Power Pro verde, rosu sau galben ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 30 Mar 2009, 00:42

merci mult.
am folosit pp de vreo 2 pescuieli, dupa 4 ani de fireline, si sincer la aceiasi rezistenta firelineul e mai subtire. insa rezista mult mai putin la scoici.
de asta ma gandeam la super pe...

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 11 Apr 2009, 20:59

fireline pleaca mai bine dar PP-ul ii e superior per ansamblu,am optat pt varianta galbena fiindca imi plac firele mai vizibile.nucred ca e vreo diferenta intre cele 3culori in afara bineiteles de culoare

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 11 Apr 2009, 21:39

soriniusc scrie:
fratelecelmic scrie:Apropo, super pe a folosit cineva?
cum este la diametru fata de pp-ul de aceiasi grosime?
Eu nu am folosit, dar stiu de la cineva care foloseste si mi-a zis ca e mai subtire si mai rezistent decat pp la acelasi diametru.
Inainte si persoana folosea tot pp, pana a dat cu super pe. Zicea ca e super incantat de el. Mai mult nu stiu.
Numa' bine.
Eu folosesc de ceva vreme Super PE. Am mai folosit Fireline 4lb, 6lb, Power Pro 5,8,10,15 Lb, Spiderwire Stealth 6lb, Tuff Line 10lb, si altele. Ma incumet sa fac o comparatie cat de obiectiva pot.
Super PE e un fir subtire si moale, fara memorie. Cel de 6lb, pe care il folosesc curent, in 2 variante de culoare (alb si verde), e cam cel mai subtire si matasos fir textil pe care am pus mana. Chestia e ca omologul imediat superior ca grosime, cel de 10lb, nu mi-a mai facut o impresie la fel de buna ca si cel de 6lb. E parca mai "texturat" (fenomenul poate fi intalnit si la alte fire textile impletite si nu fuzionate, cum e Fireline). In fine, Super PE de 6lb e o incantare in lanseu.
Dar.
Nu este deloc mai rezistent decat PP si nici decat Fireline. Super PE de 6lb e mai slab decat Fireline 4lb si PP de 5lb. In mod sigur, pe testate.
Asa ca, daca alegeti sa-l folositi, trebuie s-o faceti pt. restul calitatilor sale, nu pt. rezistenta. E un fir excelent de vobler, de exemplu, dar nu l-as pescui la jig, unde am parte de agaturi frecvente si trebuie sa ma bazez pe fir pt. recuperarea nalucii.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 12 Apr 2009, 02:55

merci de explicatii.
dar pescuiesc din barca in curent si nu pot sa ma bazez pe fir sa scot nalucile fiindca mut barca cu totul si se inhiba de tot salaii.
mai am un defect>imi place sa pescuiesc cu jiguri usoare atat cat iti permite situatia, iar pt asta e nevoie de un fir subtire pt o plonjare rapida.
in cond astea te mai intreb o data: super pe-ul de 6lb e mai sub'ire decat firelineul de 0,10(3,5kg)? Ca rezistenta am inteles e mai slab.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 12 Apr 2009, 07:30

care-i super PE ?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 12 Apr 2009, 08:10

Jedi scrie:care-i super PE ?
Sunline Super PE.
Aici descrierea, bineinteles fara punctele slabe...
http://www.abrevis.ro/blog/?p=162
http://www.abrevis.ro/prod.php?Categori ... ent&id=555
freatelecelmic scrie: ...in cond astea te mai intreb o data: super pe-ul de 6lb e mai sub'ire decat firelineul de 0,10(3,5kg)? Ca rezistenta am inteles e mai slab.
Da, e mai subtire si mai matasos (moale, fara memorie). E cam cel mai subtire fir textil pe care am avut ocazia sa pun mana, la concurenta cu Fireline 4lb (1,8kg).

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Mai 2009, 22:00

Hmmm...Am recitit topicul si asta pentru ca ...necazul e pe oameni! Un prieten a primit din state PP de 10 lbs doar ROSU (phantom)! Si acum apare necazul meu :lol: Sper ca in 14 iunie sa o tulesc pe Chilia si nu am textil de 10 lbs...Am de 5 si 8 (dar nu ma omor cu el :shock: :P ) ,am de 15 si 20 ...Imi trebuie insa obligatoriu acest PP de 10 lbs... As fi luat si Tuff Line de 10 lbs ,dar este in Bucuresti ,la Total, si pana nu pot "pipaii" marfa nu ma pot decide...Plus timpul de comanda,transport,etc...Asa ca as lua o rola de la prieten dar nu sunt tocmai lamurit cu el...Cel de 10 lbs, green ,a fost foarte ok pentru mine dar asta e ...rosu!
Un amic care are sustine ca se decoloreaza rapid (nu prea ma deranjeaza!) dar cica se scamoseaza foarte tare :shock: Daca are cineva acest 10 lbs PP (phantom red) poate mai da o impresie pe aici...Era un post anterior care exprima o anume dezamagire privind nivelul redus de vizibilitate...Oare si in apa este la fel de redus? Phantom... :lol:
Merci de ajutor!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Mai 2009, 22:01

Cu rugaminte ca sunt putin grabit! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns