reconditionare blank fibra de sticla
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
reconditionare blank fibra de sticla
Salutare tuturor, ma poate ajuta cineva cu un sfat? Am un blank de fibra de sticla de la o Germina veche si mi-a intrat in cap sa o reconditionez...mai exact sa o transform intr-o lanseta pentru naluci reactive. Prin urmare i-am dat jos inelele, mandrina si manerul de plastic, acestea din urma cu destula greutate deoarece era foarte mult epoxi uscat dedesubt. Intrebarile mele sunt urmatoarele: cum pot curata acest epoxi in asa fel incat blankul sa ramana curat fara sa-l afectez/distrug in vreun fel mai ales ca manerul nou va fi de tip split-grip iar acea portiune va ramana expusa vederii? Cu ce solutie/produse/materiale pot lustrui apoi blankul pe toata lungimea pentru a-i reda frumusetea de odinioara? Se poate lacui? si daca da, cu ce fel de lac? Rog colegii care se pricep la asa ceva sa ma ajute, le voi ramane vesnic recunoscator...Numai bine.
- kingofbeasts
- veteran
Re: reconditionare blank fibra de sticla
se curata mecanic si cu mare grija sa nu supraincalzesti blancul cand pui feonul pe el . la urma se da un varnish care sa-i redea luciul pierdut.
Curata-l cu incredere... e fibra plina destul de rezistent.... numai nu baga ceva ascutit ca poti sa ciupesti fasii de fibra din el. Epoxi se curata mai usor daca il incalzesti cu un Foehn inainte. Epoxy il razuiest cu ceva, eu folosesc partea netaioasa de la un cutter. Poti lustui linistit fibra cu smirghel, ceva cu granlatie mica... eu am folosit de exemplu de 600. Apoi poti vopsi blancul, eu am vopsit si fibra de sticla si grafit cu spray de la tub si a rezistat. Cauta ceva vopsea de calitate mai buna, in genral vopsele pentru bari de masina si alte elemente de plastic. Cu lacuitul intregului blanc e mai greu. Cu epoxy nu o sa reusesti sa dai strat destul de subtire pe toata lungimea lui. Pentru asta erau pe afara ceva lacuri pe baza de urethan parca.. insa nu cred ca merita investitia pentru o sticla de genul. Eu zic ca doar vopsit si ajunge.
A si apropo.. din ce tin eu minte la germinele alea vechi nu era epoxy sub mandrina, era ceva gen clei sau dracu mai stie... se curata destul de greu
A si apropo.. din ce tin eu minte la germinele alea vechi nu era epoxy sub mandrina, era ceva gen clei sau dracu mai stie... se curata destul de greu

King, iti adresasem intrebarea asta acum vre-o saptamana pe mailul tau, probabil ca nu ai mai intrat pe el de ceva timp...Apropo, ce este varnish-ul asta, un lac? Unde-l pot gasi? Mersi oricum, pentru raspuns.kingofbeasts scrie:se curata mecanic si cu mare grija sa nu supraincalzesti blancul cand pui feonul pe el . la urma se da un varnish care sa-i redea luciul pierdut.
Cred ca ai dreptate Costi, posibil sa fie altceva decat epoxi desi seamana al nabii de mult...blankul este de culoare rosie si as vrea sa pastrez culoarea... Mersi mult.costi scrie: A si apropo.. din ce tin eu minte la germinele alea vechi nu era epoxy sub mandrina, era ceva gen clei sau dracu mai stie... se curata destul de greu
- kingofbeasts
- veteran
imi pare rau , intr-adevar n-am mai intrat de mult pe mail ca pana acum toti cei interesati m-au contactat pe mp pe forumuri, la telefon ori pe facebook.gyrgy scrie:King, iti adresasem intrebarea asta acum vre-o saptamana pe mailul tau, probabil ca nu ai mai intrat pe el de ceva timp...Apropo, ce este varnish-ul asta, un lac? Unde-l pot gasi? Mersi oricum, pentru raspuns.
varnishul ce-l folosesc eu este asta si e un finish pe baza de apa cu autonivelare : http://www.mudhole.com/Rod-Building/Thr ... od-Varnish