Recomandare lanseta !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Re: Recomandare lanseta !

Mesaj de SF » 02 Dec 2016, 19:29

Gardos scrie:eu as merge cu un abu garcia vendetta de 5-20 grame. e mai teapan, dar implicit mai senzitiv. poti intepa mai eficient. poti trage un clean senior din iarba sau de sub crengi mult mai usor. daca vrei sa fie mai iertator, pui monofilament. pe masura ce se invata mana cu batul- se trece la textil. personal prefer un bat mai stiff, cu textil, pescuit cu frana mai slabita si incheietura mainii mai moale, cu mana pe tambur la contra, apoi stransa frana cat trebuie. Prefer sa scap un peste cu un bat mai teapan decat cu unul fleasca. Cu unul moale, parca nici victoria - nici infrangerea nu sunt 100% ale mele.
p.s. la cleni sariti de 2 kile nici gand UL. Light, medium light mai degraba. Repet - asa as face eu. Acum. Peste o jumatate de an, habar nu am :)))
Un post bun :wink: , insa nu tre sa te sperie un bat moale , mai mult , daca poti obtine trasaturi cu un bat moale o sa ai mai putine rateuri , odata intepat pestele :wink:

vlad0019
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vlad0019 » 05 Dec 2016, 02:15

Gardos scrie:eu as merge cu un abu garcia vendetta de 5-20 grame. e mai teapan, dar implicit mai senzitiv. poti intepa mai eficient. poti trage un clean senior din iarba sau de sub crengi mult mai usor. daca vrei sa fie mai iertator, pui monofilament. pe masura ce se invata mana cu batul- se trece la textil. personal prefer un bat mai stiff, cu textil, pescuit cu frana mai slabita si incheietura mainii mai moale, cu mana pe tambur la contra, apoi stransa frana cat trebuie. Prefer sa scap un peste cu un bat mai teapan decat cu unul fleasca. Cu unul moale, parca nici victoria - nici infrangerea nu sunt 100% ale mele.
p.s. la cleni sariti de 2 kile nici gand UL. Light, medium light mai degraba. Repet - asa as face eu. Acum. Peste o jumatate de an, habar nu am :)))

Mersi de sfat. Acuma ma gandeam sa cumpar un Daiwa procyon ml - 3,5-14 gr sau fenwick venture 3,5-21 gr. lar mulineta ryobi zauber 1000

vlad0019
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vlad0019 » 05 Dec 2016, 02:17

Le-am gasit la un pret bun si ma gandeam ca ar fi o optiune buna.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 05 Dec 2016, 07:05

La mulineta eu m-as gandi mai degraba la una de 2000. Lansezi mai bine cu un tambur mai mare, mai ales ca ai ales o lanseta din clasa ML. Zauberul e excelent.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 05 Dec 2016, 08:43

Pt clean nu se merita zauber, e prea grea.
Mergi pe o daiwa 1500 sau 2000, ori un shimano comparativ ca marime.
Iti faci pescuitul mai placut.
Sau asta
http://www.totalfishing.ro/mulineta-sak ... 56612.html

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 05 Dec 2016, 11:20

poti sa iti propun urmatorul combo, care cred ca face fata cu brio la clenocii aia grasi din UK: http://www.totalfishing.ro/mulineta-ryo ... 67810.html imperecheat cu http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 41487.html
Mulineta este robusta, tipic Ryobi, iar acum pt. are rotor NCRT este si mai usoara cu vreo 30g fata de modelul clasic. Comprele este lanseta tipic americana, foarte puternica pe talon, dar cu un varf elastic, numai bun pt. lansat reactive, si chiar jiguri usoare.
Urasc atarnatorii!

Scrie răspuns