Recomandare mulineta st croix avid 9'
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- alex marean
- junior
Recomandare mulineta st croix avid 9'
Mi-am achizitionat un st croix avid de 9picioare cu actiune pana in 1 oz.am o o shimano exage 2500 fd dar nu se echilibreaza bine si nici piciorul nu se potriveste perfect. Cei care au sau su avut acest bat ce mulineta imi recomandati? Multumiri!
- George1985
- veteran
Re: Recomandare mulineta st croix avid 9'
Ryobi Zauber 3000 sau ceva in marimea asta.
Am un amic care are un avid de 9'', 2oz si a pus un Trabucco Xenos 3000(Ryobi Applause) si merge destul de bine.
Sau Daiwa 3000/ Shimano echivalent.
Am un amic care are un avid de 9'', 2oz si a pus un Trabucco Xenos 3000(Ryobi Applause) si merge destul de bine.
Sau Daiwa 3000/ Shimano echivalent.
- alex marean
- junior
Din cate stiu marimea 3000 la mulinete are aceeasi greutate cu 2500, doar ca difera marimea tamburului...
- George1985
- veteran
Nu stiu daca batul de 1oz este mai usor sau altfel echilibrat fata de cel de 2oz.
Eu zic ca o mulineta la 300-320grame e ok, daca ai nevoie de ceva mai solid merge si un 350gr.
Sub 300gr e posibil sa pierzi echilibrul, aici pot sa te ajute baietii care costruiesc lansete cu niste greutati de echilibrare pe bat.
Eu zic ca o mulineta la 300-320grame e ok, daca ai nevoie de ceva mai solid merge si un 350gr.
Sub 300gr e posibil sa pierzi echilibrul, aici pot sa te ajute baietii care costruiesc lansete cu niste greutati de echilibrare pe bat.
-
- veteran
Buna ziua,
Pentru o lanseta de 9' cred ca s-ar potrivi
- Daiwa Exceler X 3000
- Shimano Technium 3000 SFD
- Ryobi Zauber CF 4000
Pentru o lanseta de 9' cred ca s-ar potrivi
- Daiwa Exceler X 3000
- Shimano Technium 3000 SFD
- Ryobi Zauber CF 4000
-
- utilizator constant
salut,eu am avidul de 9'de 2 oz si merg mulinete cu marimi de la 2500.....4000 fara probleme(mreana mare,avat salau,somn),binenteles modele mai usoare(320)
Din mulineta mai degraba ungreunezi decat echilibrezi ansamblul, depinde si cum tii lanseta in mana dar daa o tii ca mine, cu piciorul mulinetei intre inelar si mijlociu, mulineta ma mare nu va echilibra batul.
Eu mi-am facut la strung un dispozitiv de echilibare in genul cabelas xml, tai 5mm din cotor si lipesc in interiorul blancului un cilindru de plastic in care am facut filetul, in asta insurubez surubul ala si eventualele discuri. Eu l-am facut din alama, are vreo 25gr surubul si mai pot pune 2 discuri de cate 12 gr.
... Si de o saptamana nu il mai gasesc nicaieri.
Eu mi-am facut la strung un dispozitiv de echilibare in genul cabelas xml, tai 5mm din cotor si lipesc in interiorul blancului un cilindru de plastic in care am facut filetul, in asta insurubez surubul ala si eventualele discuri. Eu l-am facut din alama, are vreo 25gr surubul si mai pot pune 2 discuri de cate 12 gr.
... Si de o saptamana nu il mai gasesc nicaieri.
Hai ca iar o sa o dam de gard...
Eu caut bete cat mai usoare ,deoarece asa imi plac.Iau un Avid de 8'6" MH care are parca 156g si mai pun 40 g in butt sa-l echilibrez?!!
Pai am adus batul la 200 g ! Ma rog,plus-minus ceva.Ca se simte mai echilibrat in mana si nu da in nas ...de acord ,insa
Eu am ales varianta dezbracarii si inlocuirea inelelor. O sa vad daca am facut alegerea corecta!
Fie vorba intre noi ,eu parca v-am mai spus ca Avidul de fabrica ( 8'6") nu merita decat... second!
Sau ma rog,pretul ok ar fi in jur de 600 lei si nu 830 lei
O umila parere.La 9' nu ma bag ca nu-l am.
Strict pe intrebare:ai nevoie de o mulineta care sa cantareasca 315-33o g. Asta ar fi tot parerea mea. Stima.

Fie vorba intre noi ,eu parca v-am mai spus ca Avidul de fabrica ( 8'6") nu merita decat... second!

Strict pe intrebare:ai nevoie de o mulineta care sa cantareasca 315-33o g. Asta ar fi tot parerea mea. Stima.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Si daca ii pui aia 40gr la mulineta ce-ai rezolvat ? Tot schimbi mulineta pana nimeresti?
Anyway ... Se poate si fara... Daca vrei bat echilibrat o faci in cotor...
- George1985
- veteran
O mulineta ceva mai grea este de multe ori mai puternica/durabila.zvic scrie:Si daca ii pui aia 40gr la mulineta ce-ai rezolvat ? Tot schimbi mulineta pana nimeresti?
Degeaba ai batul echilibrat fara mulineta,iar cand pui mulineta il dezechilibrezi