Reglaj vobler!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

micutsebastian
utilizator constant
utilizator constant

Reglaj vobler!

Mesaj de micutsebastian » 28 Iul 2006, 23:16

unde pot sa vad cum se regleaza voblerul din ochete? sau macar teoretic daca imi spune cineva ce si cum trebuie facut? Va multumesc anticipat.

faurstelianlucian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de faurstelianlucian » 28 Iul 2006, 23:23

Trebuie sa ai un clest si sa invarti ochetul contra miscarii de bataie a voblerului, foarte usor pana cand obtii miscarea dorita a acestuia.
Pestii sunt sub apa!

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 29 Iul 2006, 10:48

e obligatoriu?
cele cozma si rapala sunt reglate din ...fabrica?

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 29 Iul 2006, 10:51

Pana acum,la Rapala nu a fost nevoie niciodata sa le reglez,in schimb la Cozma,mai ales la cele mai mici,mai rar gasesti vobler pe care sa nu trebuiasca sa il reglezi.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 29 Iul 2006, 22:36

am cumparat si eu mai multe voblere Salmo ,Rapala si Cozma si cele de la Cozma mi se par cele mai slabe.Pe linga faptul ca nu sint reglate mai merg si pe o parte si orcit am incercat sa le reglez tot asa merg.Sint singurele voblere de care nu imi pare rau sa le pierd.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 30 Iul 2006, 05:00

faurstelianlucian scrie:Trebuie sa ai un clest si sa invarti ochetul contra miscarii de bataie a voblerului, foarte usor pana cand obtii miscarea dorita a acestuia.
Probabil ai vrut sa spui nu ca invarti ochetul ,ca oricat l-ai invartii voblerul va merge la fel,ci cu un cleste sa-l indoi in directia opusa celei fata de care merge voblerul,fata de linia dreapta pe care ar trebui sa urmeze.

Te rog intreaba-l pe "profesor" ce crede el referitor la aceasta problema,ca sa clarificam lucrurile si sa stiu si eu cum se procedeaza cel mai bine.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Iul 2006, 06:37

eu zic ca acel ochet trebuie indoi,sa-l "apleci" spre directia in care vrei sa evolueze acel vobler,nicidecum sa-l rasucesti.de exemplu daca bate spre stanga,il mai indoi spre dreapta si va merge mai drept.nu am mai facut de mult operatia asta,dar parca asa tin minte ca se face... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jean Scurtu

voblere

Mesaj de Jean Scurtu » 30 Iul 2006, 07:37

Michael scrie:eu zic ca acel ochet trebuie indoi,sa-l "apleci" spre directia in care vrei sa evolueze acel vobler,nicidecum sa-l rasucesti.de exemplu daca bate spre stanga,il mai indoi spre dreapta si va merge mai drept.nu am mai facut de mult operatia asta,dar parca asa tin minte ca se face... :roll:
Nu cumva in postarea mea anteriora am sustinut acelas lucru???

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Iul 2006, 08:48

asa este Jean,eu am sustinut cele spuse de tine :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 30 Iul 2006, 15:40

Jean Scurtu scrie:
faurstelianlucian scrie:Te rog intreaba-l pe "profesor" ce crede el referitor la aceasta problema,ca sa clarificam lucrurile si sa stiu si eu cum se procedeaza cel mai bine.

Jean Scurtu

Nea Jeane, te rog nu te lua de guru ca ma supar FOC!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

:lol:

Scrie răspuns