rapala pe rau!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 01 Apr 2009, 22:51

Despre Rapala CD 7 iti pot spune ca eu am avut super rezultate cu el pe dunare unde am prins avati si salai.Am folosit culoarea silver si il recuperam prin recuperari nu exagerat de rapide dar cu zvacniri din varful lansetei.Mulinare continua si cu zvacniri din varful lasnseteiTot modelul de 7 cm il folosesc si eu.Iti mai recomand Rapala Husky Jerk tot Silver de 8 cm.Merge bine la salau si avat.Incearca sa recuperezi cum ti-am zis eu.Sa-mi spui daca ai avut rezultate. :wink:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 02 Apr 2009, 06:21

CD 5 si CD de 7 , culoare shad si Original de 7 sunt unele din favoritele mele pentru clean si avat. Dar daca nu vrei sa le plantezi iti recomand sa iti iei niste waders *(cizme cu piept) si asa nu am pierdut tot anul decat 2 voblere si vreo 4 linguri. Investitia cu waders-ul am calculat ca o sa recuperez in 2 ani. Desi arata cam stupid si cateodata tie cald sa mori decat sa lasi voblere de 20-30 de lei e de preferat.
the angler is catching xxx, not by the lure

Zelea D
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Zelea D » 09 Apr 2009, 15:29

mai continuati cu rapalele vreau sa aud de la aia pro ceva mam saturat de topicuri vechi din 2005 :) in fiecare an mere se prinde pesti diferit cu naluci diferite.

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 09 Apr 2009, 17:28

ai luat Rapala CD?
Astea is super , eu le folosesc la biban, salau si clean. In functie de culoare (sunt vreo 10-15 paternuri) si de dimensiune, le poti alege pt. apa, specia si talia pestilor pe care ii urmaresti. Insista, voblerele astea nu pot dezamagi, daca exista peste si dai cu spor.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 09 Apr 2009, 20:34

Sunt cateva (putine) voblere pe care le iau cu mine by default atunci cand pescuiesc pe rauri (pe Crisul Repede sau Negru, in majoritatea cazurilor). Rapala Original 3S, 5S CD 5S, 7S, SSR 5S si Husky Jerk 6S sunt sigur printre ele.
Daca am vreun vobler care a prins tot ce creste pe Cris (afara de somn), ala e CD 5S. Clean, avat, stiuca, biban, salau, dar si mreana si accidental, oblete si... scobar...
Asa ca unui incepator la spinning pe rau i-as recomanda ca prim vobler acest CD 5S. E greu, raportat la volum, deci se arunca foarte bine, poate fi pescuit si sub pelicula, si intre ape, si pe fund, bate bine si pe apa lina, dar si in cel mai al naibii curent. Asa ca e un must have. Numai sa nu faca la fel cu unul dintre amicii mei, caruia i-am recomandat acelasi lucru si acum nu vrea sa mai incerce si altceva :D .

P.S. Voblerul meu favorit de clean e Slider 7F GS, asa ca nu-i musai sa luati neaparat de bun ce am scris mai sus ... :lol:

Scrie răspuns