probleme cu inelele
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
probleme cu inelele
am achizitionat de curand un bat telescopic daiwa appolo pentru pescuitul de primavara la dunare. nu sunt innebunit dupa bete telescopice in materie de rapitori dar nici nu le exclud si marturisesc ca am amintiri placute cu bete telescopice la rapitor. primavara pescuiesc salau cu montura carolina si imi trebuie un bat mai lung sa pot pescui paralel cu ultimul prag (pescuitul din barca iese din discutie deoarece nu pot sa merg cu barca in acel loc...motiv pentru care am optat pt un bat lung si telescopic). cand l-am cumparat desi l-am privit atent nu am observat ca prezinta un mic spatiu intre primul tronson(varful) si urmatorul si nici nu am vazut ca inelele sunt puse la 45 de grade fata de sira lansetei...vreau sa dau primele 2 inele jos si nu prea am idee cu ce pot sa le dau jos fara ardere(slabeste rezistenta blankului si are si un efect neplacut asupra inelelor-inelele sunt albe si daca le ard o sa se inegreasca). 1.cu ce altceva as putea sa le dau jos in afara de ardere sau 2.cum as putea sa le dau jos prin ardere cu efecte minime asupra inelelor?
Re: probleme cu inelele
incearca cu o bucata de tabla f subtire, gen de la o cutie de ness etc.seve scrie:2.cum as putea sa le dau jos prin ardere cu efecte minime asupra inelelor?
tai din ea cat iti trebuie in functie de marimea inelului respectiv, sa zic o fasie lata de 2 cm si lunga de 10 cm si pe care o mulezi peste rama inelului care e in contact cu blankul.
cu o carpa tii de ea si respectiv de inel si incazesti cu bricheta, rotind incet, ar trebui sa se desfaca.
- Lucius
- utilizator constant
Pe vremea cang pescuiam cu scule cu inele ceramice am avut si eu problema cu schimbatul inelelor, deoarece sunt intr-o rama de material plastic, care la supraincalzire se topesc. Am rezolvat problema in urmatorul fel: nu am incalzit inelul cu flacara deschisa, ci cu un pistol de lipit cu fludor, unu mare in forma de toporas made in URSS, partea ceramica l-am infasurat int- o carpa umeda sa nu se supraincalzeasca.
Fara incalzire nu cunosc solutii.
Fara incalzire nu cunosc solutii.
ideea lui cristi suna interesanta...ma gandisem si eu sa pun ceva in contact cu flacara pentru a diminua efectul ei dar nu stiam ce...si ideea cu pistolul e buna dar cum ai zis tu la modelele cu inele de ceramica captusite cu plastic...prima mea lanseta a fost un silstar telescopic de 2.7 cu asemenea inele..cadoul parintilor mei pentru ca promovasem examenul din clasa a 4-a la o clasa bilingva...am pastrat-o mult timp si am amintiri placute cu lanseta respectiva