discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
nikolai_38
- junior

In primul rand salutare tuturor pescarilor,in al 2 rind am nevoie de la dv de cateva recomandari in privinta achizitionari a 2 bete de somn.
Tin sa precizez ca pescuiesc de pe mal pe Dunare, ma intereseaza in special sa aiba ca lungime undeva pana in 3,5 mt sau chiar si 3,6- 3,9 dar sa fie din 3 buc,iar ca actiune undeva pana in 600-700 de gr,

-
Dan Stefan C.
- veteran

Din pacate nu avem in portofoliu lansete din 3 bucati asa de puternice. Avem mai multe lansete pentru pescuit la somn dar sunt pana la 3m si sunt compuse din 2 tronsoane. Daca doriti lansete mai lungi, puteti folosi lansete
Spod.
-
fishmaster56
- senior

Dar pt. ce-ti trebuie? Stationar sau spinning? Ca nu-i totuna. La puterile pe care le-ai indicat (si vrei doua) se pare ca pt. stationar. Dar indiferent pt. ce stil vrei, la somn n-ai ce folosi lansete mai lungi de 3 metri, din 2 bucati, nicidecum 3. Daca dai de pe mal ,tot pe langa maluri cauti si dihania si nici o montura cu momeala vie ("goange", mortaciuni sau peste) n-o poti lansa la distanta mare, ba unele monturi chiar trebuie sa le plantezi. Ca putere cred ca pana in 500gr. e arhisuficient, doar ai nevoie si de elasticitate in drill. Si inca un sfat: nu te arunca pe cine stie ce scule scumpe din carboane. Ia-ti ceva din compozit sau chiar sticla ca sa poti trage de ele si sa nu plangi daca chiar s-or rupe cu vre-un bitang in carlig.
-
nikolai_38
- junior

Va multumesc amandoura ptr raspuns, asa este pescuiesc la stationar pe malul Dunarii si am lansete de 2,7.Am avut anul trecut ghinionul sa ratez sa zicem 2 monstri, unul pe bratul Borcea iar celalalt pe bratul Chilia,find lanseta mai scurta si un pic mai moale, pur si simplu nu puteam sa tin de ei, de aceea m-am hotarat sa-mi cumpar si 2 bete mai puternice gen Black cat de 3,20 si putere parca undeva pana pe la 600gr parca are si am mai vazut ceva pe la Trabuco, de aceea am intrebat aici in forum, sa ma sfatuiasca si pe mine cineva cu cateva sfaturi in legatura cu cateva bete.