priza manivela "T" sau "I"
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
priza manivela "T" sau "I"
La mulinetele pana in marimea 2000 inclusiv, priza (ce tii in mana) este in forma de I, iar la cele incepand cu 2500, priza este de tip T. Unele sunt prinse de manivela printr-un surub (cazul fericit)...iar altele par a fi capsulate sau "nituite". In cazul acesta cum se poate da jos T-ul, pentru a putea fi schimbat cu un I?
Merci
Merci
dupa cum cred eu , vorbesti de o daiwa
la care model te referi ? stiu ca cele peste 200$ poti sa le tunezi cum vrei , deci nu cred ca ar fi probleme. de modelele sub 200$ nu stiu nimik asa ca nu ma bag, dar ma gadesc ca ar trebuii sa functioneze cam la fel treaba.
mai pe scurt, eu stiu ca se poate, cum se face treaba asta... habar n-am

mai pe scurt, eu stiu ca se poate, cum se face treaba asta... habar n-am

Re: priza manivela "T" sau "I"
la cele nituite/capsulate nu prea le ai cele face, nu poti demonta knobul sa-l schimbi.horiavd scrie:iar altele par a fi capsulate sau "nituite". In cazul acesta cum se poate da jos T-ul, pentru a putea fi schimbat cu un I?
Merci
eventual incerca alta manivela de la aceasi model de mulineta cu totul care are knobul in I.
daca distrugi knobul in T, iar profilul pe care aceasta e fixat se termina in nit, nu prea vei avea cum sa-l bagi pe cel nou, iar daca distrugi nitul nu prea vei avea cum sa-l fixezi fara sa scape afara.horiavd scrie: Ar mai fi o varianta: distrugerea knobului T si modelarea direct pe ax a unuia I, din alt material.
eventual daca iti permite axul pe care e montat knobul sa-i faci un filet interior cu un tarod pt ca apoi sa poti fixa un surub in capat.
fara sa te prea complici eventual ai putea sa modifici pe manivela knobul initial T si sa-l aduci prin polizare, slefuire la o forma convenabila tie cea I.
-
- veteran
Modelul de mulineta este un Shimano Technium 2500 FB. Knobul este de tip T si este montat, fix, pe o "teava" care se roteste pe axul cuplat fix prin nituire/capsulare cu manivela. De remarcat si faptul ca T-ul nu are "picior", practic este un I montat, fix, perpendicular pe acea teava. M-am uitat pe net si la acest model, in toate pozele afisate, knobul este T cu picior. A mea arata cum v-am spus mai sus, adica asa, ca un FA:
http://www.kaboodle.com/reviews/shimano ... er-only-55
http://www.kaboodle.com/reviews/shimano ... er-only-55
nu poti decat sa cumperi o manivela noua cu knobul in forma pe cae o doresti
la modelele de japonia ale shimano , mulinetele cu shalow spool chiar daca sunt de marimi de 2500 de ex, au manivela cu knob in I .
la modelele de japonia ale shimano , mulinetele cu shalow spool chiar daca sunt de marimi de 2500 de ex, au manivela cu knob in I .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.