problema shimano nexave

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian25
senior
senior

problema shimano nexave

Mesaj de adrian25 » 13 Ian 2011, 23:34

deci am una bucata shimano nexave 1000, am desfacut-o sa o ung, apoi dupa montaj nu mai mergea lin, parca agata la fiecare jumate de tura, apoi am vazut pe schema ca trebuie centrata roata mare dintata cu rotita mica pe care gliseaza axul, iar acum apar 2 probleme:
1) daca le centrez inainte sa prind surubelul ala mic de capatul axului, nu mai pot pune surubul din cauza rotii mari , principale de deasupra
2) daca montez deasupra rotitei mici partea care aluneca stanga-dreapta din capatul axului, dupa care montez surubul de pe ax, nu mai vad semnele de pe roata mica, deci nu o mai pot pune la punct cu cea mare;
deci voi cum procedati sa le aliniati? care e ordinea de montaj? e acelasi sistem ca la catana, si probabil prezent si la altele ceva mai scumpe....pls help ca stau cu mulineta desfacuta...
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 14 Ian 2011, 00:11

nu cunosc sistemul, dar daca ai timp adu'o la mine si o rezolv... are ea un alt chitibus care trebe dat de cap probabil :)

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 14 Ian 2011, 10:04

ms man, apreciez, dimineata pe la 2 am reusit intr-un tarziu sa o montez, nu prea mai face asa, dar parca nici acum nu merge la fel de rotund ca la inceput, daca nu se rezolva de la sine la prima pescuiala, o sa apelez, ms

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 15 Ian 2011, 00:48

trebuia sa o desfaci bucati.sa scoti si antireversul .puneai piesa pe ax si surubul.puneai roata mare pe pozitie si atunci introduceai axul cu tot cu piesa.si apoi antireversul si etc.la daiwe asa se face

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 15 Ian 2011, 13:17

ms, in cele din urma i-am dat de cap, asta era ordinea corecta, le-am aliniat perfect, dar tot merge greu, se invarte rotund, dar greu, indiferent daca e unsa cu vaselina, cu ulei, sau neunsa, se invarte la fel de greu, nu f greu, dar deranjant, nu are acea fluiditate, nu se invarte mai multe de 2 ture de manivela din inertie :cry:

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 15 Ian 2011, 19:21

vezi roata dintzata, ca nu e perfect rotunda,acolo e hiba,invarte pana o prinzi la pozitzie cu tija(o sa itzi dai seama invartind de manivela)........nu mai stiu cum era exact pozitzia rotzi fatza de tija :lol:

...parca tija la maxim in fatza si rotitza cu partea uniforma in sus adica perpendicular pe tija,incearca pe ghicite ca itzi da,daca nu dinte cu dinte :lol:

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 15 Ian 2011, 22:40

incearca sa o desfaci piesa cu piesa.asa o sa capeti experienta si curaj:)).spala tot si curata tot de vasilina.greseaza superficial doar pe pinioane.nu pune multa vasilina.ai gresit ceva cand ai montato la loc.orice saiba pusa aiurea poate sa ti strice o mulineta noua nouta

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 15 Ian 2011, 22:52

gata baieti s-a rezolvat :)

ai dreptate ed :) mi'am dat seama numa cand am invartit'o... i'am desfacut suruburile de la carcasa si am invartit'o pana s'a asezat pe pozitia ei :)

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 15 Ian 2011, 23:12

Ionut the carp scrie:gata baieti s-a rezolvat :)

ai dreptate ed :) mi'am dat seama numa cand am invartit'o... i'am desfacut suruburile de la carcasa si am invartit'o pana s'a asezat pe pozitia ei :)
perfect atunci :wink:

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 16 Ian 2011, 11:48

ms baieti si mai ales ionut, nici nu ma gandeam ca poate fi de la capac sa nu se aseze cum trebuie, pana sa-i pun capacul mergea perfect, dupa ce o terminam de montat si strans suruburile, canci..... ms :)

Scrie răspuns