Proaspat posesor lanseta Cormoran Black Bull 1.80.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Calin Calin
junior
junior

Proaspat posesor lanseta Cormoran Black Bull 1.80.

Mesaj de Calin Calin » 18 Feb 2014, 00:39

Deoarece sezonul ''stiuca'' mai are de asteptat,am zis sa incerc putin la clean cu voblere si rotative .

Dupa ce am umblat la 4 magazine din 2 orase (tinut in mana Catana ,Spitfire ,Luremania,Noname-uri etc),m-am oprit la aceasta lanseta ( LRS Ultra Light 1,80m/1-7gr).Pret 160 lei.Bineinteles ca si partea financiara a fost unul din motive pentru care am ales-o altfel luam ULX :) (ok un 50 lei in plus nu era problema daca era alta lanseta ).Asta mi-a placut mie cum se simte in mana .
La fiecare magazin am primit sfaturi ,iar sfatul care l-am luat cel mai in seama a fost sa nu cumpar o lanseta prea teapana (initial am vrut una serioasa sa nu miste varful la nici un val de apa,deh incepator)pentru ca voi avea multe rateuri .

O dimensiune de 2.10 nu am vrut pe motiv ca intentionez sa pescui pe sub tufe ,copaci, etc.

Repet sunt incepator si nu stiu cum trebuie sa se comporte o lanseta de acest tip de acea va cer parerea ca nu cumva perceptia mea sa fie gresita .

Azi i-am facut o mica proba (dupa 10 min a inceput sa ploua ) scurta .Naluci gen Salmo Hornet 2,3 gr si rotativa Phanter Martin 4gr .Ce am observat in acest timp .

Pe recuperare la rotativa varful lansetei se indoaie binisor .
La aruncare cu Hornet-ul de 2,3 grame trebuie sa depui un efort sa arunci la o distanta acceptabila .Fir mono de 0,16.
Daca scutur de lanseta de la jumatate in sus face ca o creanga de copac verde.

Oare am nevoie de o perioada de acomodare ,eu fiind obisnuit pana nu de mult sa pescui cu chinezarii fara sensibilitate.

DEM
veteran
veteran

Re: Proaspat posesor lanseta Cormoran Black Bull 1.80.

Mesaj de DEM » 18 Feb 2014, 10:47

Firul e prea gros,treci pe 0.12-0.14mm si stai linistit,asa trebuie sa faca :respekt:
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 18 Feb 2014, 12:56

Era bine sa cumperi un bat second,ingrijit,de aici de pe forum.Cu banii aia puteai lua ceva mai bun .Idem si la mulinete.Ideal este sa iei mulineta de noua dar la astea de clean merge si folosita,ca nu-s forjate cu greutati mari.Un fir de 14 e suficient pt incepatori-mai subtire risti sa rupi des.Pina iti faci mina foloseste 0.16.Incearca un fir mai moale,siliconat,eventual unul de match,ca-i scufundator.Un fir bun compenseaza intr-o oarecare masura dazavantajul diametrului mai mare si te ajuta sa ai lanseuri mai lungi si mai precise(esentiale la clean)

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 18 Feb 2014, 13:01

Cand te vei obisnui cu batul o sa vezi ca poti lansa usor magicul de la dorado (1 g.).

Calin Calin
junior
junior

Mesaj de Calin Calin » 18 Feb 2014, 19:01

@DEM .Daca pun fir 0,12 risc sa-l rup la prima lansare la cat de finut arunc in momentul de fata :)
Astazi forjat putin lanseta ,nu am prins peste ,doar cate urmariri la o rotativa fara ''finalizare'',aaaa si un Salmo Hornet pierdut :(

P.S.A inceput sa-mi placa joarda (asa am botezato) :)

@agabi.Nu am nimic inpotriva lansetelor SH,dar achizitia asta a venit asa pe viteza.Cu 3 zile in urma priveam cateva video cu pescari care prindeau clean pe Youtube iar ziua urmatoare fuga la magazin.
Nu contest ca gaseam ceva mai bun in banii aia SH,sper ca asta nu inseamna ca lanseta de fata este una proasta.

@YoNutzu.Sper sa ajung cat de curand sa pot arunca naluci de 1 g.Cred ca este senzatie sa poti face asa ceva pitit dupa tufe sau sub un copac. :respekt:

Rog pe cei care au o asemenea lanseta sa scrie un mic review ,sa ma ajute putin sa inteleg cu ce naluci si mai ales cu ce greutati lucreaza cel mai bine lanseta Black Bull 1.80m 1-7 gr.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 18 Feb 2014, 19:16

Lanseta e foarte bună, eu am avut varianta de 2.10 la un moment dat, am folosit-o la linguri. Posibil să fi fost alte blankuri acum câțiva ani. Important e să-ți placă ție și să înveți să o folosești la cât poate ea. N-o să te distrezi mai mult cu una de 1000 de lei în stadiul ăsta, stai liniștit. Mai degrabă te bucuri de unele mai pretențioase pe parcurs. După care o să-ți amintești de ce pești prindeai cu asta și ce rău ai făcut că ai dat-o. :lol:

DEM
veteran
veteran

Mesaj de DEM » 19 Feb 2014, 14:40

Pune un fir de match,sinking,tine destul de bine :twisted: ,"condoleante pt. Salmo" :mrgreen: .......si uite asa trebuie sa te apuci si de cioplit voblere 8)
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 19 Feb 2014, 15:23

[quote="DEM"]Pune un fir de match,sinking,tine destul de bine

Colmic Former de 0.14...sa nu te descurajeze culoarea...

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 25 Feb 2014, 00:04

Am inceput la clean cu un black bull 2.40 actiune 10-40 gr. Mi-a placut cum se comporta asa ca am luat de pe forum varianta de 2.10, mult mai meseriasa la clean. In ciuda faptului ca o cunostinta mi-a rupt tronsonul de varf la batul de 2.10, in niste circumstante ciudate, eu ma declar multumit de seria black bull iar raportul calitate/pret e excelent.
Deci cred ca ai luat o decizie buna, restu vine cu experienta :respekt:
Multa lume, putini oameni...

gyrgy
senior
senior

Mesaj de gyrgy » 28 Mar 2014, 13:32

agabi scrie:
DEM scrie:Pune un fir de match,sinking,tine destul de bine

Colmic Former de 0.14...sa nu te descurajeze culoarea...
@agabi, mi-am luat si eu un fir Colmic Former de 0,14 (are culoarea "aia") si intentionez sa-l pun pe o mulineta Okuma
Avenger 25B care va face combo cu un Daiwa Spinmatic sau cu Okuma Ergosense, functie de conditiile de pescuit de pe malul raului...crezi ca este O.K.? Si cand te intreb asta ma refer la toata linia echipamentului: fir-mulineta-lansete-microvoblere/rotative 0,1 si 2.
Iti raman recunoscator pentru un raspuns cat mai obiectiv. :respekt:

Scrie răspuns