Recomandare monofilament/textil foarte bun la rapitor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
scales
utilizator constant
utilizator constant

Recomandare monofilament/textil foarte bun la rapitor

Mesaj de scales » 01 Aug 2018, 16:28

Salutare tuturor.

Dupa o absenta de mai multi ani in domeniul pescuitului la rapitor, de anul trecut mi-am mai facut timp pentru ieseli.

As avea cateva intrebari pentru cei de "cursa lunga", care sunt la curent cu toate noutatile in domeniu:

1. Ce fir monofilament "mai" folositi la stiuca? Ma intereseaza cele de foarte buna calitate, rezistente in timp la abraziune, moi si care arunca oscilante de 10-20 grame cat mai "departe" de mal(deci aruncari cat mai lungi). Ce diametre/ce rezistenta pentru oscilante de 10-20 grame, sau pentru rotative de 6-12 grame.
2. Ce textil folositi cand cautati rapitorul cu oscilante, rotative, deci cu table care in principiu mai si rasucesc firul? Sau, atunci cand pescuiti la table, "se" foloseste in general in continuare monofilamentul? Eu unul am folosit niciodata textil la stiuca, in afara de un Cormoran Corastrong, acum cateva "cincinale", despre care imi aduc aminte ca mi-a facut un car de nervi, ingropandu-se in tambur si astfel am renuntat la a pescui rapitorul cu textil. Recent am cautat pe net dar nu gasesti nimic foarte elocvent, toata lumea ba se plange sau ridica in slavi PE-urile ori, deasemenea, toata lumea se plange sau ridica in slavi Dyneema. Ba ca sunt bune unele, ba ca sunt proaste celelalte. Pentru unul care ar vrea sa treaca si pe textil, dar nu are idee ce sa aleaga(dupa ce ca firele textile sunt si in jur la 150 roni rola), vazand "razboiul" dintre diferiti utilizatori de PE-uri de la firme diferite ori razboiul dintre cei care utilizeaza PE-uri versus dyneema, totul e naucitor :wallbash: , astfel incat ajungi sa iti spui: "lasa frate, mai bine raman tot pe mono!" :? :lol:
3. Ce marci de flourocarbon folositi ca inaintas la textil si ce diametre, in functie de diametrul firului principal, adica al textilului?
4. Ce fire monofilament "mai" folositi la clean, biban, pastrav?

Doamne ajuta tuturor.

adrian99
veteran
veteran

Re: Recomandare monofilament/textil foarte bun la rapitor

Mesaj de adrian99 » 02 Aug 2018, 10:00

Sunline,atat mono cat si textil.gasesti modele,diametre pe mag on-line

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 02 Aug 2018, 13:16

Acum e plina piata de mono si textile de calitate,eu personal folosesc textile doar la jig pe ape mai adanci,monofilament in cea mai mare parte,am o revelatie cu stroft gtm dar maxim 0.20 (care e de fapt 0.22,sunt mai groase decat ce scrie cam cu 0.02),fluorocarbon subtire (merge la spin pana la 0.22 max grosime ,cel mai bun dupa mine e Sunline Shooter)iar textile YGK 0.8,1,1,2,1,5 PE.

scales
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de scales » 03 Aug 2018, 07:06

Multumesc pentru raspunsuri. Despre Daiwa Tournament 8 Braid Evo Chartreuse ce parere aveti? Sau despre Spiderwire Ultracast Lo-Vis Green New? Ma refer la diametrele mici, 0,12 ori 0,14. A se folosi exclusiv la voblere sau merg si la oscilante, rotative?

Scrie răspuns