reinventand mulineta-concepte,idei,etc

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

reinventand mulineta-concepte,idei,etc

Mesaj de ovi_vl » 13 Iun 2012, 18:13

M-a inspirat si mi a placut foarte mult topicul lui kingofbeasts si sper sa nu se supere pe mine ca i am furat titlul ...scuze inca odata si :respekt: mele,ideea cu tamburu poate fi una din multele inovatii ce ne asteapta in viitorul pescuitului,dar in privinta mulinetelor cred ca se pot face mai multe.
Va propun un topic in care sa ne exprimam viziunea asupra mulinetelor din viitor , si a sistemelor care ar putea fi integrate pe ele pentru a le face mai fiabile sau chiar mai performante. Mulineta pe care mi o inchipui eu , ar folosi acest sistem de transmisie http://www.youtube.com/watch?v=ludLU4_6 ... re=related ale carui avantaje nu cred ca mai este necesar sa le enumar , iar pe postul rulmentilor clasici asa ceva http://www.youtube.com/watch?v=ZKfhalHh ... ineinteles in miniatura. Deocamdata mai este mult pana acolo , dar va astept si cu pareri pro si contra despre tehnologizarea acestui mecanism minunat care ne ajuta sa prindem pesti :mrgreen:

SVF
veteran
veteran

Re: reinventand mulineta-concepte,idei,etc

Mesaj de SVF » 13 Iun 2012, 18:35

Nu te supara pe mine,insa daca in apa ar fi destui pesti,ne-ar durea in cot de mulinete tunate sau lansete custom.Noi incercam sa compensam cumva aceasta pasiune,in lipsa pestilor,prin tot felul de echipamente.Ne punem in cap incercand sa gasim cele mai bune pozitii de asezare a inelelor pe blank sau incercam sa reinventam mulineta.Din pacate nu vedem realitatea si nu suntem in stare sa gasim solutii pentru ea.Daca printr-o minune se va schimba ceva in bine,promit ca ma voi intoarce la bambusul si "caraitoarea" din copilarie,cand vedeta era pestele si nu echipamentul.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 13 Iun 2012, 19:17

parca vad ca te va acuza cineva... : ca iesti clona lu SF ... :D :D :D :D

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 13 Iun 2012, 21:16

nu sunt nici o clona,doar putin pasionat de tehnologie cum sunt toti tinerii din ziua de azi cred, nu contest lipsa pestelui, si ma intristeaza mai ales cand fratele meu mai mare imi trimite poze cu pestii din germania si realizez ca altii chiar au grija de pestele lor...in momente ca astea ma bate gandul sa plec si eu din tara asta de cacao :( dar ca sa revin on topic...ce parere aveti de sistemele de mai sus? :d

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 13 Iun 2012, 22:43

@ovi_vl

in primul rand nu pot fi decat total de acord cu ceea ce a spus userul SVF.

2. sistemul din primul link nu cred ca va putea fi aplicat in veci mulinetelor deoarece nu va putea asigura forta necesara recuperarii unui peste... gandeste-te cat de mici sunt angrenajele si ce forta trebuie sa aibe acei magneti la dimensiunle acelea... probabil peste 1000 de ani da, dar in urmatorii 100 sunt extrem de sceptic in ce priveste acest sistem... sa nu mai vorbim de costul unei astfel de mulinete...
3. cu privire la cel de-al doilea link... daca nu ma insel (foarte probabil sa o fac) mulinetele shimano de cast cu sistem DC au oarecum aplicat ceva din link, rog pe cei ce cunosc mai bine mulinetele sa-si spuna parerea :)

4... lucrurile simple vor fi de 1000 ori mai bune, mai fiabile si mai ieftine decat restul :)

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 13 Iun 2012, 22:54

clona ? ma referam la SVF ! el sa pronuntat asemeni lui SF !, nah... am desenat ! :D

ionut the carp...

3 ? DC nu are nici o legatura cu ce zice el

4 ? fiabil si bun ? bucshe ! :D

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 13 Iun 2012, 23:43

sunt si eu constient ca nu pot fi aplicate prea curand sau in forma prezentata din link uri principile de mai sus...dar tinand cont ca magnetii sunt folositi la frane sau la sisteme de propulsie...nu vad de ce nu ar putea fi adaptata si la mulinete aceasta tehnologie...daca nu ma insel cred ca exista si mulinete cu frana magnetica...nu stiu

Scrie răspuns