discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
moneytehnik
- veteran

Robert517 scrie:Problema se rezolva simplu :din moment ce nu ai mulineta de casting inseamna ca ai ......DOI TAMBURI

- pune pe unul fir mai subtire (salau) si pe unul fir mai gros(somn)
Nu te lua numai dupa diametrul inscriptionat pe cutie !( cel butin la Wiplash este muuuult exagerata "subtirimea" firului

)
.....................................................................................................
Nu merge!!!
Nu poti sa stii cand da somnul sau cand da salaul.
Ori dai dupa somn si ai linia pregatita si de salau, ori dai la salau si daca da somnul il scoti cu noroc( functie de greutate) .
Si uite asa... cand ai fir subtire te trezesti cu un mustacios in boata, si ...
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)
-
vampyru_a1
- veteran

-
vampyru_a1 scrie:pp 20-30 lb
berkley wishplash 0.10 (0.25)
spiderwire stealth braid 0.25-0.30
berkley fireline xds 0.20-0.25-0.33
poti sa incerci si altele mai subtiri,depinde pe unde dai .
astea le folosesc cand trebuie capete grele si agatatura multa
cel mai des
pp 10-15-20 lb
berkley wishplash 0.08-0.10
sufix 0.16-0.23
Firul se rupe cel mai des de la nod (daca nu s-a frecat de pietre, praguri sau ce o mai fi prin apa) si ca sa scapi de dilema , daca ai 2 tamburi, pune pe unu mai subtire gen 0,16(daiwa 8 braid, pp, sufix) si pe celalalt unu mai gros peste 0,23(pp, sufix, whisplash 0,10 (real 0,25)
Cum am scris si mai la inceput agrafele (sarmele) astea sunt super tari, pt ca nu mai faci nici un fel de nod.
Am facut mai demult acasa un test cu un pp yellow de 8 lb ( modelul vechi) si o agrafa de asta si s-a rupt la aprox. 10 kg.
In felul asta o sa fi pregatit si de salau si de somn .
-
SF
- veteran

vampyru_a1 scrie:
Cum am scris si mai la inceput agrafele (sarmele) astea sunt super tari, pt ca nu mai faci nici un fel de nod.
Am facut mai demult acasa un test cu un pp yellow de 8 lb ( modelul vechi) si o agrafa de asta si s-a rupt la aprox. 10 kg.
In felul asta o sa fi pregatit si de salau si de somn .
Bine ca o tinut pp de 8 lb pana in 10 kile

, probabil pentru ca o fost yellow
Astea in 8 nu tin la tavaleala si is scumpe , un pp de 20 lb metered (nu-s sigur ca fac in marimea asta metered ) din ala de toate zilele, nu slick , si merge in regula , dealtfel daca dai in agatatura mereu poti da si cu mai ieftine pentru ca oricum pierzi fir binisor la fiecare iesire , daca dai cu fir piscat suporti consecintele , ii mai rentabil sa schimbi mai des un fir mai ieftin da care s-ar deteriora mai repede la un pescuit normal decat unu de calitate , insa in agatatura freci tot timp prin obstacole , daca ii sa o faci cum trebuie nu apuci sa imbatranesti firu

, mai bine schimbi mai des da nu dai fir ciupit , sau prea ciupit .
-
moneytehnik
- veteran

Eu recomand folosirea inaintasului mono, atfel protejezi cat de cat firul si poti sa folosesti un fir de calitate... chiar daca e mai scump.
-
vampyru_a1
- veteran

-
Si eu folosesc inaintas de mono , dar doar de pe mal .
-
Robert517
- utilizator constant

moneytehnik scrie:Robert517 scrie:Problema se rezolva simplu :din moment ce nu ai mulineta de casting inseamna ca ai ......DOI TAMBURI

- pune pe unul fir mai subtire (salau) si pe unul fir mai gros(somn)
Nu te lua numai dupa diametrul inscriptionat pe cutie !( cel butin la Wiplash este muuuult exagerata "subtirimea" firului

)
.....................................................................................................
Nu merge!!!
Nu poti sa stii cand da somnul sau cand da salaul.
Ori dai dupa somn si ai linia pregatita si de salau, ori dai la salau si daca da somnul il scoti cu noroc( functie de greutate) .
Si uite asa... cand ai fir subtire te trezesti cu un mustacios in boata, si ...
Nu vreau sa ma contrazic doar de amorul artei.....chiar ma intereseaza un raspuns sincer si la obiect .
moneytehnik - tu chiar pescuiesti cu un singur fir si ala ....gros

?.Cand iesi pe Dunare chiar nu iei cu tine si si o alta mulineta/tambur/combo cu textil (mai)subtire?Intra asa des somni si salai ca ala din galerie(apropos felicitari

pentru captura).
-
dumanelutu
- senior

-
ultima data cand am fost la dunare si langa mine un baiat dadea la salau si a luat un somn de aprox 25 kg pe care l-a scos fara probleme. un 20 lb este suficient ca daca nu ai noroc tot cedeaza ceva
-
moneytehnik
- veteran

Robert517 scrie:
Nu vreau sa ma contrazic doar de amorul artei.....chiar ma intereseaza un raspuns sincer si la obiect .
moneytehnik - tu chiar pescuiesti cu un singur fir si ala ....gros

?.Cand iesi pe Dunare chiar nu iei cu tine si si o alta mulineta/tambur/combo cu textil (mai)subtire?Intra asa des somni si salai ca ala din galerie(apropos felicitari

pentru captura).
.....................................................................
Eu , de obicei pescuiesc cu un singur fir si ala de maxim 10 lb daca-i PP sau de maxim 0,10 mm daca-i altul. Cand pescuiesc din barca am tot timpul o mulineta de rezerva cu acelasi fel de fir(grosime).
Si asta pentru ca specia vizata e salaul, iar daca intra somnul ma rog la sfinti sa-l scot.
Un amic ce pescuia la salau, a scos recent un somn de 18 kg avand fir PP de 10 lb...de pe mal... dar ”stie joaca cu boata”.
-
Robert517
- utilizator constant

Asa da ! Din postarea in care incepeai cu "Nu merge!!!" se intelege exact contrariul...
Coincidenta - si eu tot PP de 10lb folosesc

,dar mai iau cu mine si un tambur cu fir mai gros ca....cine stie..?..ma "ataca somnii"
Merci de raspuns la obiect

-
moneytehnik
- veteran

Dupa prohibitie vreau sa bantui dupa somn , noaptea, la vobler si atunci o sa pun un fir ceva mai rezistent ca nu-mi permit sa pierd vreun vobler.
Dar... mi s-a aprins un beculet... in perioada asta merge bine si la guma , o sa pun un fir mai rezistent si o sa-l caut.
Deocamdata nu stiu ce fir voi lua.