Probleme mulineta Okuma Trio 30S

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Maniacs
utilizator constant
utilizator constant

Probleme mulineta Okuma Trio 30S

Mesaj de Maniacs » 11 Sep 2014, 12:15

Am o mulineta Okuma Trio 30S, are vreo 2 ani vechime, o folosesc la spinning si nu pot spune ca este foarte forjata.

De ceva vreme (mai exact dupa ce-am avut cateva capturi de avati mai marisori, la cateva luni dupa achizitionare) a inceput sa-mi faca probleme, si anume ocazional manivela se invarte foarte greu, cand o apuca pe ea n-are legatura daca am peste pe fir sau doar vreo guma usoara. In momentul blocarii daca dau la manivela in sens invers se invarte usor. Ca frecventa ... pot avea cateva partide fara sa o patesc sau la o partida se poate bloca de cateva ori.

Mi-am bagat nasul prin ea, am gresat-o si vreun defect vizibil pt. un novice nu am observat.

Stie cineva de la ce poate fi?

PS. Sunt novice in demontarea/repararea mulinetelor deci luati-ma usor.
Vremurile frumoase au trecut ...

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Re: Probleme mulineta Okuma Trio 30S

Mesaj de KiD Vicious » 11 Sep 2014, 13:27

Salut!
Eu pateam asa doar cand lua apa (Okuma Semper X). Dar iti recomand sa verifici daca nu sunt ceva urme de frecare pe corpul mulinetei din cauza angrenajelor sistemului pick-up.
Bafta!

pescarbr
junior
junior

Mesaj de pescarbr » 12 Sep 2014, 08:18

Verifica rulmentii (urme de rugina, bile sparte etc) si daca se impune, inlocuieste-i.
NIHIL SINE DEO

catalin M
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalin M » 12 Sep 2014, 09:39

Aceeasi mulineta am si eu si la fel ca si tine m-am confruntat cu problema asta....se blocheaza sau merge f greu de parca ceva a intrat in angrenaje si nu o mai lasa sa functioneze..am desfacut-o de mai multe ori sa vad ce are, poti sa o si gresezi...degeaba....
Am constat ca de fapt e problema de constructie, peretii carcasei sunt din crafit iar pinionul oval care da miscarea de sus-jos al axului este sprijinit direct pe carcasa fara un rulment sau o bucsa.... in urma uzurii au capatat joc si nu se mai pozitioneaza pe ghidajul ideal, iar in timpul folosirii deplasand-se merge uneori greu... Concluzia....ori o dai de pomana sau o folosesti pana "moare" si alta....eventual poti sa mai pastrezi rulmentii si unele saibe de la ea..poate o sa-ti trebuiasca la alte mulinete :D. Eu unul mi-am luat un Red Arc si Zalt Arc de la spro...functioneaza ok. Se pare ca reclama pt modelul asta de Okuma nu a reprezentat pe deplin si produsul.

Maniacs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Maniacs » 12 Sep 2014, 14:32

Huh ... Catalin pe-acolo banuiam si eu ca este buba, totusi speram ca poate-poate e reparabila ... Probabil o sa o folosesc pana moare si-apoi alta ... Acum mai conteaza si momentul in care ma lasa ... Am in plan o daiwa procaster 2500, sa ma arunc mai mult de 300 ron nu prea vreau, nu am partide de pescuit asa de dese ca sa merite o investitie mai mare.

merci baieti.

catalin M
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalin M » 12 Sep 2014, 21:03

Daca imi dai voie....iti sugerez sa faci un mic efort si sa mai pui 50-60 de lei in plus si sa iti iei Zalt Arc de la spro...nu o sa-ti para rau.
Mulineta e bine inchegata si merge lin, in plus ai senzatia de forta si de lucru bine facut. Pt 360 de lei ca atat m-a costat pe mine si cred ca tot atat costa si acum, te alegi cu o mulineta buna care o sa te tina mult timp. Vezi tu...Daiwa sau Shimano, au mulinete bune...dar sunt cele f scumpe, la cele low price nu stau chiar asa de bine. Zalt Arc, e practic Ryobi Applause cu inca ceva rulmenti in plus.....
Sper ca ti-a fost de ajutor!!

Maniacs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Maniacs » 13 Sep 2014, 23:25

Mulineta Spro RedArc Tuff-Body 10200 la TF e 422 ron
Mulineta Daiwa Procaster A 2500 FD 260 ron
Mulineta Daiwa Exceler-X 2500 455 ron

hmm ramane sa vad ce gasesc pe la expozitie, poate reusesc sa le vad pe toate si sa-mi fac o parere ... totusi cum ziceam parca n-as da peste 300ron pe o mulineta ... daca iau o mulineta mai scumpa o sa vreau si-un bat scump si se duc dreacu 7-800 lei ... sa vedem ...

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 14 Sep 2014, 03:43

Dai un ochi si la spro passion xtr, asta e un ecusima imbunatatit, e peste procaster mult, minusul ar fi tamburul de rezerva din "grafit", sau vreun trabucco xenos xos, oricum uita de procaster.
Urasc atarnatorii!

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 14 Sep 2014, 08:31

Am avut si eu Trio 30S. Am timis-o de 2 ori la service la nici 10 luni de la achizitionare....probleme la galet si arc de recuperare pick-up rupt. Se invartea bine, insa nu-mi inspira incredere , asa ca am vandut-o.
M-am intalnit pe malul Dunarii cu un alt posesor de de trio 30s si l-am intrebat daca are probleme cu ea....mi-a dat mulineta in mana sa ma uit la ea...estetic 9,5....tehnic , ai fi spus ca a trecut un camion peste ea...un joc f mare la bratul mulinetei si se invartea de ai fi spus ca angrenajele erau cioplite din lemn. Eu nu stiu cum de inca venea la pescuit cu ea...eu as fi aruncat-o in Dunare. Nici omu' nu era multumit de ea...''o petarda de mulineta''.
Chiar daca mulineta nu costa mult(nu mai stiu cat costa acum...eu am dat 170lei pe ea la acel moment ) nu-si merita banii ...si nici nu vreau sa mai aud de Okuma la spinning.

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 14 Sep 2014, 20:59

Se pare ca persoana cu care te-ai intalnit e chiar userul Catalin :D

Scrie răspuns