Recomandare blank
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Recomandare blank
Salut
As dorii o recomandare de blank pentru o lanseta de reactive.
Lungime 7.6'
Actiuni x-fast sau fast.
Putere 3,5 - 17 g sau ceva pe aproape.
Doua bucati.
As dorii o recomandare de blank pentru o lanseta de reactive.
Lungime 7.6'
Actiuni x-fast sau fast.
Putere 3,5 - 17 g sau ceva pe aproape.
Doua bucati.
Re: Recomandare blank
Da' de ce te gândești la x-fast pentru reactive?
Ieri dupa amiaza am reusit se fac cunostinta cu noua lanseta montată pe un Lamiglas G1000 ML, 7'00" cumparat de aici de pe Total fishing... Tavistan+G1000=Love!

Ieri dupa amiaza am reusit se fac cunostinta cu noua lanseta montată pe un Lamiglas G1000 ML, 7'00" cumparat de aici de pe Total fishing... Tavistan+G1000=Love!

X-fast pt ca are varful fin si incarca foarte bine nanuci mici.
Ce fel de g1000.codul de blank ?
Ce fel de g1000.codul de blank ?
Am avut lamigas G1218, 7'6", 1/8-5/8, moderat fast. Se incarca bine cu naluci mici, merge bine la linguri usoare si voblere, lanseaza departe, are rezerva de putere. Aplicatii: clean pe rauri mari la voblere >3gr, linguri pana in 14gr la stiuca, avat, am dat si la jig cu ea chiar daca nu e rapida e foarte senzitiva.
Lanseta de fabrica are maner lung si inele mici. Este la anunturi una custom, la un pret excelent, recomand.
Lanseta de fabrica are maner lung si inele mici. Este la anunturi una custom, la un pret excelent, recomand.
Si mie mi-a placut-o tare. Vorbesc la trecut pt. ca am reusit s-o rup. Acuma tre' sa-mi fac alta. Nu stau fara una din asta.zvic scrie:Am avut lamigas G1218, 7'6", 1/8-5/8, moderat fast...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
- veteran
Nu degeaba Tudor si Zvic iti recomanda acest blank care ramane unul dintre cele mai bune in clasa lui de putere pentru reactive.Eu am pescuit bine cu el si cu jiguri pe lac.
http://conceptcustomrods.ro/un-clasic-l ... -inele-kr/
Am pescuit recent cu lanseta pe blank G1000 model GFW90-2M montata Y/L si mi se pare total depasita ca si conceptie http://conceptcustomrods.ro/pescuit-pe- ... micro-lac/ functioneaza si cam atat.
Montat cu inele KR este alta lasneta comaprativ cu un montaj cu Y, am construit unul special pentru avat si e capabil sa arunce departeee de tot
Ca sa incarci pe o lungime minima blankul in este nevoie de minim 5g , blankul se incarca cu adevarat de la 8-9g in sus pentru distante mari, cu inele KR castigi si putere(10 inele +top ) si o revenire mai buna pentru ca inele sunt mult mai usoare pe varf si mijlocul blankului(KT 4.5mm si KB).
mai o varianta de blank din 2 bucati RX7 care merge perfect pentru reactive modelul IP903 care este ceva mai fin pe varf, are un taper diferit de G1000 (este mai conic ceva mai rapid si ami puternic(8-14lb) si primul taper este mai fin deci se incarca mai bine cu naluci din plaja inferioara desi in tabel au la varf diametre identice 5 / 1.95mm
)
GFW90-2M 7'6" 2 6-12 1/8 - 5/8 2.1 .49 5 $104.00
IP903
Inshore popping corks /redfish /snook
7.6" 8-14 1/4-5/8 0.52 5 Mod-Fast 1.95 M $72.30 Add to Cart
Daca ai nevoie de ceva care sa arunce maxim 1/2 oz dar mai bien greutati de la 4-5g exista un model NFC care face treaba impecabil pentru ca este ami fin pe varf si actiune este fast specifica Plug/Hot Shot adica varf progresiv si butt conic si puternic.
http://www.northforkcomposites.com/product/ssp-767-2-im
SSP 767-2 (IM)
Category: Plug
Model: SSP 767-2 (IM)
Length (ft): 7' 6"
Pieces: 2
Line Weight: 6-12
Lure Weight: 1/4-1/2
Power: Mag Light
Action: Ex-Fast
Tip (64ths): 4.50
Butt: 0.52
Price: $172.00
toate blankurile sunt bune sunt doar diferente de clasa de putere si diferente de conceptie si actiune dar toate sunt bune pentru reactive. Toate sunt blankuri IM elastice perfecte ca material pentru pescuit cu reactive.
Raportat la perforamante RX7 si G1000 pentru aplicatia reactive NFC nu justifica aparent diferenta mare de pret pentru blankul NFC .
NFC se incarca mai bine in plaja 5-8g si are putere pe butt mai mare decat G1000 este un blank diferit de restul si argument pentru NFC in acest caz.
http://conceptcustomrods.ro/un-clasic-l ... -inele-kr/
Am pescuit recent cu lanseta pe blank G1000 model GFW90-2M montata Y/L si mi se pare total depasita ca si conceptie http://conceptcustomrods.ro/pescuit-pe- ... micro-lac/ functioneaza si cam atat.
Montat cu inele KR este alta lasneta comaprativ cu un montaj cu Y, am construit unul special pentru avat si e capabil sa arunce departeee de tot

Ca sa incarci pe o lungime minima blankul in este nevoie de minim 5g , blankul se incarca cu adevarat de la 8-9g in sus pentru distante mari, cu inele KR castigi si putere(10 inele +top ) si o revenire mai buna pentru ca inele sunt mult mai usoare pe varf si mijlocul blankului(KT 4.5mm si KB).
mai o varianta de blank din 2 bucati RX7 care merge perfect pentru reactive modelul IP903 care este ceva mai fin pe varf, are un taper diferit de G1000 (este mai conic ceva mai rapid si ami puternic(8-14lb) si primul taper este mai fin deci se incarca mai bine cu naluci din plaja inferioara desi in tabel au la varf diametre identice 5 / 1.95mm

GFW90-2M 7'6" 2 6-12 1/8 - 5/8 2.1 .49 5 $104.00
IP903
Inshore popping corks /redfish /snook
7.6" 8-14 1/4-5/8 0.52 5 Mod-Fast 1.95 M $72.30 Add to Cart
Daca ai nevoie de ceva care sa arunce maxim 1/2 oz dar mai bien greutati de la 4-5g exista un model NFC care face treaba impecabil pentru ca este ami fin pe varf si actiune este fast specifica Plug/Hot Shot adica varf progresiv si butt conic si puternic.
http://www.northforkcomposites.com/product/ssp-767-2-im
SSP 767-2 (IM)
Category: Plug
Model: SSP 767-2 (IM)
Length (ft): 7' 6"
Pieces: 2
Line Weight: 6-12
Lure Weight: 1/4-1/2
Power: Mag Light
Action: Ex-Fast
Tip (64ths): 4.50
Butt: 0.52
Price: $172.00
toate blankurile sunt bune sunt doar diferente de clasa de putere si diferente de conceptie si actiune dar toate sunt bune pentru reactive. Toate sunt blankuri IM elastice perfecte ca material pentru pescuit cu reactive.
Raportat la perforamante RX7 si G1000 pentru aplicatia reactive NFC nu justifica aparent diferenta mare de pret pentru blankul NFC .
NFC se incarca mai bine in plaja 5-8g si are putere pe butt mai mare decat G1000 este un blank diferit de restul si argument pentru NFC in acest caz.
Cristi, ironia ii ca mie nu-mi tre' "o alta" lanseta. O vreau pe-a mea, ca mi s-o tocit mana pe dupa ea.cristian.ene scrie:...Montat cu inele KR este alta lasneta comaprativ cu un montaj cu Y

Poate iti aduci aminte ca mie mi-ai facut-o inadins o idee mai incarcata pe varf, pt. ca aveam pretentia sa arunc cu ea cele 3,5g si nici nu ma dau in vant dupa blank-uri rigide. Nasol ii ca in timp am chinuit-o la greu, tragand fie de pesti, fie de copaci (depinde in ce s-o agatat vobleru') si a rezistat, biata, cu brio la atatea abuzuri, incat am ajuns sa ma obisnuiesc cu ea atata de robusta. Asa ca am inceput sa-mi permit neglijente de neam prost. Am smucit la un moment dat ca bivolu' un Kastmaster agatat in buruieni la 3-4 metri de mal. Mi-o fo' lene sa-l "gadil". Si nu s-o dezgatat nebunu' si ma plesneste, din tot largu', drept in blank, sub al doilea inel? Mi-a retezat varful, ca taiat cu toporu'... Asa ca, dupa ce am pierdut All Star-ul vietii, acu' m-am trezit si fara G1000-le asta...
Cred ca ma ajung ceva blesteme...

Semn ca tre' ori sa ma las, ori sa incep din nou sa-mi fac lansete... De-o vreme am ajuns intr-un soi de stare zen, convingandu-ma ca, de fapt, asa cum vad eu pescuitul, placerea nu sta neaparat in scule.
Da' nici chiar asa...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
.....de fapt, asa cum vad eu pescuitul, placerea nu sta neaparat in scule.....
Nici rezultatele
Nici rezultatele
Mda cam asta e cel mai ok blank se pare.
Cel putin raport calitate pret.
Cel putin raport calitate pret.
Am pescuit lanseta din al doilea link.....
Se incarca ok de la 5 g si calitatile blankului ies in evidenta dar ca
lanseta per ansamblu lasa de dorit.
Se incarca ok de la 5 g si calitatile blankului ies in evidenta dar ca
lanseta per ansamblu lasa de dorit.