Reparatie bat
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Reparatie bat
Tocmai am rupt un bat. Este forfecat la vreo 5 cm de varf. Ati avut asemenea experiente nefericite? Se mai poate repara cumva sau ... direct la gunoi? Daca se mai poate face ceva, dati-mi o idee.
Re: reparatie
Cum? Cunoasteti vreun atelier virtula, sau o adresa de net cu solutii pentru asa ceva? Am si eu o lanseta "de 2,10" pe care am rupt-o de la al doilea segment de la varf. Ce sa-i faci, "tzaranul" de mine a tras cat a putut. Pesemne ma gandeam ca daca e de firma rezista. I-am pus un varf de la un telescop rusesc... Acum, parca e toata ruseascapupu scrie:Daca nu esti prea pretentios se rezolva fara probleme .

Multumesc anticipat
Fir intins!
Re: Reparatie bat
[quote="Mandy"]Tocmai am rupt un bat. Este forfecat la vreo 5 cm de varf. Ati avut asemenea experiente nefericite? Se mai poate repara cumva sau ... direct la gunoi? Daca se mai poate face ceva, dati-mi o idee.[/quote]
5 cm nu e mare lucru. Il tai frumos acolo si ii pui alt inel de varf.
5 cm nu e mare lucru. Il tai frumos acolo si ii pui alt inel de varf.
- Wavedancer
- veteran
Nici una dintre solutii nu este "functionala". Daca il matisezi se va rupe la prima incercare mai zdravana la care va fi supus, deasupra sau sub zona matisata. Daca il tai, automat tot ce stiai despre batul ala trebuie uitat. Se vor schimba actiunea si puterea. O solutie ar fi sa cauti un bat identic, cu ceva defecte ireparabile la talon si sa incerci sa faci o combinatie. Sau eventual ca schimbi tot segmentul superior cu unul care sa-ti mentina lanseta in parametrii cu care esti obisnuit. Daca l-ai cumparat de la un magazin "cu nume" incearca sa vorbesti cu ei, poate au "piese de schimb". Daca nici una din solutii nu "functioneaza", mai bine cumperi altul.
scoti frumos toate inelele si le repozitionezi. doar pe alea de pe segmentul de varf, pe celalalt banuiesc ca-i doar unul oricum. apoi le matisezi si dai cu epoxy peste kevlar sau ata cu care matisezi.
gasesti la carrefour un lac epoxy numit Bison cu ceva sub 200K. daca esti super pretentios, du-te pe site-ul fuji si vezi ca gasesti acolo informatii despre distanta dintre inele si cum se monteaza pe un bat de 6'6", al tau cam acolo va fi dupa ce ai rupt din el. exista pe net multe site-uri de rod building, nu e greu deloc sa-ti dai seama ce ai de facut.
oricum, depinde de cat e de bun batul. daca nu e cine stie ce, mai bine renunti si-ti iei altul, abia ai o scuza sa-ti cumperi ceva nou mai bun.
numa' bine!
gasesti la carrefour un lac epoxy numit Bison cu ceva sub 200K. daca esti super pretentios, du-te pe site-ul fuji si vezi ca gasesti acolo informatii despre distanta dintre inele si cum se monteaza pe un bat de 6'6", al tau cam acolo va fi dupa ce ai rupt din el. exista pe net multe site-uri de rod building, nu e greu deloc sa-ti dai seama ce ai de facut.
oricum, depinde de cat e de bun batul. daca nu e cine stie ce, mai bine renunti si-ti iei altul, abia ai o scuza sa-ti cumperi ceva nou mai bun.
numa' bine!
Batul este ... sau mai bine zis era Fenwick HMX de 9'. O sa-l fac dupa reteta lui Eugen, dar in acelasi timp ma orientez sa-mi iau altul.
Stiti pe cineva care aduce de la cabelas? De la bass pro aduce Val Pangica de la www.vinatorul.ro, dar numai bete ce nu depasesc 1m/tronson. Si eu vreu mai lung un pic.
Stiti pe cineva care aduce de la cabelas? De la bass pro aduce Val Pangica de la www.vinatorul.ro, dar numai bete ce nu depasesc 1m/tronson. Si eu vreu mai lung un pic.