rattling vs clasic

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

rattling vs clasic

Mesaj de johnnybravo » 22 Aug 2008, 12:32

aveti doua voblere similare ca si dimensiune/forma, unul rattling si unul normal, care-i mai eficient?

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 22 Aug 2008, 12:59

Chestia e relativa...cum spuneam depinde de multi factori.... dar daca e sa aleg dintre RNR si alte 20 de modele tot RNR as alege.... am folosit RNR trei partide consecutive, la stiuca, salau si avat.... am prins de fiecare data.... sigur tu aici vorbesti de rattling in general deci iti spun clar, prima optiune pentru mine e rattlingul....

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 22 Aug 2008, 13:05

Si eu parca am mai mare incredere intr-un vobler cu rattle decat unul fara. Stiu totusi ca este o chestiune subiectiva. Poate pestele nu este intodeauna de aceeasi parere.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 22 Aug 2008, 13:22

hehe, razvane si io ziceam la fel, pana am vazut niste recitaluri facute cu countdown ....

la nimic cu bile nici nu se uita, ia la porcaria aia care nici nu iti dai seama daca e la capatul firului (am shaduri care bat mult mai tare :D :D :D ) dadea shalaul in disperare ...

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 22 Aug 2008, 13:34

Pe un lac foarte adanc pe care pescuiesc la pastrav, singurele voblere care au dat rezultate cam la fel de bune au fost countdown-ul si rattling-ul. Chiar daca nu seamana deloc unul cu altul au produs la fel de bine. Probabil pt ca sunt sinking si ajung acolo unde alte voblere ajung mai greu. Who knows?

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 22 Aug 2008, 13:40

da dar difereneta intre un sinking si un floating e ca sinking-ul poti sal lucrezi si la suprafata... deci merg pe rattling...

SF
veteran
veteran

Re: rattling vs clasic

Mesaj de SF » 23 Aug 2008, 00:25

johnnybravo scrie:aveti doua voblere similare ca si dimensiune/forma, unul rattling si unul normal, care-i mai eficient?

In general nu prea ai doua voblere similare , pt. ca si atunci cind is similare la forma si actiune , mai este un factor si anume cit de bine, exactitate , si de departe se arunca .
Cistiga alea cu sistem de tranferenta magnetica , si cam pe cite am pus io minuta au rattling foarte slab sau deloc .
Pescuind in suprafata , in conditii normale cind valurile si vintu imi permite sa lucrez walkere , alea fara sound ridica si prind mai mult peste , sau un ratlling mai redus , fata de alea care zornaie .

Fir Intins!!!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 23 Aug 2008, 08:00

si pe apa dulce, fluvii, rauri, lacuri, ce ai alege?

merci

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 23 Aug 2008, 11:41

Tot fara , sau cu rattling cit mai slab , la urma urmei sint o gramada de naluci care prind peste fara sa se gindeasca la rattling , cauciuc , lingura , musca , rotativa :wink:

Fir Intins!!!

Scrie răspuns