaj de cosmin81 » 29 Dec 2008, 11:55

n-a pierdut nimic,nu va mai agitati! toata seria a avut aceeasi problema, e o greseala de fabricatie. cauta sa schimbi rulmentul cu o bucsa de teflon mai ingusta decat rulmentul original si o sa se invarta galetul.

eu am comandat din japonia de la daiwa bucsa aceea mica crezand ca de la ea e problema, dar nu am rezolvat nimic pana n-am schimbat rulmentul.
succes.
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

Scrie răspuns