power pro 10lbs sau 15lbs ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

power pro 10lbs sau 15lbs ?

Mesaj de johnnybravo » 30 Mar 2011, 00:00

sal,
sunt in al doilea sezon de pesuit cu acelasi fir de 10lbs si ieri mi-a rupt un somn dupa 10min de drill asa ca inainte sa-mi pun iar fir pe mulineta ma gandesc daca sa revin la 15lbs sau sa dau in continuare cu 10lbs... anul trecut am scos de 18kg dar nu mi-a intrat in pietre...am avut un altul care mi-a rupt dupa juma de ora de frecus de bolovani...

rog un sfat doar de la cei cu experienta in pescuitul de pe mal pe clisura dunarii.

merci,
jb

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Mar 2011, 01:42

JB :) , nu am dat never pe clisura Dunarii , da nu ajung 4 luni cu un fir pe tambur , una :wink:

Si doi , leader FC de 15 daca dai cu 10 , vezi FG Knot la uniune , Clinch la jig , rupi pe la jig daca ii sa fie (deci poti lega altu ) in rest poti da cu 5 m de leader fara probleme pe inele :wink: si salvezi primii metri de textil !
Io dau in locuri mai rele decat clisura Dunarii :wink:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 30 Mar 2011, 08:59

Si eu zic tot leader ghebos pentru pietre, scoici, craci.., desi nu pescuiesc pe-acolo.
SF, nu ezista locuri mai rele decat clisura Dunarii, care este. :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

sorin_sorin
utilizator constant
utilizator constant

Re: power pro 10lbs sau 15lbs ?

Mesaj de sorin_sorin » 30 Mar 2011, 10:26

johnnybravo scrie:sal,
sunt in al doilea sezon de pesuit cu acelasi fir de 10lbs si ieri mi-a rupt un somn dupa 10min de drill asa ca inainte sa-mi pun iar fir pe mulineta ma gandesc daca sa revin la 15lbs sau sa dau in continuare cu 10lbs... anul trecut am scos de 18kg dar nu mi-a intrat in pietre...am avut un altul care mi-a rupt dupa juma de ora de frecus de bolovani...

rog un sfat doar de la cei cu experienta in pescuitul de pe mal pe clisura dunarii.

merci,
jb

daca pescuiesti dupa somn in mod special ,ar fi bine sa bagi fir mai gros (15-20lbs) si un inaintas (1,5- 5m)mono rezistent la abraziune(recomand sufix tritanium 0,40-0,50mm).e pacat sa-i ratezi pe mustaciosi ,mai ales ca nu de multe ori te intalnesti cu capturi mari.
fire intinse !

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 30 Mar 2011, 11:55

pescuiesc dupa salau, dar pescuiesc pe locuri unde intra si somn din cand in cand...tot timpul dau cu leader de ~1m, inainte aveam yozuri mirage de 16lbs, acum am yozuri h2o de 20lbs dar...asta mi-a rupt 10-20m de fir... am schimbat mulineta pt ca aveam si 15lbs la mine dar e clar diferenta la felul cum lucrez...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Mar 2011, 11:59

Leba scrie: SF, nu ezista locuri mai rele decat clisura Dunarii, care este. :D
Intr-o vreme erau barajele de pe Olt cele mai periculoase locuri si salaul un peste tare :lol:

storm fish
veteran
veteran

Re: power pro 10lbs sau 15lbs ?

Mesaj de storm fish » 30 Mar 2011, 13:08

johnnybravo scrie:sal,

merci,
jb
Eu pescuiesc destul de des in zona aia.Folosesc 8lbs la jig si 30 lbs+fluoro0,40 mai lung de 1m,la vobler.Problema acolo este legata de locul in care iti da"trenul".Sunt zone unde trebuie tras de el ,fortat ,sa nu ajunga in stancile pline de scoici sau foarte taioase...ajuns acolo sansele tind catre zero.Se poate insa scoate si cu 8lbs somn de peste 10 kg daca ai bulan si pozitie.
Mergi tot pe 10lbs ...am inteles ca iti intra somn pe locurile de salau..."ghinionul" tau.La majoritatea celor care pescuim in astfel de zone intra mustaciosi cand cautam salaul...fiecare cu norocul lui.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Scrie răspuns