Recomandare mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Recomandare mulineta
Salut!
Sunt in situatia de a opta rapid intre doua mulinete, sens in care, orice opinie imi este de mare ajutor.
Este vorba despre Shimano Catana 1000 FB si Daiwa Crossfire A 1500 FD
Nu am folosit si nici nu am avut ocazia sa testez aceste mulinete, asa ca singurele lucruri despre ele, le stiu din ceea ce ofera site-urile ca specificatii.
Mulineta o voi folosi cu Okuma Safina-X Spin 2.40 10-36gr
Multumesc anticipat.
Sunt in situatia de a opta rapid intre doua mulinete, sens in care, orice opinie imi este de mare ajutor.
Este vorba despre Shimano Catana 1000 FB si Daiwa Crossfire A 1500 FD
Nu am folosit si nici nu am avut ocazia sa testez aceste mulinete, asa ca singurele lucruri despre ele, le stiu din ceea ce ofera site-urile ca specificatii.
Mulineta o voi folosi cu Okuma Safina-X Spin 2.40 10-36gr
Multumesc anticipat.
NIHIL SINE DEO
Re: Recomandare mulineta
Mulinetele mentionate de tine sunt mici pt naluci de 10-36g si o lanseta de 2.40 ... eu as merge pe marimea 2500 ... in cazul nalucilor de 36g as merge chiar pe un Daiwa 3000 sau Shimano 4000
Multumesc pentru raspuns. eu m-am orientat dupa capacitatea tamburului si greutatea mulinetei. Am considerat ca, spre exemplu, la Daiwa Crossfire A 2000 FD 125m de fir 025mm este prea mult. O voi folosi cu fir textil 0.20-0.25mm si oscilante
NIHIL SINE DEO
Conteaza si marimea unei mulinete ... marimea 1000/1500 este folosita in principal pt pescuit cu naluci usoare spre foarte usoare(1-7g) pt pesti de dimensiuni reduse - din categoria clean/biban/pastrav ...
Cu marimea 2500 poti pescui si specii mai mari ... un 2500 are frana si angrenaje suficient de puternice pt salau sau avat spre exemplu ... ma refer la exemplare mai umane, nu monstruleti de 6-10kg
Daca tamburul are capacitatea prea mare, poti pune un mono mai ieftin sub firul pe care il vei folosi ...
Cu marimea 2500 poti pescui si specii mai mari ... un 2500 are frana si angrenaje suficient de puternice pt salau sau avat spre exemplu ... ma refer la exemplare mai umane, nu monstruleti de 6-10kg

Daca tamburul are capacitatea prea mare, poti pune un mono mai ieftin sub firul pe care il vei folosi ...
Asa m-am si gandit sa procedez, adica, initial, sa incarc putin tamburul cu un alt fir.
Dar despre modelele respective, din punct de vedere al fiabilitatii, cunosti ceva? Referitor la marime, la acel model de Daiwa exxista si 2500 disponibila la pret similar, deci n-ar fi o problema.
Dar despre modelele respective, din punct de vedere al fiabilitatii, cunosti ceva? Referitor la marime, la acel model de Daiwa exxista si 2500 disponibila la pret similar, deci n-ar fi o problema.
NIHIL SINE DEO
Ar mai fi si aceasta, dar despre Cormoran nu am citit de bine...
Intre Simano si Daiwa, in gama aceasta de pret (cca 150 RON), inteleg ca este de preferat Simano.
Eu tind sa o cumpar pe aceasta Simano, dar mai astept opinii.
Multumesc.
Intre Simano si Daiwa, in gama aceasta de pret (cca 150 RON), inteleg ca este de preferat Simano.
Multumesc.
NIHIL SINE DEO
Asa cum te-a sfatuit Bogdan, mulineta 2000 sau 2500 este cea mai buna la lanseta care o ai,trebuie sa ti cont si de alte caracteristici in afara de greutate.....m-ai bine sa aiba 30 grame in plus dar sa aiba o frina buna si un angrenaj puternic in cazul in care intra ceva mai mare...in plus e mai polivalenta,poti pescui la mai multe specii...
Shimano sau Daiwa si nu o sa iti para rau....ar mai fi AbuGarcia....suli scrie:Asa cum te-a sfatuit Bogdan, mulineta 2000 sau 2500 este cea mai buna la lanseta care o ai,trebuie sa ti cont si de alte caracteristici in afara de greutate.....m-ai bine sa aiba 30 grame in plus dar sa aiba o frina buna si un angrenaj puternic in cazul in care intra ceva mai mare...in plus e mai polivalenta,poti pescui la mai multe specii...
Multumesc, asa voi face.
Am o Abu Garcia de cca 5 ani si inca refuza sa se dea batuta
Am o Abu Garcia de cca 5 ani si inca refuza sa se dea batuta

NIHIL SINE DEO
Daca poti Shimano Exage e putin mai bun ca si Catana..pescarbr scrie:Ar mai fi si aceasta, dar despre Cormoran nu am citit de bine...
Multumesc.