POWER PRO

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

:))

Mesaj de eugen » 20 Mai 2004, 20:24

caaron,

am glumit. stiam ca mihai e fan declarat fireline. de fapt ma refeream strict la replica lui trombonezu care zicea ca n-are egal power pro-ul.

nici eu n-am avut power pro. am fireline. cred totusi ca e mai bun power pro-ul, am avut ocazia sa pescuiesc recent cu un prieten, el cu pp, eu cu fireline, in exact aceleasi conditii. am pierdut incomparabil mai mult ca el.

cred totusi ca in diametre mai mici, pentru altceva decat jigging la salau, e mai bun fireline-ul. lansezi incredibil de departe cu el si nu face peruci deloc, arata si se comporta exact ca un mono.

ce nu-mi place mie la fireline este ca aluneca prea tare nodurile de legatura pentru leader. pe power pro tin mult mai bine si poti face mai multe tipuri de noduri care trec mai usor prin inele. dar asta-i alta discutie.

respect!

caaron
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de caaron » 22 Mai 2004, 00:12

Eu de anu asta am inceput sa folosesc textil pt ca mi-era greu sa cred ca un textil face treaba mai buna decat un mono bun. Asa ca sunt cam profan la capitolu asta. Berkley nam avut ocazia sa folosesc ci doar sa le compar la mana in magazin. Asa ca oricum ati spune voi eu o iau de buna..din moment ce voi le-ati incercat in practica pe toate. Oricum am sa le incerc pe amandoua cat de curand cred si atunci am sa pot sa port ceva discutii in cunostinta de cauza. Fir intins!

eugen
veteran
veteran

pp

Mesaj de eugen » 24 Mai 2004, 13:08

nu le-am incercat pe toate. nu e nimeni vreun mare expert.
invatam toti, d-aia si exista forumul, ca sa invatam unii de la altii.
fir intins!

caaron
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de caaron » 24 Mai 2004, 14:32

am fost sambata pe balta si am incercat Power pro ul. Intradevar lanseaza impecabil simti totu in bat parca ai avea harta fundului lacului in fata numai ca..la a 6 lansare am avut peruca. si una destul de urata. nu stiu ce sa zic poate a fost din vina mea ca am folosit o rotativa 00 si poate ca a fost mult prea usoara pt diametrul firului cu toate ca dupa distanta la care reuseam sa lansez n-as fi zis. Oricum firul e cam cel mai subtire de la power pro pe care lam gasit adica un 0.10 sau 0.12. Oricum per total sunt multumit adica ma gandesc ca poate a fost si sper ca va fi un caz izolat peruca aia. De intepat nam intepat nimic ca sa vad cum se comporta oricum am fost la pescuit de crap nu de rapitor.
Fir intins!

eugen
veteran
veteran

:)

Mesaj de eugen » 24 Mai 2004, 16:08

partea cea mai interesanta e tocmai drilul, o sa simti mult mai bine cum se zbate pestele. nu simti chiar cum da din inotatoare, dar pe aproape. :)

ca sa scapi de peruci, incearca sa dai bail-ul cu mana, sau macar uita-te cu atentie cum se aseaza firul la primele rotiri de manivela ca sa remediezi eventuale probleme. asta pana te obisnuiesti cu el, nu dureaza mult faza asta.

cred ca pentru rotative mici ar fi fost mai nimerit fireline. eu am unul de 0.17 declarat (15lbs) si lansez fara probleme rotative mepps 0 si jiguri de 1-2g, mai bine decat cu mono. unul mai subtire ar fi si mai bun.

fireline e un pic mai mono decat power pro-ul, ca sa zic asa. deci la diametre mai mici si pentru naluci mai usoare cred ca-i mai bun. dar stiu un tip care da la pastrav cu power pro fara probleme cu microvoblere. asa ca nu te stresa, o sa-si faca treaba.

eugen
veteran
veteran

:)

Mesaj de eugen » 24 Mai 2004, 16:13

partea cea mai interesanta e tocmai drilul, o sa simti mult mai bine cum se zbate pestele. nu simti chiar cum da din inotatoare, dar pe aproape. :)

ca sa scapi de peruci, incearca sa dai bail-ul cu mana, sau macar uita-te cu atentie cum se aseaza firul la primele rotiri de manivela ca sa remediezi eventuale probleme. asta pana te obisnuiesti cu el, nu dureaza mult faza asta.

cred ca pentru rotative mici ar fi fost mai nimerit fireline. eu am unul de 0.17 declarat (15lbs) si lansez fara probleme rotative mepps 0 si jiguri de 1-2g, mai bine decat cu mono. unul mai subtire ar fi si mai bun.

fireline e un pic mai mono decat power pro-ul, ca sa zic asa. deci la diametre mai mici si pentru naluci mai usoare cred ca-i mai bun. dar stiu un tip care da la pastrav cu power pro fara probleme cu microvoblere. asa ca nu te stresa, o sa-si faca treaba.

caaron
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de caaron » 02 Iun 2004, 11:29

Fratilor am fost sambata la pescuit si .. am aruncat 30 din cei 60 de m de fir power pro de pe mulineta. Am avut niste peruci de toata frumusetea! Cred ca nu a fost bine raportata grosimea firului cu puterea lansetei si cu greutatea nalucii ( da ma indoiesc: UL lanseta, Jig de 2-3 g si fir de o.16 parca). Ca mie greu sa cred ca firu nu e bun! O sa imi cumpar inca o data un diametru mai subtire sa vad si de data asta cum se comporta. Oricum pacat de atata fir! Imi dadeau lacrimile cand ma uitam la perucile alea...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 02 Iun 2004, 11:31

arunci destul de greu jig-uri de 2-3 grame cu textil
eu cu greu m-am descurcat cu cel mai subtire powerpro, respectiv 8 lbs test

eugen
veteran
veteran

jiguri usoare

Mesaj de eugen » 02 Iun 2004, 15:42

caaron,

ce mulineta ai? trebuie sa bobineze cu spire incrucisate, altfel nu te-as sfatui sa dai cu textile. asta ar putea fi o explicatie pentru peruci. a doua ar fi ca ai prea mult fir pe tambur si nu dai bail-ul cu mana.

prietenul meu are o mulineta balzer si pp de 15 lbs si n-are nici o problema sa dea cu rotative 0.0 si jig-uri de 2g. eu arunc fara probleme jig-uri de 1g + cat o mai avea un twister de 2-3cm la biban, cu fireline de 15 lbs. si am si leader de 2-3m lungime, deci un nod in plus. n-am avut niciodata vreo peruca.

ai un pic de rabdare la inceput si fii mai atent, pana te obisnuiesti.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Iun 2004, 07:36

Banui ca problema e la mulineta. Sunt mulinete care lucreaza OK cu textil si altele care-s bune doar pentru mono.
Iar textilul de 0.16 la o lanseta UL mi se pare mult prea gros, dar asta nu duce la peruci.

Scrie răspuns