Recomandare lanseta stiuca - serie sau custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

George1985
veteran
veteran

Re: Recomandare lanseta stiuca - serie sau custom?

Mesaj de George1985 » 25 Aug 2013, 19:38

bradypus scrie:http://kalastus.hongkong.fi/fi/vavat/av ... a/p/57011/

io am versiunea de baitcast la 2,44 m 15-14 g si sint f multumit cu ea

cind te gindesti ca la alea de costom un miner intreg de pluta costa cit asta toata... :D
De unde gasiti lansetele astea?
Si ai ales cum le aduceti?

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 25 Aug 2013, 19:50

fix ala e magazinul
unele modele sint doar in versiunea magazinului online dar nu ma costa transportul nimic daca il ridic de la cel mai apropiat magazin al lor

io am pus linkul doar ca sa vedeti despre ce-i vorba dar cu siguranta le gasiti si in alte locuri.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 25 Aug 2013, 20:07

Am de putin timp un Seeker 655 / MH/ 8-15lb., 3/16-3/4 oz. fast action/ 2pc, lanseta pe care insa n-am apucat s-o pescuiesc decat o singura data, si se simte excelent, foarte bine echilibrata, flexeaza controlat pe varf, fara sa fie balanganicioasa deloc.
E o lanseta ceva mai scurta de doar cca. 2 m lungime, de barca, ptr lansari precise la buza stufului, foarte bine facuta (e povestita mai bine aici http://conceptcustomrods.ro/?p=382 ).

Inainte de joarda de mai sus am pescuit destul de mult cu Dam Nanoflex, unul de 2.40 m (stas producator 20-40 gr, real undeva 10 - 20 gr) si altul de 2,10 m (stas producator 15-30 gr, real 7 - 16 gr). Lansetele astea daca aveau si niste inele mai ca lumea erau chiar super lansete la reactive, insa chiar si asa au multe alte calitati ptr care sunt apreciate in continuare de multi pescari.
Lanseta are un grafit elastic si permisiv pe varf si o conicitate atent lucrata care ii permite o incarcare foarte usoara in lanseu precum si jocul unduitor cu o oscilanta. Din a doua treime, zona care ii confera forta si fermitate, lanseta iti permite sa dai tzeapa rapid si fara frica de nimic. Aceasta lanseta o recomand la reactive fara rezerve.

O alta joarda pe care am dat-o la apa de cateva ori si care e foarte placuta in drill si foarte bine echilibrata, este DAIWA Black Generation Drop Shot 762 MLXS, de 2.25 m si 10-30 gr. Foarte atent realizata, lucreaza foarte bine in plaja ei de putere, undeva la 10-20 gr.
Cu siguranta ca mai sunt Lamiglas-uri excelente si Phenix-uri si MHX-uri dar si alte jordii, insa pe astea le-am testat si m-au impresionat placut, fara nici o discutie.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 26 Aug 2013, 07:53

...un vot si de la mine pentru "portocalie". :lol:

SunChaser
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de SunChaser » 26 Aug 2013, 13:43

Am scurtat agonia cautarii si mi-am luat un Lamiglass G200 Graphite Spinning MBS703 7' 3/8-3/4. Am vazut-o redusa de la 370 RON la 220 RON si nu m-am putut abtine! :roll:

Lungime: 7'
Actiune: Moderat Fast
Putere: Medium
Bat dintr-o bucata
Greutatea recomandata a nalucilor: 3/8- 3/4 oz
Rezistenta recomandata a firului: 8-17 lb/test
Mandrina: nr.7

Este o configuratie potrivita pentru nevoia mea si cu siguranta este un upgrade fata de vechiul bat, Maver Esox. Pentru reactive este ok si cred ca o sa ma descurc decent si la un jig usor.
M-ar fi tentat Lamiglas-ul Skeete Reese SR705R 7' 3/8-1 1/2 oz, dar din pacate n-am gasit pe stoc nicaieri si pana sa am un custom pierd cateva partide de pescuit. Pacat, asa am ratat o cromatica de pom de craciun (Spro Red Arc - rosu + bat - galben). :lol:

Stiuci sa fie...

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 26 Aug 2013, 20:39

nush de ce... , dar... imi aduci aminte de useru " shimano " si subiectul lui despre scule de musca.... :D

Scrie răspuns