Protectie mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

pikeman
veteran
veteran

Protectie mulineta

Mesaj de pikeman » 12 Oct 2006, 13:29

Nu stiu daca sunt singurul cu problema asta, dar fac ce fac si zgarai mulineta, ba de la o dala, ba o alunecare, ba sari sa duci repede un minciog unde trebe si nus atent cum asez batzul jos..ideea e ca acest fenomen apare pe partea inferioara a mulinetei, adica pe corpul ei ca in rest se sprijina pe galet sau maner si ma intrebam daca exista un fel de husa sau ceva de protectie in timpul folosirii doar pentru corp ( oricum celelalte componente sunt in miscare ) - sau va trebui sa inventez ceva la masina de cusut :? :twisted:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 12 Oct 2006, 13:45

Nu cred ca poti pune o husa ca la un telefon mobil.Asta este,fiecare isi are sculele asa cum are grija de ele.La fel si cu betele.Personal am o grija exagerata de ele,desi imi ia timp din timpul efectiv de pescuit .Depinde side sensibilitatile fiecaruia:pe unii nu-i deranjeaza zgarieturile,altii(si eu)nu lasa lanseta aproape de loc din mana in timpul unei partide,iar daca o lasa,o pun cu grija .Chiar la RexHunt am vazut ca dadea batul celui de langa cand trebuia sa elibereze cate un peste,in loc sa-l arunce pe nisip(mai ales cand dadea de pe plaja).E ca si la masina care o iei noua si se deterioreaza incet incet si iti vin dracii de fiecare data cand la spalatorie mai constati cate o zgarietura noua...

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 12 Oct 2006, 19:11

Acum vreo zece ani am vazut un film cu lunetisti, care se antrenau in jungla amazoniana. Baietii aia, printre altele se concentrau ca orice s-ar intampla cu ei, oricat de nasol ar cadea, sa tina carabina intacta. Imi amintesc de filmu ala de cate ori mai cad prin maracini si ma trezesc in tot felul de pozitii ciudate, dar cu lanseta tinuta in sus, cu ambele maini.
Trebuie sa-ti iubesti de-adevaratelea sculele, pikeman.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 13 Oct 2006, 03:33

Trebuie sa-ti iubesti de-adevaratelea sculele, pikeman.[/quote]

Asta mi-a mers la suflet 8)

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 13 Oct 2006, 07:46

si eu am grija mulinete dar nu am reusit sa nu le lovesc

oricum pentru transport am facut rost punga din material textil plusat cu snur de inchidere (de la robinetele cromate).

chestia e excelenta si o recomand la toata lumea mai ales cand nu folositi mulineta mai mult timp sau cand o transportati mulineta prin praf (la nevoie puteti sa o folositi ca si carpa de curatat)
the angler is catching xxx, not by the lure

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 13 Oct 2006, 08:08

Eu sunt de parere ca orice scula nu se poate numi "a ta" cat timp e ca noua in tipla, e normal sa poarte urmele "bataliilor" prin care a trecut, atata timp cat avariile sunt numai cosmetice.

P.S. Ce ma distreaza aia cu loganurile care tin plasticul pe scaune cate 6 luni...si folia pe ecranul de la telefon in speranta ca il vor vinde de "nou" peste o vreme.
:P :twisted:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Oct 2006, 08:16

Sint de aceeasi parere. Sculele de pescuit nu sint bibelouri. Ce are daca se zgarie vopseaua de pe o mulineta ? Eventual nu o vei mai putea vinde dupa ce te plictisesti de ea.
Sa pescuiesti cu mulineta in husa mi se pare exagerat.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 13 Oct 2006, 08:25

Da' cu lanseta in husa?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Oct 2006, 08:31

Aia parca ar mai merge :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 13 Oct 2006, 08:47

Cand pleci?

Scrie răspuns