Am de putin timp un
Seeker 655 / MH/ 8-15lb., 3/16-3/4 oz. fast action/ 2pc, lanseta pe care insa n-am apucat s-o pescuiesc decat o singura data, si se simte excelent, foarte bine echilibrata, flexeaza controlat pe varf, fara sa fie balanganicioasa deloc.
E o lanseta ceva mai scurta de doar cca. 2 m lungime, de barca, ptr lansari precise la buza stufului, foarte bine facuta (e povestita mai bine aici
http://conceptcustomrods.ro/?p=382 ).
Inainte de joarda de mai sus am pescuit destul de mult cu
Dam Nanoflex, unul de 2.40 m (stas producator 20-40 gr, real undeva 10 - 20 gr) si altul de 2,10 m (stas producator 15-30 gr, real 7 - 16 gr). Lansetele astea daca aveau si niste inele mai ca lumea erau chiar super lansete la reactive, insa chiar si asa au multe alte calitati ptr care sunt apreciate in continuare de multi pescari.
Lanseta are un grafit elastic si permisiv pe varf si o conicitate atent lucrata care ii permite o incarcare foarte usoara in lanseu precum si jocul unduitor cu o oscilanta. Din a doua treime, zona care ii confera forta si fermitate, lanseta iti permite sa dai tzeapa rapid si fara frica de nimic. Aceasta lanseta o recomand la reactive fara rezerve.
O alta joarda pe care am dat-o la apa de cateva ori si care e foarte placuta in drill si foarte bine echilibrata, este
DAIWA Black Generation Drop Shot 762 MLXS, de 2.25 m si 10-30 gr. Foarte atent realizata, lucreaza foarte bine in plaja ei de putere, undeva la 10-20 gr.
Cu siguranta ca mai sunt Lamiglas-uri excelente si Phenix-uri si MHX-uri dar si alte jordii, insa pe astea le-am testat si m-au impresionat placut, fara nici o discutie.