discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
RYOBI
- veteran

Din cele doua tipuri de ochet care credeti ca sunt mai eficiente in momentul inteparii?
Eu zic ca primul tip de ochet este mai eficient decat tipul clasic nu am probat asta in practica dar sunt curios, stiu ca in pescuit cele mai mici detalii fac diferenta intre o partida reusita si o gherla reusita.
-
semlecangheorghe
- veteran

Daca folosestiagrafa ,nu cred ca conteaza.Chiar daca legi direct ,cu nod strins nu cred sa conteze..Cu fiecare metru cu care se apropie naluca de pescar, unghiul se schimba....Crezi ca influenteaza in bine sau rau??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
Nemernic
- veteran

nu cred ca, conteaza unghiul ochetului....pentru intepare.... ci mai degraba conteaza evolutia jigului

.... Unii il prefera pe primul de sus....ptr ca nu salta jigul...la fel de mult ca cu cel de 90 rade...
pfffff.....m-o fi inteles careva ?

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
stradic
- veteran

rapala the best vobler in the world
-
RYOBI
- veteran

dar tipul asta de bila? ce ziceti e mai eficient tinand cont ca sadul nu cade lateral in substrat ci sta in pozitia corecta in timpul evolutiei.
-
adrignat
- veteran

RYOBI scrie:
dar tipul asta de bila? ce ziceti e mai eficient tinand cont ca sadul nu cade lateral in substrat ci sta in pozitia corecta in timpul evolutiei.
ii naspa ca le iese jigu prin ochi la strapi in procent de 60%

-
RYOBI
- veteran

tipul asta de bile il folosesti? ai constat diferente fata de tipul clasic rotund?
-
adrignat
- veteran

RYOBI scrie:tipul asta de bile il folosesti? ai constat diferente fata de tipul clasic rotund?
l-am folosit o singura data.si am inceput sa le scot ochii la strapii de 40-45cm pe banda rulanta cu el.....nu l-am mai folosit de atunci decat foarte rar.
cred ca e foarte stabil si din cauza asta rasucirea in gura pe intepare e minima.asa ca tinde sa iasa prin falca superioara cat mai drept.si de multe ori se nimereste sa fie exact prin orbita....
alte diferente semnificative nu am observat intre bila si asta
-
rine
- veteran

adrignat scrie:RYOBI scrie:
ii naspa ca le iese jigu prin ochi la strapi in procent de 60%

pot sa spun ca e modelul care se agatza cel mai putin . pescuiesc mult pe dunare in zone cu piatra. cu "sabot" sunt cele mai mari agataturi unde-i piatra, in ciuda la ceea ce se spune despre modelul asta,nu reusesti sa-l scoti.
nu se agata carligul ci plumbul.ca rata la agatat vine eire, bila si pe urma footbal.
-
stefanflorin
- veteran

In cazul meu am observat ca agat mai repede bila decat sabotul, fapt care contrazice ce afirma altii (si nu-s putini), acu' nu stiu ce sa mai cred. Oricum pe apa curgatoare prefer sabotul, mai ales in zilele cand mananca aiurea sau se pune cu burta pe jig...
Urasc atarnatorii!