recomandare echipament clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
profu007
utilizator nou
utilizator nou

recomandare echipament clean

Mesaj de profu007 » 09 Iul 2015, 08:20

Sal. As dori sa achizitionez un set pt clean care sa il folosesc cu rotative de 00/0 si voblere de 2.5/3,5. Voi pescui doar in zone unde tb sa lansez 5-15 m. Din cate am citit pe forum am nevoie de o lanseta UL, o mulineta de 1000, fir trabucco 0.14 si nalucile de mai sus.
1.lanseta nu stiu ce dimensiune tb sa aiba, mie imi place cum arata Lanseta CortX 1,98m 0,5-7gr
2.mulineta probabil de la shimano(poate nexcave FC )
3.fir trabucco trouter 0.14 sau 0.16?
4.voblere baby pro de 2.5 si 3.5 si rotative 00 si 0

Ce parere aveti?

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Re: recomandare echipament clean

Mesaj de Dan Stefan C. » 09 Iul 2015, 09:15

- Pentru rauri mici unde nu ai nevoie de distanta o lanseta lunga te cam incomodeaza. Cormoran TX4 Motala ar avea lungimea si puterea de aruncare necesara.
- Marimea 1000 pentru mulineta este potrivita
- firul ti l-as recomanda de 0,16 deoarece nu ai nevoie de distanta si vei avea mai multe sanse sa recuperezi voblerele / rotativele care se vor agata in tufe sau crengi
- Baby Pro EG-036 mi-au dat cele mai bune rezultate dintre voblerele mentionate de tine

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 09 Iul 2015, 17:01

Pentru lanseuri scurte si eu as merge pe o lungime de 1.8m sau max 2m. In schimb as prefera sa fie L, sa am mai mult control asupra pestelui, in special in locuri cu agataturi, craci in apa ... unde nu vreau sa ii las loc de intors. Si eu as merge pe un 0,16mm.

O lanseta faina pentru asta e St Croix Premier de 6'6", L. Am avut-o si din pacate am dat-o.

Formax Cort X UL am testat-o, este foarte moale si nu are rezerva de putere, e de clenuti si pastraviori pana in 200gr si desi e UL nu lanseaza prea grozav. Eu am varianta data ca M, 1,5-14gr (real cam un 2,5 - 8gr), pe care il consider un L veritabil, duce si o rotativa nr2 in curent nu foarte puternic, e si senzitiva si pot da si la jig cu ea, are rezerva de putere si pentru pesti mai maricei in schimb rotativele nr 00 si 0 sau baby pro ala mic nu le lanseaza grozav. Oricum prefer baby pro-ul de 3,5cm, cel de 2,5 e inghitit adanc de cleni si se ranesc inutil iar la rotativa nr 1 si 2 prind pe unde merg eu cleni de la cca 150gr in sus.

Daca te impaci cu o lanseta de 2.1m si cu manerul putin mai lung, vezi o daiwa exceler de 2.1m, eu am avut varianta 10-20grame care real e un L pana in 8grame si o consider o varianta excelenta pentru clean si biban, are si varf fin si rezerva de putere. Este si varianta UL dar eu nu am pus mana pe ea.

Cormoranele nu le stiu, am scuturat unul din seria asta noua (cred ca TX4 dar mai lung), pare fain dar nu am dat cu el.

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 10 Iul 2015, 14:38

Cum au zis si colegii ia-ti o lanseta scurta, de max. 2m, sa aiba cat de cat rezerva de putere, si la mulinete vezi sa nu aiba tamburul foarte mic pentru ca o sa ai probleme cu perucile, mulinetele shimano marimea 1000 au tamburul relativ ok pentru marimea lor dar se poate si mai bine, vezi daca poti sa pui mana undeva pe o tica dynaspin sa vezi daca iti place, are tamburul larg pe aproape de shimano 2500, dar este usoara(210g), are rulment la galet si tambur de rezerva de aluminiu, eu o am pusa pe un bat cormoran uls de 1.85m 2-12g si isi face treaba si la biban si la clean.

profu007
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de profu007 » 11 Iul 2015, 09:23

Multumesc pt ajutor.

Cred ca voi merge pe lanseta Cormoran TX4 Motala si mulineta tica dyna spin sau Mulinetă CORMORAN UL-RS 4PiF 500 (care este ceva mai usoara si la jumatate de pret). Daca se poate o parere despre mulineta Cormoran(nu am gasit nimic despre ea).
In plus cred ca voi comanda si un minciog tot de la cormoran(cel pt spining). Ce credeti am nevoie si de asa ceva?

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 11 Iul 2015, 13:36

Eu ti as recomanda totusi sa mergi pe Tica e mult mai tapana, o sa vezi cat de importanta e mulineta, nu e chiar asa de grea. Tx4 motala am si eu si ii fac pereche fie cu shimano catana sau cu shimano exage. Exage e o mulineta super ok in pretul ei, o recomand cu incredere.

Scrie răspuns