Dupa o absenta de mai multi ani in domeniul pescuitului la rapitor, de anul trecut mi-am mai facut timp pentru ieseli.
As avea cateva intrebari pentru cei de "cursa lunga", care sunt la curent cu toate noutatile in domeniu:
1. Ce fir monofilament "mai" folositi la stiuca? Ma intereseaza cele de foarte buna calitate, rezistente in timp la abraziune, moi si care arunca oscilante de 10-20 grame cat mai "departe" de mal(deci aruncari cat mai lungi). Ce diametre/ce rezistenta pentru oscilante de 10-20 grame, sau pentru rotative de 6-12 grame.
2. Ce textil folositi cand cautati rapitorul cu oscilante, rotative, deci cu table care in principiu mai si rasucesc firul? Sau, atunci cand pescuiti la table, "se" foloseste in general in continuare monofilamentul? Eu unul am folosit niciodata textil la stiuca, in afara de un Cormoran Corastrong, acum cateva "cincinale", despre care imi aduc aminte ca mi-a facut un car de nervi, ingropandu-se in tambur si astfel am renuntat la a pescui rapitorul cu textil. Recent am cautat pe net dar nu gasesti nimic foarte elocvent, toata lumea ba se plange sau ridica in slavi PE-urile ori, deasemenea, toata lumea se plange sau ridica in slavi Dyneema. Ba ca sunt bune unele, ba ca sunt proaste celelalte. Pentru unul care ar vrea sa treaca si pe textil, dar nu are idee ce sa aleaga(dupa ce ca firele textile sunt si in jur la 150 roni rola), vazand "razboiul" dintre diferiti utilizatori de PE-uri de la firme diferite ori razboiul dintre cei care utilizeaza PE-uri versus dyneema, totul e naucitor

3. Ce marci de flourocarbon folositi ca inaintas la textil si ce diametre, in functie de diametrul firului principal, adica al textilului?
4. Ce fire monofilament "mai" folositi la clean, biban, pastrav?
Doamne ajuta tuturor.