recomandare lanseta stiuca / naluca pentru apa cu vegetatie

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
peter_malachi
junior
junior

recomandare lanseta stiuca / naluca pentru apa cu vegetatie

Mesaj de peter_malachi » 10 Aug 2011, 12:02

ca sa nu fac 3 topicuri voi pune 3 intrebari aici.
1. o lanseta de stiuca de 2,40 m cu o actiune de 10-40 este cumva prea lunga pentru pescuitul din barca?pot aparea probleme atunci cand pestele este destul de aproape de barca?
2.din experienta voastra care credeti ca este naluca cu cele mai bune rezultate la ape cu vegetatie dezvoltata.ma refer la scapatul de agatura dupa lansare si mulinare.incerc sa imi perfectionez un stil la stiuca in apa cu plante,balarii-majoritatea stiucilor mari acolo le prind dar e un chin sa arunci de zeci si zeci de ori si sa scoti numai buruiana.
3.monturile Texas si Carolina pot avea rezultat in ape cu vegetatie la pescuitul stiucii?
ms

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 10 Aug 2011, 12:08

Astea le am eu si sunt super, dai unde e mai mare patul de vegetatie si nu se agata niciodata...

SPRO Dean Rojas Bronzeye Frog

http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104347080

Heddon Moss Bossâ„¢ Lures

http://www.cabelas.com/catalog/product. ... basket.jsp

peter_malachi
junior
junior

Mesaj de peter_malachi » 10 Aug 2011, 12:13

ai prins stiuca la ''broastele'' alea? din pacate siteul Cabela's ma baga in boala cu ce vezi acolo dar de facut comanda e comlicat si cam scump.poate fi o solutie daca ai vreo ruda acolo in Usa sa ti-le trimita?

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 10 Aug 2011, 12:16

Am prins multe stiuci cu broastele, din pacate doar pana in 2,5 kg...
Sunt destui baieti care aduc de pe cabelas produse, cu comision 25-30% fata de pretul de acolo :wink:

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 10 Aug 2011, 12:29

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 10 Aug 2011, 20:19

1. 2,40 e un pic lunga, recomandat e max 2,10 mai ales daca sunteti 2 in barca
2. pe iarba folosesc spinnerbait, am avut rezultate bune si pe apa curata, de toamna tarzie
3. texas si carolina am incercat mai ales pt biban si am avut multe taieturi . Personal mi-am facut niste monturi cu struna flexibila (nu mai stiu modelul) dar inca nu le-am folosit) 8)
RX6 & Daiwa SS owner!

grey-wolf
veteran
veteran

Re: recomandare lanseta stiuca / naluca pentru apa cu vegeta

Mesaj de grey-wolf » 11 Aug 2011, 21:57

peter_malachi scrie:ca sa nu fac 3 topicuri voi pune 3 intrebari aici.
1. o lanseta de stiuca de 2,40 m cu o actiune de 10-40 este cumva prea lunga pentru pescuitul din barca?pot aparea probleme atunci cand pestele este destul de aproape de barca?

ms
depinde de gusturi , obisnuinta fiecaruia si stil de pescuit .
eu folosesc 3 lungimi de bete ( vorbesc strict la stiuca din barca ! singur in barca !) si toate isi au rostul lor la momentul potrivit si cu naluca potrivita . lungimile sunt urmatoarele <2,58 cm > <2,28 cm > <1,83 cm >

ce probleme iti apar tie cind e pestele aproape de barca ? indiferent de lungime, ti batul in mina dreapta si aduci pestele pe partea opusa a barci . il iei cu mina stinga sau cu gripul si gata .

PS stai linistit cu lungimea batului . e OK !

PS 2 de luni intra in formatie si ultima achizitie de 2,4 m :D

Scrie răspuns