Prima zapada .. pescuitul CLEANULUI i a r n a :)

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
eutherpia
junior
junior

Prima zapada .. pescuitul CLEANULUI i a r n a :)

Mesaj de eutherpia » 15 Oct 2009, 22:39

:arrow: Ce echipament folositi pentru pescuitul cleanului iarna?

:arrow: Ce naluci folositi pentru pescuitul cleanului iarna?

eutherpia
junior
junior

.

Mesaj de eutherpia » 15 Oct 2009, 22:41

Eu, personal folosesc acelasi echipament ca si in restul anului:

0,14 mm - monofilament - Trabucco - T_force

2,40m -> ML -> 5-20g

Ca si naluci, :idea: VOBLERELE SINKING :idea: mi se pare ca fac legea alaturi de rotativele si oscilantele mici nr 0 sau 1.

Fir intins!

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 15 Oct 2009, 23:04

Daiwa VIP Walleye 3,5-14gr,merge de minune la clean.Nu am incercat inca cu voblere dar cu rotative mici se descurca bine.
Firul este tot Trabucco dar de 0,18 mono.
Mulineta este mulineta mea de avat si stiuca GS8 2500.Daca fac rost de bani,o sa cumpar o Tierra pentru domnu clean. :twisted:

Voblere nu prea folosesc din cauza pretului piperat.De obicei dau cu rotative nr 0, 1 si 2.
Firul de 0,18 sper sa-l schimb pana-n iarna cu un textil finut.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 16 Oct 2009, 08:29

o sa iti treaca rapid cu textilu iarna :P

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 16 Oct 2009, 11:05

Dupa mintea mea e foarte important si pe ce ape cauti cleanul... siin ce conditii. Una e lacul, alta e raul mare gen Mures, alta e un rau mai mic de ses...
Daca pe lac sau pe un rau mare poti folosi aceleasi scule ca si vara, pe raurile mici cu maluri inalte sauobstacole in apa si o geografie extrem de variata a fundului cred ca e mai indicata folosirea unor bete lungi sau foarte lungi...nu prea ai ce fac cu 190-210, nici cu 240...minim un 270, ideal un 390 sau 430 de match...
E singura posibilitate sa conduci naluca prin curenti si prin relieful din apa...in unele zone chiar si vara e nevoie de astfel de bete.
Ca si naluci cred ca voblerele sunt cele mai bune desi la rotativa ai mai multe raspunsuri... Voblerele pot cobora, pot ocoli unele obstacole daca le controlezi cum trebuie, pot lucra atunci cand tinichelele nu lucreaza, adica fix cand si in locurile in care stau clenii...
In mare voblerele sinking sau floatingurile de tip SDR (cu barbeta lunga, care coboara mult si uneori si repede, care se ridica atat cat sa iasa dinbolovani, care matura fundul cu barbeta fara sa agata cuancora orice crenguta...)
Merge incercat si cu floatinguri normale pe montura cu plumb la 20-50 cm inaintea nalucii in anumite situatii..

Despre fire..nu prea conteaza, eu folosesc 0.18 sau 0.16 vara dar asta mai mult pt a putea arunca lejer decat pt a nu fi sesizate decleni...
Conteaza mult mai mult bataia nalucii si apoi culorile decat daca firul e de 0.14 sau 0.22 ..
Iarna eu folosesc fir mai gros, 018-020-022 chiar... pe fund intra in general clenii mari, e nevoie de forta pt ca desi temperatura e scazuta au vigoare si evadarile sunt brutale, foarte usor pierzi controlul sau rupe daca nu ai un echipament sanatos...
Un bat lung cu varf sensibil permite folosirea de fire mai subtri, un bat mai scurt impune fire putin mai groase...
Cum in general iarna voblerele castigatoare suntmai mari si/sau mai grele, nu sunt probleme cu lansarea nalucii...

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 16 Oct 2009, 11:35

Nu trebuie sa dai cu textil la clean.In primul rand ca e mai vizibil in apa fata de monofilament,iar daca dai cu el iarna se incarca cu apa si ingheata

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 16 Oct 2009, 13:17

Da,asa e.Cred ca raman la un mono mai de calitate.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 16 Oct 2009, 14:52

Neamtul scrie:Da,asa e.Cred ca raman la un mono mai de calitate.
...pe un mono mai de calitate , margelele de gheata aluneca mai usor...
:lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns