RE: Recomadari pentru tip si marca motor de barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vulupe
utilizator nou
utilizator nou

RE: Recomadari pentru tip si marca motor de barca

Mesaj de vulupe » 28 Iun 2006, 20:46

Buna ziua/seara/dimineata,

Va rog ajutati un incepator in ale barcilor. Am intrat de curand in posesia unei barci Sevylor 350S, adica asta: http://www.sevylor.fr/ProduitDetail.asp ... uit=G38159. Cu ea vor merge 4 persoane plus bagaje, pe Dunare pe anumite portiuni si in Delta. La pescuit probabil doar 2 persoane, dar si 4 cateodata.
Care este, dupa parerea voastra, cel mai potrivit motor? Eu unul m-am gandit la un motor in 4 timpi, datorita legislatiei, de 10-15 cai. Care versiune e mai potrivita? As alege 10 cai, pentru pret, dar parca nici nu as vrea sa se taraie. Motorul trebuie sa fie cu talpa scurta sau lunga? Presupun ca scurta, dar as vrea sa fiu sigur.

Multumesc pentru ajutor,
Marian VULPE
Si hoc legere scis nimium eruditionis habes

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 29 Iun 2006, 08:30

care e treaba cu legislatia si 2 timpi ?

vulupe
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vulupe » 29 Iun 2006, 09:13

Pai, din cate am inteles, nu mai pot fi inmatriculate (sau se poate dar foarte greu) datoria normelor de poluare.
Si hoc legere scis nimium eruditionis habes

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 29 Iun 2006, 13:47

Barca e OK numai ca pe Dunare sunt curenti foarte mari iar daca ai nesansa sa mai treaca un vapor sau vreo barca in viteza te rastoarna foarte usor.
Incearca sa mergi numai pe langa mal cu ea si maxim 3 persoane, altfel va va fi incomod sa pescuiti. Cat despre motor, din ce stiu eu, in Delta, se permit numai motoarele electrice din cauze evident ecologice. Daca totusi vrei un motor termic ia-ti unul in 4 timpi, e mai puternic si nu e poluant dar si mai scump. 10-15 cai e mult pentru o barca gonflabila pe Dunare - pe lacuri nu e problema dar la Dunare - nu te juca!
Ca o alta optiune, desi nu te lasa inima ca de abia ai cumparat-o, inchiriaza o barca de la localnici (de la cei care se ocupa cu asa ceva) cu 300.000 lei vechi/zi si n-ai nici o problema - barca e inmatriculata si nu se ia nimeni de tine! In plus puteti fi si 5 intr-o astfel de barca!
Daca vrei sa pleci cu barca ta intereseaza-te la AJVPS Tulcea despre acte - ai destul de multe!
Ca sfat prietenesc incearca sa mergi prin locuri circulate, unde trece macar o barca pe ora - avantaje - stie cineva de tine, poate sa-ti aduca (contra cost) tot ce ai nevoie (apa, bere, paine, etc.) si noaptea te simiti mai in siguranta. Noaptea baga motorul in cort sau pe langa iar barca suie-o pe mal ancorata.
Fir intins!

Scrie răspuns