Salutari,
Am cautat si eu de curand informatii despre Shinjin si se pare ca desi are o actiune faina, e cam fragila, blancul e cam subtirel in pereti. Eu unul am renuntat.
As zice sa iei mai degraba o mulineta buna, la bete te descurci si cu astea mai ieftine.
Ca si bat de stiuca, eu iti recomand un St Croix Premier, in functie de ce naluci folosesti mai des poti merge pe varianta M sau MH. Eu am varianta 7'6" M si sunt multumit de el, merge si pe lingura cum imi place mie si pe jiguri, dau si cu sliderul de 7cm si cu voblere. Ma gandesc sa iau si modelul MH de 6'6" sau H de 7', pentru naluci mai grele. Mai folosesc de curand un Shimano Compre Travel de 2.10m MH. E moale pe varf cat trebuie pentru linguri si foarte puternic pe cotor.
Astea sunt bete mai zdravene, tin la tavaleala, nu sunt cele mai fine bete dar isi fac treaba, cel putin pentru mine (pescuiesc mai mult pe balta).
La mulinete eu prefer daiwa, mai ales pentru reactive, daca poti pune mana pe un 2500R (certate, bradia daca gasesti pe undeva) e ce trebuie la stiuca. De la shimano mergi mai degraba pe marimea 4000, e cam echivalenta cu daiwa 2500 ca si forta. Ma tenteaza si pe mine noul stradic FK.
Merge si un Zauber de 3000 dar e mai grea, daca nu te derajeaza greutatea sunt mulinete destul de solide si fiabile.