Dupa ce am umblat la 4 magazine din 2 orase (tinut in mana Catana ,Spitfire ,Luremania,Noname-uri etc),m-am oprit la aceasta lanseta ( LRS Ultra Light 1,80m/1-7gr).Pret 160 lei.Bineinteles ca si partea financiara a fost unul din motive pentru care am ales-o altfel luam ULX

La fiecare magazin am primit sfaturi ,iar sfatul care l-am luat cel mai in seama a fost sa nu cumpar o lanseta prea teapana (initial am vrut una serioasa sa nu miste varful la nici un val de apa,deh incepator)pentru ca voi avea multe rateuri .
O dimensiune de 2.10 nu am vrut pe motiv ca intentionez sa pescui pe sub tufe ,copaci, etc.
Repet sunt incepator si nu stiu cum trebuie sa se comporte o lanseta de acest tip de acea va cer parerea ca nu cumva perceptia mea sa fie gresita .
Azi i-am facut o mica proba (dupa 10 min a inceput sa ploua ) scurta .Naluci gen Salmo Hornet 2,3 gr si rotativa Phanter Martin 4gr .Ce am observat in acest timp .
Pe recuperare la rotativa varful lansetei se indoaie binisor .
La aruncare cu Hornet-ul de 2,3 grame trebuie sa depui un efort sa arunci la o distanta acceptabila .Fir mono de 0,16.
Daca scutur de lanseta de la jumatate in sus face ca o creanga de copac verde.
Oare am nevoie de o perioada de acomodare ,eu fiind obisnuit pana nu de mult sa pescui cu chinezarii fara sensibilitate.