Recomandare echipament spinning pentru voblere si lingur

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

stefanflorin
veteran
veteran

Re: Recomandare echipament spinning pentru voblere si lingur

Mesaj de stefanflorin » 31 Iul 2014, 18:25

Din ce mi-a trecut pe sub nas de la $himano, raman la parerea ca e un brand cu preturi nesimtite.
Urasc atarnatorii!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 31 Iul 2014, 19:38

Posibil sa ai dreptate, eu imi aduc aminte Exceller-ul de 3000 ca era cat Red Arc-ul de 4000. E adevarat, amandoua faceau aceeasi treaba la jumatate din pretul de Biomaster. Dar am vrut aluminiu si rulment sub tambur. Daca tot o am, o pescuiesc pana crapa si imi iau una din gama 300 -400 de lei. N-as mai da de acum incolo 900 de lei nici pe Van Hiper Ultra Extra Stella Custom Vintage Branzino SW.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 31 Iul 2014, 20:25

geppetto scrie:Posibil sa ai dreptate, eu imi aduc aminte Exceller-ul de 3000 ca era cat Red Arc-ul de 4000. E adevarat, amandoua faceau aceeasi treaba la jumatate din pretul de Biomaster. Dar am vrut aluminiu si rulment sub tambur. Daca tot o am, o pescuiesc pana crapa si imi iau una din gama 300 -400 de lei. N-as mai da de acum incolo 900 de lei nici pe Van Hiper Ultra Extra Stella Custom Vintage Branzino SW.
Cand pescuitul iti ofera satisfactii frumoase, respectiv capturi asa cum trebuie, sculele si tehnicitatea lor suprema trec pe locul doi automat. Cand insa capturile sunt rare si mici de cele mai multe ori tentatia este sa compensezi asteptarile inselate prin scule de top care aduc promisiuni ptr partide viitoare bogate ... Total de acord cu tine, nu as mai sacrifica nici eu 12-13 milioane ptr 4 rulmenti in plus, corp de magneziu sau un magsealed fie el si la galet ... Trebuie insa "sa cazi in pacat" macar o data cu un Hyper Custom/Branzino sau Stella ca sa inveti sa pretuiesti cu adevarat moristile bune de 5-6 milioane.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 31 Iul 2014, 20:56

Gepetto, rulment in la tambur are si zauber sau applause, numai ca sunt incorporati in tambur, nu sub, si au si aluminiu...full chiar, nu pe jumate.
Eu mi-am dorit atat de tare biomasterul, si dezamagirea e direct proportionala. Obiectul se invarte si se simte bine, are forta, dar la capitolul jocuri, e ca o baracuda de 100 de lei. Jocuri cum are un shimano nou (indiferent de model) nu are applause de 2000 pe care il am de circa 6 ani, de fapt ala nu are jocuri, si am dat atunci 270 de lei pe el. Sa nu mai zic de astea CI4, care zici ca sunt facute la misto, nu au un standard de calitate pe masura pretului, ar trebui sa ai cateva bucati la dispozitie sa iti alegi una mai acatarii (exclud jdm pt. ca nu le cunosc).In vremuri grele precum sunt acum, cred ca ar merita sa fim mai atenti cu banii nostri.
Cel mai probabil Europa este pubela de gunoi a articolelor de pescuit, asta am observat de-a lungul timpului, indiferent de brand.
Urasc atarnatorii!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 31 Iul 2014, 21:40

stefanflorin scrie:Pune-le una langa alta, sunt la fel, decat ca la zauber diametrul tamburului e mai mare. Cel de 2000 e pui pe langa bicicleta de 2500. Oricum raman la parerea ca biomaster nu face banii, si inca regret ca l-am luat. Sper ca timpul sa imi schimbe parerea.
Stefane, chiar m-ai facut curios cu Biomaster-ul de care vorbesti. Eu trag de unul de vreun an si 7-8 luni si are la activ de la avati pana in 5kg pana la somni inclusiv peste 25kg si nu are jocurile de care te plangi. Si da, inca nu l-am desfacut vreodata.

De unde l-ai luat? ... intreb pentru ca prin magazin am invartit mai multe, mai stiu ceva oameni care il au si nicicare nu se plange de treburile asta ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 31 Iul 2014, 21:57

Sa-ti spun sincer, ca de la baboier la specimen hunter, nici a mea n-are jocuri. Dar nici nu o solicit.
Mi se pare o mulineta suficient de finuță pentru ce prind eu la match, mai ales pentru ce acrobații trebuie sa fac cu firul de 0.18 când intră vreun ciortan. Dacă o crăpa, o să mă gândesc la Red Arc, Laguna XT, Exceller, Alumina, Symetre, SS etc. pe care le-am avut și le-am dat de bune și o să-mi iau iar ceva în bugetul ăla.
Pe Biomaster am mai pus doi rulmenți, unul la wormshaft și unul la knob. Merge cum mergea când am scos-o din cutie.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 31 Iul 2014, 22:04

Crede-ma ca toate-s la fel, anem, si e luat din Ro. Nu iti inchipui ca flencane, dar are jocuri care nu ar trebui sa fie, in manivela
(mai exact pinionul mare) si rotor, in conditiile in care sasiul e din al. si manivela e insurubabila. Am discutat si cu Edi, la care urmeaza sa o trimit pentru mici upgradeuri si pentru a mai diminua din jocul la manivela. In rest mulineta ruleaza f. fin, si are multi muschi, mai multi ca zauber sau applause. Eu ma tem ca jocurile alea sa nu degenereze pe viitor, ceea ce ar duce si la o uzura prematura. Un alt minus, este felul cum aseaza firul, nu tocmai grozav, desi are wormshaft. Zauber o bate la popou la capitolul asta. Poate ca aveam eu asteptari prea mari la mulineta asta, in conditiile in care inainte nu am obisnuit sa dau sume mari pe mulinete, insa am fost foarte satisfacut de ele. O sa o tavalesc un sezon, si dupa, ma decid daca moare la mine sau apare la anunturi.
Daca fac acum un calcul, de banii aia imi luam 2 zauber si cred ca si fir pentru ele, si 10 ani eram rezolvat :D
Urasc atarnatorii!

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 31 Iul 2014, 22:15

Ca mi-am adus aminte...intr-o seara, sotia curioasa imi zice sa-i arat si ei noua mulineta. I-o dau, invarte ea la morisca (ea care habar n-are de pescuit) si imi zice: "de ce se misca manivela?" :lol:
Urasc atarnatorii!

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 01 Aug 2014, 11:23

stefanflorin scrie:Ca mi-am adus aminte...intr-o seara, sotia curioasa imi zice sa-i arat si ei noua mulineta. I-o dau, invarte ea la morisca (ea care habar n-are de pescuit) si imi zice: "de ce se misca manivela?" :lol:
fosta sotie zici? :)))))
:lol1:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 01 Aug 2014, 13:15

Si a mea are un pic de joc in manivela ...Nu mare ,atat cat sa stii ca exista! :lol: Cand trag pe curent cu voblere mai serioase mai si "cloncane" :lol: Ca Daiwa maraie :lol: Cred ca deja suntem un pic "dusi" ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns