realizare mufare germina

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
nicu doro
junior
junior

realizare mufare germina

Mesaj de nicu doro » 09 Noi 2013, 09:46

am o lanseta germina made rdg 6'.6 (putere cred 10-30gr) la care am scos toate fiarele de pe ea ca sa o fac cat mai usoara (inele.mandrina, inclusiv tevile de mufare care erau din alama)acum sunt in imposibilitatea de a realiza un sistem de mufare eficient si din ce material.astept ajutor de la cunoscatori.va multumesc

zvic
veteran
veteran

Re: realizare mufare germina

Mesaj de zvic » 10 Noi 2013, 08:55

Salutari,

Am vazut acum cativa ani la un amic o solutie exact pentru o germina, el a luat o bucata de blank din cotorul unei lansete rupte si l-a potrivit pe cele 2 capete, a facut cate un matisaj pe capatul acelui segment. Initial a fost lipit fix doar pe parteade varf dar fiindca i-a sarit varful de cateva ori in cele din urma l-a lipit definitiv rezultand un bat dintr-o bucata.

O sa-l sun sa vad cum a rezistat in timp solutia.

nicu doro
junior
junior

Re: realizare mufare germina

Mesaj de nicu doro » 10 Noi 2013, 18:50

zvic scrie:Salutari,

Am vazut acum cativa ani la un amic o solutie exact pentru o germina, el a luat o bucata de blank din cotorul unei lansete rupte si l-a potrivit pe cele 2 capete, a facut cate un matisaj pe capatul acelui segment. Initial a fost lipit fix doar pe parteade varf dar fiindca i-a sarit varful de cateva ori in cele din urma l-a lipit definitiv rezultand un bat dintr-o bucata.

O sa-l sun sa vad cum a rezistat in timp solutia.
deoarece blankul este un trunchi de con, probabil ca mufarea nu s-a facut perfect pe tota suprafata si lungimea bucatii de blank atasata pentru mufare.cred ca ideal ar fi lipirea de doua bucati,una pe tronsonul cu mandrina,iar cealalta pe tronsonul de varf,asa incat mufarea intre cele doua tronsoane sa se faca cat mai precis.ma inteb daca folosesc bucati de blank cu insertie din fibra de sticla,rezista la eforturile din mufare fara sa se fisureze?

Scrie răspuns