Reglare frana la mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Reglare frana la mulineta
Buna. Sunt nou pe aici. Am 16 ani si m-am decis sa ma initiez in ale spinning-ului. Am pus ochii pe o undita, o mulineta, fir si maine as vrea sa merg sa le cumpar. Cum ar trebui sa reglez frana la mulineta? Mentionez ca doresc sa pescuiesc pe Mures. Multumesc anticipat
salut si bine ai venit printre noi!
ca raspuns la intrebarea ta iti pot spune pe scurt cam asa : nici prea tare sa rupi firul dar nici prea moale sa faca pestele ce vrea cu tine !
poti sa reglezi frina mulinetei cam asa : legi firul la vre-o 10 m de tine de un pom sau alt ceva fix si zmuncesti din mina ca si cum ai intepa un peste . pe capatul miscarii mulineta sa dea putin fir dar nu prea usor . daca da fir prea usor mai stringi frina daca nu da deloc mai slabesti putin. asta ar fii in putine cuvinte si pentru inceput , de restul te vei prinde singur in functie de indeminarea si experienta pe care o vei acumula in timp. nu exista o reteta exacta , totul variaza in functie de echipament ,peste , loc de pescuit ,momentul in care pescuiesti , anotimp ,pescar.....etc.
cred ca nu cum reglezi frina ar trebui sa fie prima ta intrebare pe care trebuie sa ti-o pui . mai important pentru inceput ar fi sa sti cam ce vrei sa prinzi si daca echipamentul pe care ai pus ochii este adecvat sau nu zonei si pestelui vizat . sunt convins ca daca ne spui si aceste lucruri vei primi sfaturi si cu privire la echipament . poti sa ne spui si bugetul de care dispui si vei fi sfatuit competent
nu te grabi si nu da bani de doua ori !
ca raspuns la intrebarea ta iti pot spune pe scurt cam asa : nici prea tare sa rupi firul dar nici prea moale sa faca pestele ce vrea cu tine !

poti sa reglezi frina mulinetei cam asa : legi firul la vre-o 10 m de tine de un pom sau alt ceva fix si zmuncesti din mina ca si cum ai intepa un peste . pe capatul miscarii mulineta sa dea putin fir dar nu prea usor . daca da fir prea usor mai stringi frina daca nu da deloc mai slabesti putin. asta ar fii in putine cuvinte si pentru inceput , de restul te vei prinde singur in functie de indeminarea si experienta pe care o vei acumula in timp. nu exista o reteta exacta , totul variaza in functie de echipament ,peste , loc de pescuit ,momentul in care pescuiesti , anotimp ,pescar.....etc.
cred ca nu cum reglezi frina ar trebui sa fie prima ta intrebare pe care trebuie sa ti-o pui . mai important pentru inceput ar fi sa sti cam ce vrei sa prinzi si daca echipamentul pe care ai pus ochii este adecvat sau nu zonei si pestelui vizat . sunt convins ca daca ne spui si aceste lucruri vei primi sfaturi si cu privire la echipament . poti sa ne spui si bugetul de care dispui si vei fi sfatuit competent

da daca esti mai mare asa de fel, poate combo sa depaseasca si 2 kg (conform unui expert coleg al nostru de pe forum SF) ca doar nu iti cade mana....el asa da si nu se mai plange.kzoli scrie:Salut si bine ai venit !
Corect!..... iar pentru spinning in functie de specia vizata cat mai usoara combinatie( lanseta+mulineta) altfel devine din placere un chin un calvar ....grey-wolf scrie:.... nu te grabi si nu da bani de doua ori !...
.... poate combo sa depaseasca si 2 kg ...
Poate pe ape unde din 3 lansari ai 2 pesti cu care te "lupti" 20-25 minute, dupa care poti sa pleci acasa "satisfacut " , dar pe apele noastre de multe ori "lansezi zile in sir" fara sa vezi un solz de peste "punctabil" ....
Si cu un echipament greu, peste cateva zile nu-ti mar arde de spinning...
Poate pe ape unde din 3 lansari ai 2 pesti cu care te "lupti" 20-25 minute, dupa care poti sa pleci acasa "satisfacut " , dar pe apele noastre de multe ori "lansezi zile in sir" fara sa vezi un solz de peste "punctabil" ....
Si cu un echipament greu, peste cateva zile nu-ti mar arde de spinning...
Multumesc pentru sfaturi.
Am pus ochii pe doua lansete, nu prea scumpe ca nu imi permite bugetul. 1. Hakuyo 2.1 metri putere 10-30 grame 90% carbon plus o mulineta tot Hakuyo ceva micut dar nu mai stiu exact ce clasa, oricum micuta. Maxim 300 de grame au ambele. 2. Lanseta Baracuda 2.1 metri putere 10-30 grame carbon la asta inca nu m-am uitat de mulineta.
M-am gandit la asa lungine pentru ca am de gand sa pescuiesc de pe maluri si sa nu mi se incurce prin pomi tufe si altele. Ca specii vizate ar cleanul si stiuca. In principal acum as vrea sa imi cupar cateva oscilante si rotative, urmand ca pe parcurs sa imi completez trusa
Am pus ochii pe doua lansete, nu prea scumpe ca nu imi permite bugetul. 1. Hakuyo 2.1 metri putere 10-30 grame 90% carbon plus o mulineta tot Hakuyo ceva micut dar nu mai stiu exact ce clasa, oricum micuta. Maxim 300 de grame au ambele. 2. Lanseta Baracuda 2.1 metri putere 10-30 grame carbon la asta inca nu m-am uitat de mulineta.
M-am gandit la asa lungine pentru ca am de gand sa pescuiesc de pe maluri si sa nu mi se incurce prin pomi tufe si altele. Ca specii vizate ar cleanul si stiuca. In principal acum as vrea sa imi cupar cateva oscilante si rotative, urmand ca pe parcurs sa imi completez trusa
Re: Reglare frana la mulineta
Razvane, pe vale mai este stiuca?Razvan V. scrie:Buna. Sunt nou pe aici. Am 16 ani si m-am decis sa ma initiez in ale spinning-ului. Am pus ochii pe o undita, o mulineta, fir si maine as vrea sa merg sa le cumpar. Cum ar trebui sa reglez frana la mulineta? Mentionez ca doresc sa pescuiesc pe Mures. Multumesc anticipat
partea proasta cu amortizoarele astea este ca nu se gasesc pe toate cararile.....nu oricine poate face rost de un amortizor, si daca face rost mai trebuie sa se potriveasca cu calibrul armei si pe urma mai trebuie dat si filet la teava armei.......precum spuneam ....nu este la indemana oricui....mai bine sa ramana la pescuit.burtea scrie:Poate sa aiba si 4 kg numa sa-i puna un amortizor ceva sa nu-l auda paduraru
@burtea-o mai fi cate ceva ca mai ziceau pescarii ca prind dar na, cand cum. Oricum eu vreau sa ma pe spinning deoarece pescuitul ii ceva relaxant pentru mine si tot ce prind ajunge inapoi in apa. Spre deosebire de stationar mi se pare ceva cu mai multa actiune.
@crystt-degeaba iau pusca, pana impusc ceva in apa consum mai multe cartuse decat m-ar costa o plasa
)
@crystt-degeaba iau pusca, pana impusc ceva in apa consum mai multe cartuse decat m-ar costa o plasa