Salutare baietii
doresc ceva info despre o lanseta/blank ptr casting
intre 7.6-8 feet cam 10-50 gr
puternica dar elastica fina pe varf pentru pescuit la linguri mari si medii la somn, cranckuri si jiguri,
nu vreau rangi, nu vreau exclusiv ptr jiguri, as fi curios de ceva cu actiune fast progresiv dar sa aiba rezerva de putere
astept parerile voastre
recomandare lanseta cast MH
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
recomandare lanseta cast MH
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelia lui Isus Hristos"
-
- veteran
Re: recomandare lanseta cast MH
bogdan_spinner scrie:Salutare baietii
doresc ceva info despre o lanseta/blank ptr casting
intre 7.6-8 feet cam 10-50 gr
puternica dar elastica fina pe varf pentru pescuit la linguri mari si medii la somn, cranckuri si jiguri,
nu vreau rangi, nu vreau exclusiv ptr jiguri, as fi curios de ceva cu actiune fast progresiv dar sa aiba rezerva de putere
astept parerile voastre
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelia lui Isus Hristos"
- semlecangheorghe
- veteran
Cam prea multe insusiri intr-un blank..si de linguri,medii si mari, si de woblere(ce fel de woblere, ca una e minnouw-ul, alta e cranck-ul depdiver,si alta e lipless-ul?),si de gume(in ofsset pentru agaturi, sahd-uri mari?).Pe linga asta , un blank care duce 10-50gr fin pe varf..mai greu.Ca sa gasesti oferta pe lungimea ceruta de tine trebuie sa cauti prin gama inshore,ori lightsaltwater a mai multor producatori..St.Croix ar avea un blank in seria L.T.B. dar este pentru cranck-uri mari si are actiune moderata.Uite aici unul care s-ar apropia dupa caracteristici de ce vrei tu..
SW80L-MHX 8'0" 1 8-25 King xxx / Sailfish Mod-Fast Light 4.5 .62 6 $100.75
http://fishmhx.com/portfolio-item/heavy-saltwater/
Eu il am pe asta FS904-MHX 7'6" 1 10-20 1/4 - 1 1/4 Fast Med-Hvy Carolina Rigs, Flippin', Light Saltwater
Este lanseta mea pentru peste mare, cel mai bine merge pe gume mari, pe locul 2 ar fi woblerele .Zic pe locul 2 , pentru ca nu este atat de elastica pe varf ca si o lanseta dedicata pentru cranck-uri, insa e suficient de elastica incat sa imi permita sa dau in suvoaie cu cranck-uri deepdiver, naluci care in conditiile alea cocoseaza rau cam orice blank de crank-uri.Blank-ul este progresiv cu mare rezerva de putere, cred ca linia 10-20lb este usor subapreciata, mai degraba ar fi fost incadrat la o linie 15-30.Am pescuit blank-ul asta in ambele variante de cast si spinn, si partea buna la el este ca la limita inferioara chiar arunca bine naluci situate ca si greutate undeva la 8-10 gr.Astfel, l-am folosit des pescuind salaul la woblere(fara sistem de transfer al greutatii) pe linga maluri,copaci scufundati,atunci cand ma asteptam si la somni inafara de salau.Una peste alta este lanseta mea cea mai puternica, pt. peste mare pe Mures ori Dunare..
SW80L-MHX 8'0" 1 8-25 King xxx / Sailfish Mod-Fast Light 4.5 .62 6 $100.75
http://fishmhx.com/portfolio-item/heavy-saltwater/
Eu il am pe asta FS904-MHX 7'6" 1 10-20 1/4 - 1 1/4 Fast Med-Hvy Carolina Rigs, Flippin', Light Saltwater
Este lanseta mea pentru peste mare, cel mai bine merge pe gume mari, pe locul 2 ar fi woblerele .Zic pe locul 2 , pentru ca nu este atat de elastica pe varf ca si o lanseta dedicata pentru cranck-uri, insa e suficient de elastica incat sa imi permita sa dau in suvoaie cu cranck-uri deepdiver, naluci care in conditiile alea cocoseaza rau cam orice blank de crank-uri.Blank-ul este progresiv cu mare rezerva de putere, cred ca linia 10-20lb este usor subapreciata, mai degraba ar fi fost incadrat la o linie 15-30.Am pescuit blank-ul asta in ambele variante de cast si spinn, si partea buna la el este ca la limita inferioara chiar arunca bine naluci situate ca si greutate undeva la 8-10 gr.Astfel, l-am folosit des pescuind salaul la woblere(fara sistem de transfer al greutatii) pe linga maluri,copaci scufundati,atunci cand ma asteptam si la somni inafara de salau.Una peste alta este lanseta mea cea mai puternica, pt. peste mare pe Mures ori Dunare..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Vezi ca era un lamiglas de 7'6" cu blanc visiniu, nu mai stiu modelul dar l-am scuturat odata, de spin, parca ducea peste 2 oz, cauta prin catalogul lamiglas. Cred ca s-ar potrivi pentru ce vrei tu.
Recomand Shimano Catana MH de 2,7..arunca al naibii de mult 

albert.C scrie:Recomand Shimano Catana MH de 2,7..arunca al naibii de mult

rapala the best vobler in the world