discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
suli
- senior

-
SVF
- veteran

Ai prins salau cu asa ceva sau e doar o presupunere?Fara suparare dar interesant ar fi sa vedem modele care chiar au avut succes in conditiile date de cel care a deschis topicul.Asa si eu pot zice ca am prins si la Cultiva o data.Dar oare merita sa-l recomand omului doar asa ca am avut bulan atunci?
-
anem
- veteran

daca zici ca e suvoi pe acolo, ai incercat sa pescuiesti cu ceva chestii gen rnr care sa le salti usor pe fund iar restul chestiilor sa fie facute de curent? eu nu ma pricep la salau catusi de putin dar stiu ca mai prindeam din greseala ...
de altfel, avand in vedere ca e apa mica si poate nu vrei sa pierzi gramezi de voblere ai putea incerca si ceva gume lestate foarte putin ... gume care au o miscare mai agresiva si care in curent ar face destul de interesant.
ar fi o varianta si FlatRap-ul de 8 ... se scufunda foarte putin si merge misto de tot pe smuciri. nu am prins niciodata salau cu el (doar avat) dar ar putea fi o varianta.
cu siguranta sunt o gramada de voblere care nu se scufunda mai mult de o palma (incearca si jointed-ul de 11 de exemplu)
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
kingofbeasts
- veteran

-
SVF scrie:Ai prins salau cu asa ceva sau e doar o presupunere?Fara suparare dar interesant ar fi sa vedem modele care chiar au avut succes in conditiile date
intradevar ma intereseaza (si cred ca nu doar pe mine) voblere care au confirmat deja in asemenea situatii . Voblere care sa evolueze intr-o palma de apa am vreo 20 cred dar, dintre ele, doar cu 2 am prins salau si doar cu original floatingul de la rapala in mod repetat. atacul la Norizi intra la categoria "accidente norocoase " deocamdata .
problema e ca nu tine sezonul atat de mult cat sami permita sa experimentez prea mult pe principiul "trial and error" si de asta as fi vrut sa plec de la woblere care au dat deja rezultate in conditii similare.
la gume nu vreau sa dau pe zona pentru ca risc prea mult sa stric firul (fie tarandu-l pe pietre fie agatand si rupand in mod repetat ) asa ca singurele optiuni sund voblerele si mustele.

-
dumi_id
- veteran

-
...adica se agata mai degraba un jig decat un vobler cu 2 ancore....
Ca guma ce bate bine in curent (natural) Proton Shad.
-
suli
- senior

@SVF De recomandat se poate recomanda orice.....acuma e la decizia celui care a deschis topicul daca ai place sau nu voblerul recomandat....e un forum nu ?
Cred ca fiecare isi poate da parerea....chiar daca e gresita,numai asa invatam uni de la alti nu??
Vrei ca toti noii veniti in forum sa se lase de a da opinii pt.ca o sa fie luati in ras de cei mai vechi?
Un salut la toti, si eu am tras concluzile mele din tot ce sa recomandat in acest topic....

-
SVF
- veteran

suli scrie:@SVF De recomandat se poate recomanda orice.....acuma e la decizia celui care a deschis topicul daca ai place sau nu voblerul recomandat....e un forum nu ?
Cred ca fiecare isi poate da parerea....chiar daca e gresita,numai asa invatam uni de la alti nu??
Vrei ca toti noii veniti in forum sa se lase de a da opinii pt.ca o sa fie luati in ras de cei mai vechi?
Un salut la toti, si eu am tras concluzile mele din tot ce sa recomandat in acest topic....

Imi pare rau dar nu cred ca ai inteles exact la ce am facut referire.O seara buna

-
suli
- senior

Te-am inteles perfect....trebuia sa recomand un wobler prinzator in conditile date...nu sa presupun ca ar merge unul sau altul...ce vreau sa spun ca nu rau sa propunem ceva nou...dupa cum vezi mai sus sa propus si de alti membri sa incerce cu guma putin lestate....chiar daca nu au prins ei salai cu ele...
Imi cer scuze daca am deranjat cu parerea mea