Recomandare lanseta avat de pe mal, greuate redusa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dancostea
veteran
veteran

Recomandare lanseta avat de pe mal, greuate redusa

Mesaj de dancostea » 04 Iul 2015, 08:42

Va rog sa ajutati o recomandare pentru o astfel de lanseta.

Lungime 2,7- 3 m.
Pescuiesc la voblere. Cred ca 25 g. greutate de lansare ar fi suficient, dar as pune 30 - 40, sa acopar mai multe.

Ce e foarte important , e sa fie foarte usoara.
Ca si buget m-as limita la 600 Lei, dar daca e intr-adevar usoara, poate as da mai mult.

Multumesc mult.

albert.C
veteran
veteran

Re: Recomandare lanseta avat de pe mal, greuate redusa

Mesaj de albert.C » 04 Iul 2015, 10:09

incep cu o scuza,asta ca sa nu-mi sara "expertii in cap"..nu-s mare cunoscator dar din mica mea experienta cred ca sakura shukan 2.33 sau modelul shinjin neo 2.58 15-50 gr se preteaza ok atat la jig cat si la voblere..le-am pescuit pe ambele..super bete.pacat ca sunt 2 pice..

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 04 Iul 2015, 10:21

Salutari, si eu caut o lanseta pentru aceeasi aplicatie, doar ca ceva mai scurta. Iti pot spune ce am testat pana acum si ce parere mi-am facut.

Lamiglas X86MTS, M, x-fast - e un bat solid, destul de gros in carne, fibra relativ moale, actiune fast progresiva, arunca bine cam in intervalul 10-25grame. Pare putin greu dar poate fi echilibrat mai bine, sta destul de bine in mana. Rezerva de putere suficienta. Pare un bat ce rezista la tavaleala. Finisaje clasice, ok dpmdv. Pe asta as merge.

Lamiglas XMG50 9'2".`E un bat mai fin, foarte usor, maner de grafit, mandrina ergonomica dar depinde cum iti vine in mana - toti care l-au incercat zic ca e foarte misto, mie nu imi sta bine in mana deloc. Actiunea e x-fast progresiv, foarte placuta, foarte senzitiv, rezerva de putere, destul de gros in carne, merge bine cam intre 5-15gr, maxim 20 as zice eu. Desi e foarte usor, lungimea si priza pe mandrina o fac sa para mai putin manevrabila cel putin pentru mine. Inelele le-as schimba - cred ca ar merge foarte fain o inelare cu k-uri.

Ca si comparatie acuma folosesc un Premier M de 7'6" care mi se pare mai manevrabil si lanseaza la fel de departe, merge bine in intervalul 10-25grame, gros in carne si tine la tavaleala, are rezerva de putere si e ok si la jig.

In general lungimea ma deranjeaza, sunt obisnuit cu bete mai scurte si astea de la 8'6" in sus mi se par semnificativ mai putin manevrabile si ai grele pe varf, imi obosesc mana mai tare. Am constatat ca unele modele de 7' sau 7'6" lanseaza la fel de departe si ma descurc si cu astea, imi stau mai bine in mana. Mentionez ca dau pe Somes, nu pe Dunare sau alte rauri foarte mari.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Iul 2015, 12:04

7.6 ft mi se pare compromisul perfect la lungime..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

dancostea
veteran
veteran

Mesaj de dancostea » 04 Iul 2015, 12:40

va multumesc mult.
Nici eu nu am pus mana pe ceva mai lung de 7'6'' - 8' care sa fie usor manevrabila / sa nu traga de varf / sa nu aiba manerul cat casa.

Am fost curios sa stiu si pareri din partea colegilor mai experimentati.
Se pare ca avantajul lungimii aduce mult mai multe dezavantajeu.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Iul 2015, 13:29

Major Craft Seabass-K , ii vreo 100 de euro pe Plat , nu bun , foarte bun pentru vobler !

KG Evolution de la aceasi marca ii sub , insa nu mai au decat modele L ,aviz doritorilor , de doi ani Major Craft are cea mai buna relatia calitate/pret !

Am pescuit , si o sa pescuiesc amandoua modelele , Crostage lanseaza cu mai putin efort , insa ii ceva mai moale , nu poti scoate filigrane din vobler la fel cum o faci cu Evolution , insa mult mai dispusa la rolling , fiecare stie cum pescuieste si alege in consecinta , cu timpu am bagat de seama ca fiecare dezvolta un stil propriu , ajunge sa controleze mai mult un fel de a lucra naluca ,un tip de naluca mai multa ca altele , toti prind insa , asa ca la urma urmei depinde de cat de bine te cunosti .

cit_a
senior
senior

Mesaj de cit_a » 05 Iul 2015, 17:50

Shimano SpeedMaster , lungime 3.30 metri ,actiune 14-40 gr. , greutate 215 gr.

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 06 Iul 2015, 09:12

Shimano Stradic 240M este o lanseta care se preteaza pescuitului la avat, fiind destul de puternica in talon si cu varful mai bland.

dancostea
veteran
veteran

Mesaj de dancostea » 07 Iul 2015, 10:26

Multumesc mult, tuturor.
Cred ca ma voi orienta catre Major Craft.

Toate cele bune

dancostea
veteran
veteran

Mesaj de dancostea » 17 Iul 2015, 12:40

Am luat Major Craft Crostage. Sunt niste lansete doarte bune.
Multumesc SF.
Usoare, bine fnisate, component de calitate. Raport calitate pret excellent.

Am luat putere 10-30. Este reala, poate merge chiar un pic mai sus.

O sa o iau insa pe cea de 7-23. E mai apropiata de nevoile mele.

Cine vrea sa o ia , este aici.
http://www.rapitori.ro/forum/major-craf ... 37383.html

E un model mai universal cum zice producatorul (Almighty model. It corresponds to various lures and excels at various field)

Scrie răspuns